tisdag 15 december 2015

Instängd lukt i hus

Här sammanfattar vi om olika slags lukt i hus. Relaterat även till sjuka hus. Vanligt förekommande i väggsyllar, krypgrunder och reglade väggar. Kan vara en indikation på fuktskada.


Gammalt hus luktar instängt och ovädrat. Den beror ofta på gamla material samt bristfällig ventilation.

Det finns sällan synliga skador utan det som luktar är väggskivor, gamla korkmattor med mera. Vi flyttade in i vårt underbara hus i november. Men den lukt som fanns då vi var och kolla på det finns fortfarande kvar och. Hur få bort instängd lukt ? Kan torkad fuktskada fortfarande lukta? Vad är det som luktar skunk?


Konstig lukt i huset går oftast att åtgärda - FMF. Om det luktar konstigt i ett hus finns det två saker att göra.

Antingen struntar man i det och vänjer sig eller också gör man något åt det. Det beror givetvis på hur pass intensiv lukten är, men oavsett vad det beror på så går det mesta att åtgärda om man bara tar reda på den rätta orsaken. Hej, behöver all hjälp vi kan få kring en lukt vi har i delar av huset.


Varenda expert på området har gått bet hittills. Eftersom det tyvärr inte går att maila lukter får jag lov att ge en redig bakgrund. Vi var på visning i april då ingen avvikande lukt fanns, ej heller under kontraktskrivning och överlåtelsebesiktning . Jonisering och alla andra typer av apparater som tar bort lukt.


Tar bort lukten i luften, men det åtgärdar inte problemet. Alltså om det finns något som luktar så borde ni åtgärda det. Nu kan lukten sitta i allt i huset , så det kan ta en stund innan sådan lukt försvinner. Men troligtvis så kommer lukten från något . När inte stugan bebos på ett tag börjar det snabbt lukta unket.


Du kan då, när du lämnar den för ett tag, ställa ut öppnade kaffepaket runtom. När du sedan kommer tillbaka på våren eller sommaren kastar du kaffet. Mot unken och instängd lukt kan man även använda bergtall, citron, citrongräs, eukalyptus, . En lukt behöver inte betyda att ditt hus är skadat men du bör alltid undersöka orsaken till olika lukter i ditt hus.


Om du har upptäckt en underlig eller illaluktande lukt i ditt hem kan det vara ett tecken på en fuktskada.

Hemkommen från tjänsteresa – ännu en gång det första jag gör är att ta ett djupt andetag, låsa upp och sedan se vad som väntar. En unken doft, påminner om “gammal gubbe”. Bespara mig era ironiska kommentarer nu tack, duschen fungerar och åldern är inte SÅ hög ännu!


Vissa kan bo hela sitt liv i ett hus med mögellukt utan att känna något, för de vet inte hur mögel luktar , ofta uppfattas det som en unken lukt , jordlukt, instängd eller källarlukt. Mögel ger också ofta en stark lukt i textilier och kläder. Mögellukten och instängd lukt känns tydligast när huset stått tomt en ti till exempel när ägarna varit bortresta ett par dagar. Om fönster och dörrar varit stängda är den instängda luften påtaglig. De flesta fuktskador kan förebyggas.


Det är viktigt att förvissa sig om att . I samma takt som fler och fler får besvär med otrevliga lukter, drabbas våra hus av mögelangrepp orsakade av alltför dålig ventilation. Mögel och röta i husen är idag den huvudsakliga orsaken till dåliga lukter. För att kunna åtgärda dessa luktproblem måste källan till lukterna identifieras och åtgärdas. Flera av de hus jag blir kär i och som jag har råd med luktar fukt, jordkällare eller mögel. I själva källaren luktar det mögel och i hallen ovanpå luktar det konstigt, men inte så starkt som i det andra huset.


Det luktade lite halvsunkigt och instängt , för det hade inte bott nån där på ett par månader. Svartglänsande trämyran som bygger bon i virke, luktar faktiskt inte så obehagligt , och som kan möjliggöra att man kan lukta sig fram till boet. Annars är det inte någon av träskadegörarna som har någon typisk lukt , men en instängd lukt av mögel och svamp i ett hus är ett tecken på att lokalen är för fuktig.


Hur mycket sitter lukten kvar i ett hus när folk flyttat. Har nyligen flyttat till ett hus där jag tycker det luktar konstigt i ett litet rum. Jag själv skulle vara otroligt skeptisk till att köpa ett hus med källar- lukt och fuktighet. Som förklaring till instängd lukt angav Lars Z att huset stått oanvänt en längre tid.


Kort efter besiktningen förvärvade Maria N och Johan L fastigheten. Lukten försvann emellertid inte, varför de åter lät undersöka fastigheten. Unken lukt och fuktiga miljöer går hand i hand. Kjell W fann att ytterväggs- och . Ett utrymme som länge har varit instängt och ovädrat kan ofta bidra till att man blir hängig, trött och får ont i huvudet.


Om utrymmet luktar unket, finns det mikroorganismer, virus och levande sporer från mögel i luften. Jag har själv inte varit med och byggt huset , men jag utgår från att det är korrekt utfört. I början fanns det ingen direkt lukt i förrådet, men när vi byggde ett innertak i förrådet för ett par år sedan, så har det börjat smyga sig in en obehaglig instängd lukt. Till sak är att det är ett tätt och isolerat förråd och det .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg