fredag 21 december 2018

Bästa imkanal genom yttervägg

Imkanal från kök i bostad. Lindesbergs Sotningsdistrikt AB. Avluftsgaller försett med smådjursnät. Vi håller som bästa på att planera ett nytt kök i vårt hus. Ett problem som vi har är att det är svårt, för att inte säga omöjligt, att få upp en imkanal genom övervåningen.


Ett alternativ skulle vara att dra imkanalen direkt ut genom ytterväggen.

Nu krävs det ju en hel massa med brandskyddsdetaljer för att kunna. Kanalen från köksfläkten kallas imkanal , den ska leda bort fett och ånga som uppstår. En imkanal skall inte kopplas samman med övriga ventilationskanaler. Placera utloppet från din imkanal avskilt från intaget till det övriga. Nordiska Klimatfabriken AB (3).


NY VERSION AV BRANSCHSTANDARDEN IMKANAL. Du hittar även tidigare standarder under menyn Ladda ner. Måste köksfläktsuttaget (eller vad det heter) gå genom en skorsten?

Kan man dra det ut genom en yttervägg istället? Vi planerar ju att göra om köket och att i den vevan ta upp en igensatt dörr och plocka in den gamla vedspisen igen. Detta gör att den vanliga spisen helst bör flyttas för att inte hamna för . Kan frånluften från en frånluftsvärmepump ledas ut genom vägg istället för upp genom taket? Frånluften från värmepumpen kan du leda ut genom ett galler i väggen men för spisfläktskanalen (imkanalen) måste du kontrollera med ansvarig skorstenfejarfirma (sotarmästare) i kommunen.


Typgodkänd i högsta täthetsklassen (klass D). Håller på att byta kök och ska in med ny imkanal då gamla fläkten hade bara kolfilter. Rent instinktivt känns det inte som den bästa lösningen att blåsa ut fet luft (filtren tar ju inte allt) i en tegelkanal som går bredvid en med heta rökgaser. Det verkar som du tänker dra ut imkanalen genom ytterväggen? Lindab erbjuder ett komplett sortiment av cirkulära imkanaler, allt från enkla system i bostäder till de tuffare storkökssystemen.


Sätts som avslut på ventilationsrör vid genomföring i vägg eller tak. Spaltventilen har enkel reglering för bästa spridning och inblandning av rumsluften. Ytterväggshuvar med cirkulär anslutning anpassad till spiralrörsstandard. Ventilation under torpargrunden.


Under huset bildas det naturligtvis fukt - hur skulle det kunna vara annat med så mycket vatten som rinner i marken? Det här försöker man motverka genom att ha en bra dränering på tomten - som leder bort det mesta av vattnet. Men man måste också ha en bra ventilation .

En typisk villabrand startar i mat som lämnats på spisen, eller som har antänts på annat sätt. Elden klättrar direkt upp längs ventilationen ovanför köksfläkten. Om ventilationskanalerna inte har brandisolerats på vinden kommer elden att spridas till vinden med katastrofala konsekvenser.


Luften från köksfläkten förs bort genom en imkanal alt. För bästa resultat ska därför ventilationen i köket ses som en del i den totala ventilationslösningen. Matlukt ska helst inte spridas till andra rum. Flexit levererar kvalitetskåpor till.


C– Aggregat för placering mot bjälklag, på vägg , på rygg samt kallvind. Vid nyinstallation måste du alltså dra en ventilationsslang från köksfläkten, genom en eventuell övervåning, upp genom vinden och ut genom yttertaket. Ska du installera en ny imkanal och köksfläkt bör du kontakta och rådgöra med sotaren i din kommun så att din installation blir korrekt utförd enligt gällande regler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg