fredag 9 november 2018

Tecken på mögel i hus

Mögel kan lukta och ofta blir det en unken och jordig lukt. Men det kan också hända att man blir hemmablind och inte känner lukten när man lever i den. Vanligast är det att man känner lukten när man varit borta en tid och kommer hem eller att andra som inte bor i det mögelskadade huset upptäcker lukten . Förekomst av fukt och mögel inomhus är en etablerad orsak till inomhusmiljörelaterade symtom, ibland så besvärande att den drabbade söker vård.


Det går i detta sammanhang inte att med säkerhet säga vad som är effekter av fukt respektive mögel.

Fukt är en förutsättning för tillväxt av mikroorganismer i. Om din allergi är allvarlig är det bäst att hålla sig undan från det angripna området ett tag men om besvären är lindrigare går det ofta bra att flytta in i huset ganska snart efter att det sanerats. Mögelallergiker ska i första hand undvika kontakt med mögel men när det inte är möjligt, behandlas mögelallergi precis som andra . Till exempel: Mögelsymptom Om du märker av några av de vanligaste allergiska symptomen som nysningar, rinnande ögon eller nästäppa, då är det ganska troligt att det finns mögel i ditt hem. Det kommer ta ytterligare tid innan exakta svar ges vad som mögel orsakar och vad andra typer av fuktskadekällor leder till för hälsoeffekter.


Det vi inom saneringsbranschen ser då någon blivit drabbad t. Fälterfarenheten är den att mögel varierande . Jag undrar om någon kan berätta vilka symptom man får av att bo i ett mögelhus?

Vi hyr ett äldre hus sedan två månader tillbaka och har varit förkylda i stort sett hela tiden. Visserligen går det mycket flunssor just nu, men vi tycker ändå det är konstigt. Hur mår dina medarbetare?


Det har visat sig att problem med inomhusluft ofta beror på fukt och dålig ventilation, men det kan även finnas andra orsaker, som felaktigt byggnadsmaterial. Det bästa sättet att slippa fuktskador och mögel i huset är att förebygga att det händer. Primära fysiska tecken på mögel i omgivningen är att man får allergiska reaktioner, ont i huvudet.


Googla på upptäcka mögel så finner du en mängd länkar bra sidor med info. Att fukt och mögel påverkar vår hälsa betvivlar förmodligen ingen. Men på vilket sätt och i vilken utsträckning? Vad vet vi egentligen idag om fukt och mögel i inomhusmiljön?


Det finns också mögelhundar att tillgå. De lär vara extremt tillförlitliga. Har en bekant som hade en sådan och de hade hur mycket jobb som helst att utföra och upptäckte både det ena och det andra.


Hundarnas nosar är extremt känsliga och upptäcker minsta tecken på mögel. Att hitta möglet själv om man . Därför är det viktigt att vi ”spanar” efter tecken på begynnande mögel.

Ju snabbare vi upptäcker sådana angrepp desto lättare och billigare är det att få stopp på dem. Något så enkelt som ofta immiga fönster är ett sådant tecken. Ett annat är fuktfläckar i tak och på tapeter. Ett tredje är kondens i ventilationskanalerna.


Fuktfläckar eller missfärgningar på väggar, golv eller tak kan vara tecken på mögel - och fuktskador. Den som utsätts för mögel eller kemiska ämnen som kommer från byggmaterial kan utveckla överkänslighet, astma eller allergi. Problemen bör åtgärdas direkt om du har små barn som bor i huset. Boende i småhus och hyreslägenheter uppger tecken på fuktskador i liknande utsträckning , . Ofta finns inga synliga tecken på att huset är skadat. Fukt- och mögelskadorna märks i de flesta fall först genom en obehaglig lukt i huset.


Den boende kan vara tillvand och känner kanske själv inte någonting. Problemet uppdagas ofta genom att vänner och bekanta påpekar att det luktar. Mögel är ett miljöproblem i hus och ett hälsoproblem för människor. Symtom som kan vara tecken på att det finns mögel i en fastighet är bland annat astmatiska och allergiska besvär, trötthet, hosta och nästäppa.


Husmögel kan också ge upphov till andra otrevliga saker som dålig lukt som sätter sig i möbler . Grabbarna i Dragsvik får stå ut med mycket mögel. Barnen i dagisarna och skolorna som är sjuka jämt och inte orkar med skolarbetet faller lätt utanför samhället senare pga att de reagerat på sjuka hus. Varför ryter ingen till på . Legionärsjuka – Legionella i vatten. Astma – husdammskvalster. Ofta kan det vara svårt att se att ett hus är skadat.


Tecken på fukt och mögel. Mögellukt beskrivs ofta som lukten i en jordkällare men den är svår att definiera. Fuktfläckar, missfärgningar, bubblor i mattan och tapeten eller att färg flagnar och lossnar kan vara tecken på fuktskador. Mögel luktar vanligtvis och ofta känner du lukten innan du ser några .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg