fredag 4 maj 2018

Bra braskamin

Vilken braskamin ska man välja, vilken är bäst? Här hittar du bra tips om olika braskaminer när du ska välja, köpa och installera en braskamin i din bostad. Mar För att få en så bra och väl fungerande uppvärmning som möjligt är det viktigt att välja en braskamin med rätt effekt för ditt hus och dina behov.


Ta hjälp av installatören så att du får en braskamin som är lagom stor, beroende på dina önskemål och behov. Har braskaminen för låg effekt i förhållande till ditt .

Nov Innan du slår till och skaffar kamin finns det några saker att reda ut. Läs våra frågor och svar så kommer du en bra bit på vägen! En braskamin i ditt hem skapar både hemtrevnad och stämning dessutom kan du minska dina uppvärmningskostnader betydligt.


Din nya kamin hittar du billigt bra pris – stort utbud av kaminer - braskamin , insatskamin, murspis, trädgårdskamin - installation av kamin. Jan Svanenmärkta kaminer är effektiva och ger mycket låga utsläpp av miljöfarliga gaser och stoft. Långt ifrån de flesta braskaminer på den svenska marknaden idag är Svanenmärkta, men av miljöskäl kan det alltså vara en bra idé att satsa på en ny modell istället för en använd braskamin.


Hur tänder man en brasa på bästa sätt?

Här kan du läsa hur du får bra eld i din kamin. Nov För att få en riktigt bra brasa är det viktigt att du tänder den på rätt sätt. Använd mycket finhuggen ve stapla den luftigt, gärna korsvis, och ha luckan lite på glänt de första minuterna.


När elden sedan tagit sig fint och brinner med stabil låga kan du fylla på med grövre ved – torr förstås! Mar Glöm heller inte utseendet, du ska ha din kamin många år framöver. Vart kan jag vända mig om jag vill veta mer? Fackhandeln svarar givetvis också på frågor. Störst är inte alltid bäst när du köper en ny braskamin och därför ska du se till att den kamin du köper har rätt effekt i förhållande till den yta du vill värma upp.


Titta alltid på driftsintervallet och på tillverkarens anvisningar, de flesta kaminer ger bra effekt i förhållande till behovet. Kom ihåg att en liten kamin med en liten . Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Finns det något härligare än att sitta framför en varm kamin en ruggig höstkväll?


Braskaminer ger en fantastisk mysfaktor samtidigt som de värmer upp ditt hem på ett effektivt sätt. Sveriges ledande butiker och kedja för brasvärme. Vi erbjuder braskaminer, kaminer, eldstäder, skorstenar, kakelugnar, vedspisar.


Det kommer att underlätta för konsumenterna att välja en bra braskamin , säger Martijn Jansen.

Nov Men de flesta som skaffar kamin är främst ute efter trivselfaktorn och då kan det räcka med något av de lättare alternativen, säger Michael Wistran vd på Elda- butikerna. Mest populära är braskaminer i plåt och täljsten. Plåtkaminen passar till exempel bra i mindre fritidshus som stått kalla ett tag och där . Det gör förbränningstekniken och materialen också.


Det är inte endast designen som åtskiljer två braskaminer från varandra. Kraftiga material, solida gångjärn, luckans konstruktion och ett bra isoleringsmaterial är därför bara några av de saker du ska vara uppmärksam på. VÄRMEEFFEKTEN – VÄRME PÅ . En kamin är en bra investering och en tillförlitlig värmekälla till hemmet.


BAUHAUS erbjuder färger som svart, vit och grå samt med eller utan friskluftsventil! Mäklarna har fått frågan hur mycket en installerad braskamin höjer värdet på ett småhus som i övrigt är i bra skick. Hela procent av de tillfrågade mäklarna uppger att en braskamin höjer värdet på huset vid en försäljning. Tidigare undersökningar visar att braskamin är bra för värmeekonomin och att många upplever . Om du använder olja eller elektricitet som primär värmekälla kan det bli dyrt under vintermånaderna, men det behöver inte vara så. En braskamin ger inte bara bra värmeekonomi och ökar mysfaktorn hemma, den höjer också värdet på huset med upp till procent.


Det visar en undersökning genomförd av Mäklarsamfundet . Jötul är ett bra exempel på gjutjärnskaminer. Nästa nivå är kaminer som är inklädda i täljsten. Om täljstenen ligger direkt mot kaminstommen får du en varmare och längre värmehållning. Om kaminen är byggd med varmluftscirkulation innanför täljstenen får du en snabbare uppvärmning, men kaminen håller inte värmen lika .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg