måndag 28 maj 2018

Sotningslucka skorsten

Skorstenstillbehör till lågt pris! Underhåll skorstenen för att kunna ha full nytta av den. Besök gärna vår webshop med skorstenssortiment av högsta kvalité till överraskande låga priser. Hej, Jag har byggt in en liten braskamin i köket (Scanspis).


Med en rökgång baktill som i vinkel ansluter till skorstenen. Dags att sota skorstenen eller skaffa en skorsten till bastun?

Hos oss hittar du dina skorstenar till både kaminer och bastur. I vårt sortiment har vi bland annat skorstenshuv, regnskyd emaljrör med eller utan böj, rökrör och vinkelrör från bland annat Harvia. Harvia är ett märke som kan bastu och bastuaggregat.


Ta del av vilka regler som finns kring montering av kamin och skorsten. Här säljer vi Schiedels stålskorsten Permeter, både som paket och lösa delar. Här hittar du information kring bygglov, tillstånd och installationsanvisningar.


T-rör coh gra med och utan kondensatavle- dare , betongskiva, isole- ring m. För murning av rökkanalelementen används eldfast bruk som medföljer skorstensleveransen. Kontrollera under arbetets gång att skorstenen är rak.

Ta hjälp av vattenpass eller rätbräda. Börja montera, montering av låg anslutning och sotningslucka. Din eldstad och skorsten måste sotas och kontrolleras för att få användas och för att minimera risken för sotbrand.


Varje hus tillhör ett sotningsdistrikt i kommunen. Hos sotningsdistriktet finns uppgift om vilka eldstäder som finns i huset och när de senast har sotats och brandskyddskontrollerats. När sotningsdistriktet har fått. Kategori Eldsta kamin, skorsten Underkategori Annat behov, se övriga upplysningar Projektets adress Ramsåsen, Nordmyra. Föreskrifter och anvisningar beträffande säkerhets- arrangemangen för underhåll och sotning av skorstenar anges i miljöministeriets förordning om säkerhet vid användning av byggna i Finlands byggbestämmelsesamling, del F2.


Den levereras i en färdig byggsats med utförlig beskrivning. En sida för information om skorsten och skorstensrenovering. Tips om regler kring skorsten och andra allmänna tips om skorstenar.


Sotningslucka för inmurning från Narvi som innehåller murkrage och grunddel. Utförande: Satin, borstat rostfritt stål. Murningsmått: 130x1mm. Fler produkter från samma kategori.


Eldstaden kan anslutas direkt till skorsten och rökkanaler som är godkända för eldstäder för fast bränsle med. Använd en rökrörsböj med sotningslucka så att röret kan sotas. Anslutningen till skorstenen måste utföras enligt.


TEknIskA data skorsten antingen komplett eller enskil- da komponenter.

Rökkanalen bör tillverkas och monteras enligt föreskrifterna av Finlands bygg-.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg