tisdag 11 december 2018

Fel på luftvärmepump

Det händer att det ringer kunder till oss, som menar att de har fel på sin värmepump. Här har vi samlat de vanligaste felen, och hur du går tillväga för att lösa dem. Värmepumparna blir allt bättre, med färre fel. Som ägare av en värmepump kan du göra en enklare felsökning, som kan avslöja de mest sannolika felen.


Problem med luft- luftvärmepump.

Tyvärr uppstår ibland problem med luft- luftvärmepumpar. Av de problem som uppstår beror en stor del på felaktig installation, en stor del på felaktig användning och en ganska liten del på fel hos själva luft- luftvärmepumpen. Om din värmepump inte fungerar normalt, kan du göra en felsökning med hjälp av fjärrkontrollen. Tänk på att eventuella fel alltid ska åtgärdas av en certifierad installatör eller tekniker.


Felsökning luftvärmepump. Vi rekommenderar dig att börja med nedan åtgärder. Ibland är det enkelt åtgärdat, ibland inte.

Om ingen av dem fungerar för dig och din värmepump är du välkommen att kontakta oss. Vi erbjuder service och felsökningar till konkurrenskraftiga . För de felkoder som det piper fyra gånger på finns oftast ett fel som behöver åtgärdas. Vissa av dessa godkänner vidare drift, medan andra felkoder kräver service. Då felkoderna är många kan det vara svårt att ha koll på dem.


När du stöter på en felkod som du inte är bekant med så rekommenderar vi på Allvärmeteknik att . En mäklare i norra Hälsingland får en erinran av Fastighetsmäklarinspektionen. Mäklaren hade skrivit fel i annonsen för en fastighet som påstods vara. Dyra fel vanliga på luftvärmepumpar. De senaste tre åren har krånglande luftvärmepumpar kostat försäkringsbolagen - och i förlängningen de svenska hushållen - mer än hundra miljoner kronor. Det visar en sammanställning som försäkringsbolaget Folksam gjort.


Det finns ju inga såna knappar att trycka. Står den på heat och auto på fläkten så förstår inte jag vad som kan vara fel. Men efter års tjat och stridigheter så erkänner de att den har väl inte fungerat riktigt som den ska.


Nu har vi en sanyo som funkar helt perfekt. Efter årets vinter är det många som funderar på att sätta in värmepump i sommarstugan.

Men se upp när du handlar så att du får en pump som elnätet klarar, säger Vattenfall. Hur avfrostar jag min värmepump? GreenMatch ger råd och information på hur du som bäst tar hand om din värmepump i kylan.


Läs mer hos oss på GreenMatch! Eftersom is, löv och snö motverkar värmepumpens funktion är det inte helt fel att montera värmepumpen på en skyddad plats. Går yttertaket ut en bra bit från väggen, så kan det . Du ska köpa luftvärmepump och vill snabbt få reda på vilken som är den bästa värmepumpen idag.


Och du har kommit helt rätt! På denna sida kommer vi nämligen att titta närmare på vilka luftvärmepumpar som vunnit i testerna den senaste tiden. Men du kommer också att få veta vilka saker . På den här sidan kan du som värmepumpsägare göra en enklare felsökning av din värmepump ! Frågorna och svaren är samma som man får om man ringer en reparatör.


Svara sedan Ja eller Nej på följande frågor så ställs en diagnos på ditt fel. Hej, Har en luftvärmepump som är år gammal. Den heter Mistubishi FA35VAH eller Q Heat 6. I-See Den har fungerat helt felfritt tills nu. I morse så var det kallt i huset och när jag kollade så var innerdelen full av is. Kommer ingen värme utan den blåser istället kall luft.


Har stängt av den, tinat isen och . Om du har andra problem med din Sanyo- värmepump kan det vara idé att kontakta en tekniker, för att få ett expertutlåtande. Kanske går problemet att lösa till en billig penning med enkel värmepumpsservice. Sen kan det vara idé att göra sökningar på Internet. Men för att maskinerna ska fungera bäst, måste även hänsyn tas till systemen de installeras i. Måste jag rengöra filterna i luftvärmepumpen ? Detta för att värmepumpen skall fortsätta ge maximal effekt. LUFTFILTER: Ungefär varannan vecka.


Ta bort smuts från luftfiltret med en dammsugare eller tvätta det i ljummet vatten och låt det lufttorka innan montering. ODÖRFILTER: Ungefär varannan vecka. Har en Panasonic luftvärmepump , vet ej modellnamnet men det är ingen sverigepump eller dylikt. Slår man på kylan så kyler den hur .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg