onsdag 23 januari 2019

Värmepump kondensvatten

Vid värmedrift bildas kondensvatten i värmepumpens utedel. När det är kallt ute fryser kondensvattnet och värmepumpen har därför en inbyggd avfrostningsfunktion för att fungera i Norden. Vattnet från värmepumpens utedel är alltså en helt naturlig del av värmepumpens funktion och det är även naturligt . Varför rinner det vatten? Värmepumpen hämtar värme från den kalla luften utomhus.


I och med detta kyls luften i utedelen ner ytterligare och då bildas kondens.

Detta kondensvatten rinner ner från utedelen och är alltså en del av värmepumpens normala funktion. Läs mer om hur värmepumpen fungerar . Kärlet leder bort avfrostningsvatten som rinner ur utedelen när värmepumpen avfrostar. På så sätt skyddas husets grund och fasad. Den står på plattor på jorden i rabatt - ingen dränering alltså. På källarväggen innanför släpper färgen lokalt ung där värmepumpen står.


Har tolkat det som att det kommit av kondensvattnet. Kondensvatten från luftvärmepump - stort problem? Hur avleda kondensvattnet vid minusgrader?

Men snälla Raffen du menar väl ändå inte att det kondensvatten som blir under en luftvärmepump på 1års drift skulle vara mer än vad som blir från en sommars regnande totalt? Föresten Raffen hur gör du på våren när all snö ska tina bort från tomten? Skottar du tomten ren från snö så den inte tinar och blir . Detta vatten innebär ofta stor fuktlast mot grundmuren till torpargrunder och krypgrunder.


Hur mycket vatten genererar en luftvärmepump ? Fakta: Under vintern produceras stora mängder kondensvatten i uteluftvärmepumpen. Det beror på att fukten i uteluften måste ta vägen någonstans vid uppvärmningen. Under en vinterdag kan luftvärmepumpen generera upp till liter vatten per dygn.


Det rinner vatten från luftvärmepumpen! Ett antal luftvärmepumpsägare får problem med vatten från luftvärmepumpens innedel under sommaren vid kyldrift. Men lugn, problemet är oftast lätt att lösa. Följ bara vår checklista, så hittar du snart problemet!


Färdiga lösningar för att ta hand om kondensvattnet från värmepumpen. Så här skyddar du ditt hus från kondensvatten. Ett dränderingstråg tar hand om allt kondensvatten från din värmepump. Det är normalt med 50–1liter kondensvatten per dygn, och beror på modell, driftläge och luftfuktighet. Dränering med tråg för kondensvatten.


Naturen kan vara varm och kärleksfull, men också kraftfull och bestämd. Beroende på luftfuktigheten bildas en hel del kondensvatten , som vid minusgrader riskerar att frysa till is under din värmepump.

Större isbildning under värmepumpen kan medföra skador som ej täcks av garantin. Därför är det extra viktigt att tillgodose en god dränering från värmepumpen. För modellerna NIBE Fighter . Så leder du bort kondensvattnet. På vintern kan många uppleva att värmepumpen producerar stora mängder kondensvatten i uteluftvärmepumpen. En värmepump fungerar nämligen så att den tar energi från utomhusluften och sänker temperaturen på luften någon grad.


När temperaturen sjunker kan inte . Ett sätt att få ned temperaturen i värmeböljan är att använda värmepumpen för att kyla huset. Dock handlar det inte om spridning av mögelsporer från utedel till innedel, utan om mögel på grund av kondensvatten. Luftvärmepump gör krypgrund fuktigare. Beställer du installation av din värmepump från oss ingår väggkonsolerna. En luftvärmepump ska monteras på konsoler som fästs i väggen, eller ställas på ett markstativ.


Då en värmepump producerar kondensvatten finns det risk . Med en värmepump tar du vara på den värme som finns i berggrunden, jorden eller luften. För varje kWh el som värmepumpen behöver för att arbeta producerar den cirka till kWh värme till huset. Den så kallade värmefaktorn, även benämnd COP, är då till 4. Värmefaktorn är ett mått på hur mycket . Se till att inget möblemang står i vägen.


Använder du värmepumpen för luftkonditionering sommartid kan det bildas vatten i inomhusenheten. Anpassningen innebär rent tekniskt att utomhusdelen fabrikmonteras med en speciell värmeslinga som ser till att is, snö och kondensvatten försvinner. Dessutom innebär det att våra värmepumpar fungerar utan problem ner till minst -grader. Mått:3X 7X 12 Vikt kg.


Enkel installation, ansluts med jordad stickkontakt utan krav på el-installatör. Medföljer gör även en rörmuff för anslutning av avloppsrör för avledningen av kondensvattnet till närmsta stuprör. Svenskutvecklad och producerad i miljövänlig plast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg