måndag 7 januari 2019

Infraröd uppvärmning

Principen bakom infravärmeelement är ledande kolfibrer som är inbäddade mellan tvl glasskivor respektive stålplåtar. Vid strömtillförsel sänder dessa fibrer ut behaglig infraröd strålning eller värmestrålning. Den optimala yttemperatur är till grader.


En högre temperatur är mindre effektiv på grund av den specifika . En ny, elegant och ekonomisk värmekälla för hemmet, sommarstugan eller arbetsplatsen.

Välgörande värme med naturen som förebild – modern, säker och effektiv –. Kräver varken olja , gas, pellets eller ved. Funderar du på att byta värmesystem? Vi utmanar alla andra värmesystem.


Satt och såg på Arge snickaren och såg hur de satta upp några platta elelement. Eftersom vi har direktverkande el och funderar lite på nya element var jag tvungen att gå in och kolla på deras inköpslista och upptäckte då att det inte alls var elvärme de använt utan infraröd strålning. Eftersom de infraröda värmepanelerna inte torkar ut luften förblir denna fräsch vilket särskit .

Värt att veta om det naturligaste värmesystemet i världen. Infravärme och Moder Natur. De som vill leva hälsosamt och på ett hållbart sätt gör bäst i att komma ihåg naturens unika krafter. IR -B strålningen går in upp till mm under huden. IR -C strålningen går in endast mm och lämpar sig därmed utmärkt som källa vid uppvärmning av bostäder och offentliga lokaler.


IR -C strålning och har därför inga restriktioner vad avser exponeringstid tvärtom, ju längre exponering . Med våra konvektorer och infraröda uppvärmning erbjuder vi på Trotec två värmesystem, och beroende på vilka krav som ställs är det en god idé att beställa den ena eller den andra. Vi jämför därför – tufft men rättvist – våra båda system! Det har är gemensamt för båda elvärmesystemen: När du beställer . Värmen från infraröd värme ger dig många hälsofördelar och har en läkande effekt, ökar blodcirkulationen, lindrar muskel och huvudvärk, förminskar stress samt fysiskt och psykiskt avslappnade, antinflamatorisk, sätter igång . IR -element används för stråluppvärmning inom framför allt industrin. Samtidigt ger det ett långvarigt och kostnadseffektivt värmesystem som kan användas som huvudvärmekälla eller som alternativ källa i bostäder, stugor, kyrkor, kontor och hotell m. Solen är den naturliga värmekällan på vår . IR -värmen torkar upp fuktiga ytor, golv och väggar blir betydligt varmare.


Minskad luftcirkulation bidrar till att upprätthålla en renare, dammfri miljö som är speciellt uppskattad av dem som lider av allergi och astma.

Du som har elradiator har stor nytta av våra infravärmepaneler. Luftvärmepump och infravärmepaneler . Långvågig infraröd strålning används i infravärmare och används för att värma upp kalla rum och för att ta bort is från flygplansvingar. Den kan användas till att laga och värma mat, då den bara värmer objektet den lyser på och inte luften runt den. Detta beror för det första på den helt problemfria hanteringen av värmepanelen som endast kräver ett eluttag för sin uppvärmning.


För det andra på den behagliga värmealtstringen genom den infraröda uppvärmningen. Vid byggtorkning eller -sanering leder infraröd uppvärmning av lämpligt väggmaterial, till följd av temperaturfallet, till en kapillär vattentransport till den uppvärmda väggytan, som till skillnad mot diffusion på kortare tid kan transportera bort betydligt mer fukt från väggen. När fukten kommer in i rummet diffunderar den, och då . BMW har nu försökt hitta en sorts lösning på det problemet och börjat experimentera med infraröd värme. Systemet går ut på att paneler monterade inuti dörrar och golv omvandlar energi och avger infraröd strålning, värmestrålning, som värmer upp passagerarnas kroppar direkt, och alltså inte först luften . Ytterst effektiv och besparande eftersom effekten kommer ögonblickligen så snart man tänder infraröda värmepaneler.


Det är därför onödigt att värma upp rummet dygnet runt utan kan nöjas med uppvärmning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg