måndag 26 november 2018

Frikyla bergvärme fläktkonvektor

En fläktkonvektor kan ge dig skön svalka till mycket låga driftkostnader under varma sommardagar. Lär dig utnyttja borrhålets kyla vilket i sin tur innebär att berget får tillbaks värme, som i sin tur höjer effekten under vintertid. Söker med lykta efter kunnig på detta område.


Vad är en rimlig kostnad och vilken fläktkonvektor kan man välja om man . Tips på takkassett för frikyla 6. Frikyla bergvärme -kondens?

Beiträge - ‎Autoren Jag blev faktiskt avrådd av vår leverantör för vår bergvärme att lägga in frikyla. De menade att de flesta blir besvikna för. Vårt hål skulle dock räcka sa han (2meter) och även effektivisera poolvärmen menade han då man värmer hålet lite med en fläktkonvektor.


Vad behövs för frikyla Beiträge 8. Drömhuset i Vallvik - WordPress. Weiteres Bild melden Melde das anstößige Bild. Med våra tysta fläktkonvektorer sprids båda värma och kyla runt om i bostaden eller företagslokalen.


Vi hjälper dig att hitta rätt fläktkonvektor för dina behov. En fantastisk möjlighet för dig med bergvärme.

Genom att avleda kollektorvätskan som cirkulerar i berget, vilken håller omkring grader även sommarti genom en kylkonvektor avges behaglig kyla även den varmaste av sommardagar. Och detta till, i princip, ingen driftostnad alls – allt som krävs är en extra . Men du som har bergvärme kan faktiskt få skön svalka både enklare och billigare än du tror. Passande nog kallas tekniken för naturkyla eller frikyla.


Rent tekniskt bygger principen på att den kalla köldbärarvätskan i energisystemet pumpas runt och genom en fläktkonvektor sprids kylan i ditt hus. I ett värmesystem avger radiatorerna värme till luften som omger dem. Men om man skickar ut kallt ”borrhålsvatten” i särskilda fläktkonvektorer en varm dag så blir effekten tvärtom.


Resultatet blir en skön svalka som sprider sig i huset. Det kalla vattnet värms då upp och värmen i vattnet skickas sedan . Just frikyla är ett smart sätt att ta tillvara på den gratisenergi som finns i bergvärmen, En stor fördel med frikyla kopplad till en bergvärmepump är att borrhålet återladdas med energi. Tekniken kallas frikyla och bygger på att kylan från värmepumpens borrhål förs över till en fläktkonvektor som blåser svalka in i rummen. En bieffekt är att värmen som ´´sugs upp´´ av fläktkonvektorn förs ner i berget och på så vis hjälper solen att ladda upp berggrunden inför vintern.


Eftersom det under byggandets gång är flera som undrat. Enkelt förklarat är det samma sprit som bergvärmepumpen använder, för att utvinna värme ur, som man låter cirkulera via en fläktkonvektor. Fricos nya fläktkonvektorserie gör valet enkelt för rörinstallatören.


Svårinstallerade, otympliga och hög ljudnivå är vanliga beskrivningar på fläktkonvektorer som erbjuds på marknaden. Som rörinstallatör ska det vara enkelt att välja en fläktkonvektor. Den ska vara lättinstallerad men även kompakt och stilren för att passa in i .

För att kunna utnyttja kylfunktionen på bästa sätt rekommenderar vi att du även kompleterar ditt värmesystem med en eller flera fläktkonvektorer (kallas även fläktelement). Kylmodulen arbetar med passiv kyla – även kallad frikyla – vilket passar hus med mindre kylbehov eller dig som bara vill ha kyla i vissa rum. Passiv kyla, frikyla eller naturkyla (kärt barn har många namn) är tex om du har bergvärme så kan den kompletteras med en fläktkonvektor som kopplas till borrhålet.


Konvektorn kan placeras på väggen eller i taket och finns i olika utföranden. Driftskostnaden är nästan obefintlig, vilket gör att kylan kan vara . Det gäller alla de som har bergvärme. Idag väljer en stor del av de som köper värmepump från NIBE att redan från början förse sitt hus med det som krävs för frikyla. Bäst effekt ger frikyla för den som har element med inbyggd fläkt - så kallade fläktkonvektorer. Såhär tömmer du din varmvattenberedare.


Hur får jag mer varmvatten ur min värmepump? Naturen kan vara varm och kärleksfull, men också kraftfull . Ett komplett sortiment av fläktkonvektorer. Normalt fungerar frikyla som så att man cirkulerar köldbäraren direkt ut till fläktkonvektorer som placeras på lämplig plats.


Vattenbatteri Skall man koppla samman Bergvärme med FTX så används ett så kallat vattenbatteri. Det är som en liten radiator som placeras i tilluftskanalen direkt efter FTX aggregatet. Hitta billigaste Fläktkonvektor bergvärme frikyla hos AllaAnnonser. På sommaren blir Omnia HL, i kombination med värmepump och frikyla , en oslagbar kylare för luftkonditionering.


Omnia HL är den perfekta värmekällan i ditt moderna hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg