fredag 10 maj 2019

Lufttillförsel braskamin

I ett äldre hus med självdrag gör en modern kamin varken till eller från i det stora hela. En standard Conturaspis förbrukar en bråkdel av vad din köksfläkt pumpar ut ur huset så argumenten om att det dras in en väldig massa kall luft håller inte riktigt. Extern lufttillförsel till kamin ? Aug Tilluftsproblem braskamin posts Oct Tilluft till kamin , nödvändigt? Vid sådana väderförhållanden talar man ofta om smog eftersom inte heller bilavgaser och utsläpp från industrier och privata hushåll stiger uppåt utan trycks nedåt av överliggande luftlager.


En modern kamin med nominell effekt på kW förbrukar runt kubikmeter luft i timmen – en gammal öppen spis förbrukar det mångdubbla – jag har sett uppgifter på 200–3kubikmeter i timmen.

I kaminens rygg finns ett extra kanalsystem för spridning av förvärmd förbränningsluft. Systemet kallas Clean Burning och aktiveras då reglaget på framsidan skjuts till. Kaminen brinner effektivt och länge vilket ger en förbränning med mycket låga partikelhalter. Bild:Elda rätt i din kamin Elda rätt i din kamin. Ge din kamin syre utifrån genom att ansluta den till uteluft med en aluminiumslang.


Oct Har du otillräckligt med luft till brännkammaren eller till det rum där kaminen står så får du en dålig förbränning. När man talar om primär luft så handlar det om den luft som tillförs brasan direkt under upptändningsfasen. En äldre kamin kan vara svår att elda optimalt.

Impregnerat eller målat trä och spånplattor avger giftig rök och ånga, därför får det inte användas som bränsle. Använder du för lite ved eller om den är för grovt kluven uppnås inte rätt temperatur inuti kaminen. De ska kunna ligga plant och få luft från båda håll. Nov Hursomhelst så är det ju väldigt lite luft som går in i brasan om man jämför med hur mycket värme det blir av brasan.


DRAR ut massor av luft , som inte alls behövs för förbränningen, helt enkelt. Skorstenen drar luft och tillför eldstaden luft , men om ditt hus är välisolerat, har treglasfönster och är bra tätat eller om mekanisk ventilation stör det naturliga draget i din skorsten kan du få problem att elda. Som ett riktmärke tar ett montage av en kamin , där det finns en befintlig murad skorsten, ca 4-timmar för fackmän. Förvärmd luft som förs ned över glasets insida och motverkar och minimerar sotbildning på glaset. Alla TermaTech-kaminer har rutspolning.


Generellt kräver braskaminer inte mycket rengöring. Du ska dock kontrollera alla packningar och rörliga delar innan eldningssäsongen börjar samt rensa och rengöra . Vi önskar Er lycka till med Er nya kamin och har ni frågor är ni välkommen att kontakta återförsäljaren. Mer information om lagar och regler för installation av braskaminer finns att få från resp.


En korrekt inställning av spjällen ger en korrekt lufttillförsel. Det du ska tänka på när du köper färdigkluven ved är att den är torr. Annars måste du lagra den en längre tid innan du kan elda med den.


För att garantera minsta.

Ved erbjuds i både säckar och i större partier. Eldar du kontinuerligt i din braskamin och har möjlighet att lagra några kubikmeter är det betydligt billigare än att köpa veden säckvis. Installera en braskamin ? Här hittar du bra tips, värt att veta och beskrivning om hur du installerar och monterar en braskamin och en rökstos i en skorsten. Nov Nyckelordet när brasan väl brinner bra är lagom med luft. Undvik för mycket lufttillförsel , eftersom det gör att brasan brinner för kraftigt, vilket dels innebär mer utsläpp och dels större brandrisk.


Undvik också för lite lufttillförsel , som gör förbränningen långsam, vilket även det ger högre utsläpp. Nov Det viktigaste automatiken gör är att tillföra precis så mycket eller lite luft som behövs under alla stadier i förbränningsprocessen. Det innebär att du får ut så mycket värme som möjligt av din ved eller dina pellets, att din kamin inte släpper ut lika mycket skadliga partiklar, och att temperaturen i rummet håller . Aduro air har samma design och funktioner som Aduro - skillnaden är att denna modell har extern lufttillförsel. Aduro air braskamin kan tillföras förbränningsluft via en kanal utifrån, som tillsluts stosen under brännkammaren. Braskaminen är gjord så att röret med extern luft kan tas ut nedest på braskaminens baksida . En kamin är en bra investering och en tillförlitlig värmekälla till hemmet.


Braskamin med stora sidoglas i svart utförande De generösa sidoglasen på denna eleganta braskamin gör att du ser elden. Konvektionskamin med möjlighet till extern lufttillförsel Kubistisk braskamin med stort hörnglas, som ger en vacker uts. Hellre för mycket luft än för lite.


Eldning ska ske med god lufttillförsel. Mar Vedeldning bör aldrig vara den huvudsakliga uppvärmningen. Så kallad trivseleldning i braskaminer bör också göras sparsamt och på ett sätt att förbränningen blir fullständig.


Använd en godkänd kamin med god lufttillförsel och elda med torr ved för att minimera störning till dina grannar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg