torsdag 8 november 2018

Kall lägenhet bostadsrätt

Så kallt får det vara inomhus. Så här kan du själv kolla att det är rätt temperatur i din bostadsrätt. Köp en termometer och kolla om det är lika varmt överallt i lägenheten. Många mäter bara temperaturen på fönsterbrädan.


Det ska man inte göra, säger Elisabeth . FRÅGA Vad gäller om brf- lägenhet är för kall.

Alla boende klagar över rumstemp på 20C eller lägre? Hej och tack för att du vänder dig till oss på Lawline med din fråga! Den rekommenderade lufttemperaturen enligt Folkhälsomyndigheten för både bostadsrätter och hyresrätter är till 23 . Tycker man att det känns för kallt i lägenheten ska man enligt henne göra en felanmäla så fort som möjligt. Till hyresvärden om du bor i hyresrätt och till styrelsen i bostadsrättsföreningen om du bor i bostadsrätt.


Felanmäla bör du göra dels för att problemet ska kunna åtgärdas och dels på grund av att du . Vänd dig till hyresvärden om du bor i hyresrätt, och till bostadsrättsföreningen om du bor i bostadsrätt. Vägrar din värd eller styrelse göra något kan du vända dig till hyresnämnden eller miljökontoret i din kommun. De kan kräva åtgärder, och du kan få kompensation om det varit kallt i din lägenhet en .

Det har pågått lite av en cirkus här i våran brf. Första kontakten var med fastighetsskötaren som kom förbi 2-gånger och luftade radiatorerna . Om det fortsätter att vara kallt i lägenheten under en längre period behövs även andra åtgärder. Om man inte får den hjälp man behöver kan man. En för varm lokal får sämre prestationsförmåga.


När ni vill vädra så uppnår ni bästa resultat genom att öppna alla fönster i lägenheten under en kort stun stäng sedan samtliga fönster så det inte blir kallt i lägenheten. Annat som påverkar värmen i lägenheten är att det finns folk som låter porten stå öppen i entrén. Det kalla vädret väcker frågan om hur låga temperaturer som kan accepteras inomhus. Medan villaägare så klart bestämmer själva, finns normer för hur det bör vara när man hyr eller bor i bostadsrätt. Sjunker gradantalet under grader bör . I övergångsperioden mellan höst och vinter upplever många att det är kallt i lägenheten.


SBCs fem-stegs-guide för kalla lägenheter. Kolla möbler och element – Se över dina element och hur värmeregleringen fungerar. Sitter du och fryser i en bostadsrätt eller kanske en hyresrätt? Det är ett vanligt problem det svenska klgar över, anledningen är såklart att det kostar pengar att värma upp lägenheten.


Men vilka temperaturer kan man kräva i sin lägenhet , och kan man kräva ersättning för detta. I denna artikel ska vi fördjupa . Om man upplever att det är kallt i lägenheten ?

Då är det önskvärt att ni mäter temperaturen själv i lägenheten innan ni felanmäler till vår fastighetsvärd. För att mäta en korrekt temperatur i ditt rum ska du placera din termometer mitt i rummet eller mot en innervägg. När sätter föreningen på värmen i husen?


Folkhälsomyndighetens rekommendationer som säger att temperaturen i en lägenhet ska ligga på minst grader på vintern och högst grader på sommaren. Och den rekommendationen ska faktiskt hållas. Så om du betalar för en varmhyra så spelar det ingen roll om du bor i en bostadsrätt eller en . För ett år sedan köpte vi en bostadsrätt , nu känns det som vårt största misstag. Rutten förrådsdörr, trasiga element, och elledningar som är sönder.


Men vad vi än säger får vi svaret att vi köpt i befintligt skick, föreningen tänker inte göra något. Svar: Elledningar som tjänar fler än en lägenhet. Igår kväll, i natt och nu på morgonen = väldigt svalt i lägenheten och kalla element. Kommit hem till en kall lägenhet efter att ha haft en trevlig kväll hos goda vänner.


Det här är inte roligt längre – vad göra – sluta betala hyra – eller vad? Termometern ljuger ofta om hur kallt det i själva verket är hemma. Läs också procent av fastighetsägarna blev underkända Koldioxidhalten över riktvärdet i var fjärde lägenhet. Har en bostadsrätt (3:a) på bottenvåning som är extremt kall.


Om du vill ha hjälp att se till att du har bra temperatur i lägenheten behöver det först utredas hur varmt du har det i lägenheten. Kontakta först din hyresvärd. Om din hyresvärd säger nej kan du kontakta miljö- och hälsoskyddsförvaltningen i din kommun och be om hjälp. De uppmanar värden att undersöka och åtgärda vid .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg