fredag 28 september 2018

Verkningsgrad plattvärmeväxlare

En värmeväxlare med hög verkningsgrad gör att energikostnaderna hålls på en betydligt lägre nivå än de annars skulle varit på. Korsströmsvärmeväxlare och motströmsvärmeväxlare, eller som de vanligtvis kallas, plattvärmeväxlare , är de vanligaste av de olika typer som finns på marknaden. Kallas även för plattvärmeväxlare eller korsströmsvärmeväxlare inom ventilation där medierna passerar varandra i ett lamellpaket av veckade aluminiumplåtar. Motströmsvärmeväxlaren kan i bästa fall komma upp i. Konstruktionen gör rengöring komplicerad .

Plattvärmeväxlare består av ett antal parallella plattor vanligen utförda i aluminium. Mellan plattorna går tilluft och frånluft i varannan kanal och värmen överförs genom plattorna. För att få plats med luftanslutningarna byggs värmeväxlaren i ursprungsutförandet i korsström. Ute på marknaden är plattvärmeväxlaren idag känd som den mest ekonomiska och effektiva typen av värmeväxlare.


Nyckeln till en plattvärmeväxlares effektivitet är dess . Apr Själva plattvärmeväxlarna kan ge procents enerigåtervinning, säger Helena Ulfsparre, miljöchef vid Familjebostäder. Men hennes beskrivning rymmer reservationer, för att den höga verkningsgraden kräver system som verkligen fungerar som projekterat.

Det är många parametrar att tänka på, och som . PRINCIPER FÖR VÄRMEÅTERVINNING. EXEMPEL PÅ INSTALLATIONER. Verkningsgrad försämrad i plattvärmeväxlare. En sak som måste beaktas är att till och frånluftskanaler skall ligga intill varandra för att denna funktion skall fungera optimalt. Denna typ kan uppnå en verkningsgrad på . Bultade plattvärmeväxlare.


Funkes specialitet är ett offsetsystem med asym- metriska flödesspalter, vilket ger enheter som är kostnadseffektiva och har hög verkningsgrad med prestandafördelar . Ju längre kanalen är desto högre blir värmeöverföringen och därmed verkningsgraden men tyvärr ökar då också tryckfallet för luften och fläktarna måste arbeta hårdare för att bibehålla luftflödet. Det blir i vissa driftlägen en viss kondens i en plattvärmeväxlare och därför måste den vara utrustad med återvinning av . Nov hög verkningsgrad och klarar låga temperaturer utan påfrostning. Med regenerativ värmeväxling finns risk för luktöverföring från frånluft till tilluft vilket kan vara problematiskt för flerbostadshus med centralaggregat. För värmeväxlare av typ mot- och korsström ska instruktioner för avfrostning ska bifogas. Innehåll i överföringsmediet redovisas.


Jun Skillnaden skapar behovet av att värdera olika FTX-aggregat utifrån en ytterligare verkningsgrad kallad årsenergiverkningsgrad.

Korsströmsvärmeväxlare, motströmsvärmeväxlare eller som de vanligtvis kallas, plattvärmeväxlare , är de vanligaste av de olika typer som finns på marknaden. Jämfört med AC-motorn så har EC-motorn hög verkningsgrad över hela reglerområdet. Ljudnivån är mycket låg vilket blir extra tydligt vid varvtalsreglering. Energianvändningen hos en EC-motorer är i medeltal mindre än hos motsvarande AC-motorer, i vissa fall eller mer.


Roterande- eller plattvärmeväxlare i . Det finns två typer av plattvärmeväxlare, korsströmsvärmeväxlare och motströmsvärmeväxlare. De förstnämnda har bäst verkningsgrad. Prestanda genom sofistikerad plåt stansning. Höga temperaturer och arbetstryck. Enkel installation, låga underhållskostnader och lätt service.


Låg kostnads hög volym enhet, låg produktinnehåll. Våra värmeväxlare är motströmsvärmeväxlare och har en verkningsgrad runt. Tidigare har plattvärmeväxlare (Notera att motströms vvx är en form av plattvärmeväxlare , se pkt 5) haft en klart sämre verkningsgrad än roterande värmeväxlare. Detta har då varit ett starkt skäl till att välja roterande vvx men med dagens nya teknik på motströms vvx så ligger man på samma eller högre verkningsgrad än . Våra plattvärmeväxlare till attraktiva priser från Hrale är det ekonomiska alternativet för dig utan solslinga i ackumulatortanken.


En väl dimensionerad och välisolerad plattvärmeväxlare ger ytterst effektiv värmeväxling. Ibland bättre än ackumulatortank med solslinga. Tyvärr är jag inte riktigt nöjd med verkningsgraden. Med dess höga termisk verkningsgrad , låga . Jag har en hemmagjord motströmskylare som har ganska bra verkningsgrad.


Problemet med den är att vörten rinner så långsamt igenom eftersom den är byggd med glödgat kopparrör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg