fredag 14 september 2018

Hur mycket kostar pellets

Ange ditt mobilnummer vid beställning, så får du SMS-avisering inför leveransen. Använd gärna beräkningsguiden till höger för att se vad just din order av pellets kommer att kosta – bulk eller pall. Pelletskamin driftkostnad?


Kostnad för pelletspanna? Hur mycket pellets går det åt per år i en normalvilla?

Inköpskostnaden för pellets ligger på runt 5– 0kronor per ton, även om den också kan vara lägre om man köper riktigt mycket (flera ton) på en gång. Men inköpskostnaden för pellets är bara en del av helheten och berättar långt ifrån hela historien. Vad pellets egentligen KOSTAR beror ju på hur mycket man.


Vi ska köpa ett hus och funderar på att sätta in en pelletsbrännare. Har letat på nätet men tyvärr inte kunnat hitta någon sida där man kan se hur mycket pellets det går åt per månad och vad det skulle kosta och om det lönar sig gentemot olja. Hoppas att någon här kan hjälpa oss :).


Vad betalar ni för en pall pellets(småsäckar)?

Halva priset mot el ungerfär. Sotning, pannservice osv? Kommer inte riktigt ihåg vad sotningen kostar nån . Du kan alltså uppnå en stor förbättring av ditt värmesystem utan att behöva satsa mycket pengar.


En pelletspanna har en verkningsgrad på. Dessutom får man räkna med några tusenlappar för att fixa till ett bränsleförråd. En väl rengjord oljetank duger bra.


Dessutom är det billigare än både olja och elvärme och i de flesta fall även mer ekonomiskt än bergvärme. Dock är pellets dyrare än ved men i gengäld är det torrare, ger mycket små utsläpp, och möjliggör automatiserad eldning. Vi funderade först på att byta till pelletsbrännare, men den gamla pannan hade för låg verkningsgrad.


De sparar mycket pengar jämfört med oljan. Under en vinter går det åt mellan en och två pallar pellets i säck. En pall kostar cirka tvåtusen kronor. Samtidigt har vi fått ett mycket bättre värmesystem. Energin från en pelletspanna kostar ca öre ( verkningsgrad).


Priset för pellets varierar beroende på hur mycket man köper och hur pelletsen är förpackad (säck eller lösvikt).

Ständiga kvalitetskontroller, hårda krav på våra råvaruleverantörer och ett nära samarbete med tillverkarna av brännare gör att vi kan skryta med en av. Elen (vid direktverkande el eller elpanna) kostar cirka. Nedan ser du ungefärliga priser.


Någon som har en uppfattning om hur mycket pellets det går åt om jag byter ut min vedeldning mot pelletseldning?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg