torsdag 19 februari 2015

Solfångare test

Solfångare från svenska solenergiföretaget Absolicon är bäst i världen. Preliminära resultat från schweiziska institutet SPF visar på rekordhög prestanda. Vi har just fått data som visar att Absolicon T1har den högsta optiska verkningsgrad som någonsin uppmäts för ett litet paraboliskt tråg.


I solfångaren omvandlas solens strålar till värme, till skillnad från solceller där solenergin omvandlas till el. Eftersom solvärme finns i stora mängder främst under sommarhalvåret är det alltid ett komplement till en annan värmekälla.

Ofta används solfångare för att värma varmvatten under sommarhalvåret, . Solenergi är förnybart och klimatsmart – dessutom är den gratis när anläggningen väl är betald. Så här fungerar solfångare. Spara pengar och energi med solfångare ! Lönsam investering samtidigt som det är klimatsmart.


Det bästa för miljön och plånboken! Test -solfångaren har en effekt på 1W och en verkningsgrad på. Verkningsgraden är i klass med de plana solfångare som säljs på marknaden, vilket beror på den tunna korrugerade plasten som används som absorbator.

En enklare värmeöverföringsanalys är genomförd där dess förlustkoefficient . Funderar du på att köpa en solcellsanläggning och sätta upp på taket? Allt fler vill göra en insats för miljön och producera en del av sin egen el. Ett femtontal elbolag säljer solcellspaket och du kan också köpa . Ledande på systemlösningar.


Sveriges mest uppsatta solfångare. Svesol bäst i test - Biosolprojektet (slutrapport). I det testade systemet ingick Svesol Premium som är en av marknadens effektivaste solfångare och den vattenmantlade pelletskaminen Evo Aqua. Vi ger dig personlig service för ditt solvärmebehov.


SP:s lista är inte heller en rangordning av solfångare med Bäst i Test utan ett underlag för konsumenter att jämföra olika solfångare med varandra vid beräkning av besparingspotentialen. Värdet ligger också till grund för Boverkets bidrag för installation av solfångare. Det finns många fler aspekter att tänka . Plana solfångare och vakuumrör har olika egenskaper.


Vakuumrörens fördel är att de är bättre isolerade, vilket man kan utnyttja för att optimera solvärmesystemet för att få några procent mer energi när det är kallt ute, dvs på höst, vinter och vår. Läs mer om hur man gör det nedan. De plana solfångarnas fördel är . Svenska solenergiföreningen.

Försäljningen till villor har i princip tredubblats sedan millennieskiftet. Och under de senaste åren har det skett en fullkomlig explosion. Rekordhög prestanda för Absolicons solfångare i test vid schweiziskt institut Solenergibolaget Absolicon uppger i ett pressmeddelande att preliminära resulta. SolarVenti har en betydligt bättre prestanda än liknande produkter.


Därför har vi skapat en enkel test med en påse med 3liter. Se själv hur mycket skillnad det är mellan de två luftsolfångarnas prestanda:. Jag planerar ett nybygge på 1kvm (ett plan, golvvärme) och har funderingar kring värmesystemet.


Vi har tänkt oss isolera 2mm (vägg) och 5(tak), värmeåtervinning ftx (temovex) och en vattenmantlad kakelugn (julia). Hålsågade 2st brädor och limma ihop till ett BurkElement Målade mattsvart med sprayburk. Har man för dåligt flöde blir det hett!


Solfångarna från Härnösandsföretaget Absolicon har hög prestanda. Det visar ett test som har utförts av det schweiziska institutet SPF.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg