tisdag 11 september 2018

Bygga om öppen spis

En helt ny öppen spis är en stor investering. Den behöver byggas upp från grunden, sten för sten, eller i alla fall del för del. Moderna öppna spisar kommer ofta i byggsatser i leca eller liknande material, vilket underlättar för den som ska bygga spisen.


Oavsett hur stora delarna är, är det viktigt att spisen . I den här artikeln hittar du utförlig information och gör det själv instruktioner med förklarande fotografier som visar dig hur du murar en öppen spis med spisinsats, en så kallad murspis. När man i dag uppför nya småhus eller renoverar äldre, är det en naturlig sak att man försöker ” bygga in” så mycket av elektronik och annan.

Sköna hem är en inspirationskälla för heminredning med mängder av inspirationsgallerier. Vi (maken och svärfar) byggde vår öppen - spis i höstas. Vi gjorde det inte eftersom Ninas morbror är murare och utbrast Ni ska väl inte bygga med lättbetong?


Bygga om öppen spis till kakelugn? Steg för steg: Så murar du öppen spis! Vem vill inte ha en sprakande brasa som hett sällskap när höstmörkret drar fram runt knuten? Vilken modell passar bäst hos dig?


En gammeldags kakelugn, en supermodern braskamin eller en klassisk murspis?

Kolla vad som hände i det här rummet när väggen fick sällskap av en värmande skönhet. Komplettera den öppna spisen med en kassett. Att bygga en arkitektritad eller egendesignad murad spis med en insats som grund har många fördelar. Dels ger insatsen i spisen ett mångdubblat värmeutbyte jämfört med en helt öppen spis , samtidigt som den omkringliggande murningen bidrar med att sätta en personlig . Vi har inga rökkanaler i våra hus och jag bor längst ner.


Husen är våningar höga. Jag är otroligt sugen på en öppen spis och undrar om det är genomförbart att gå ihop med de grannar som bor ovanför mig och bygga en rökkanal så man kan installera en spis. Sitter själv i styrelsen så tillstånd bör inte bli . Vi har byggt och installerat eldstäder till Markus Näslund i Ö-vik, Börje Salming i Stockholm, murat och putsat spis i ”Sommar med Ernst”.


Vill du bygga en frimurad öppen spis med en insats som grund? Hos Elda Stockholm hjälper vi dig oavsett önskemål på form och funktion. Jag har funderat på att bygga en egen insats till vår öppna spis i torpet.


Jag har både kunskaper och tiden samt möjlighet att göra det. Och mest för att jag gillar att bygga. Jobbar som smed) Det finns ju en ritning från ett företag på nätet som säljer en sådan för knappt 300:- MEN.


När jag läser lite runt detta . Mura en mysig spis - Viivilla.

Så här gick det till när vi byggde en murspis som är både. Går Ni omkring med tankar på en murspis eller öppen spis ? Då kan Daniels Mur och Puts i Stockholm hjälpa Er med det. Vi kan bygga upp öppna spisar, mura in spisinsatser av järn, sätta ihop färdiga byggsatser samt renovera alla gamla befintliga objekt. Form och design bestämmer.


Innan vi kan ge mer information så måste vi titta på valet av plats, hur skorstenens förutsättningar ser ut, samt övriga brandmässiga förhållanden. Generell regel är att av . Gör hemmet behagligt i alla årstider, vi tar fram en öppen spis som matchar ert hem i Halmsta Ängelholm eller Båstad. Kontakta oss för en offert idag. Om du vill installera en braskamin eller öppen spis behöver du göra en anmälan till stadsbyggnadskontoret. Det är viktigt att du funderar över hur omgivningen kan komma att påverkas av följderna av installationen, exempelvis av rökbildning eller liknande.


Med eldstad menas en braskamin, öppen spis , vedspis, kakelugn, braskassett, värmepanna (ve pellets, olja etc.) eller liknande. När en eldstad installeras eller ändras väsentligt ska en anmälan lämnas in. Med väsentlig ändring av eldstad och rökkanal avses sådana åtgärder som kan leda till en ökad brandrisk eller . MURAD ÖPPEN SPIS ELLER BRASKAMIN? Låt vårt bildgalleri med exempel på utförda installationer inspirera dig.


Här i galleriet kan du se bilder på nybyggnationer och installationer av eldstäder och skorstensarbeten som vi utfört och förhoppningsvis få inspiration och idéer. Klicka på miniatyrerna för större bild. Eldstäder har hög mysfaktor men nästan all värme smiter ut genom skorstenen. Se hur du bättre kan ta till. Ibland hjälper det att laga en trasig skorsten genom att mura dit lösa stenar och göra nya fogar.


Vi murar skorstenar eller installerar typgodkända modulskorstenar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg