tisdag 16 oktober 2018

Besparing luftvärmepump

Besparing med olika luft-luftvärmepumpar, enligt testresultat. Räkna ut din besparing här! Säkra en stor besparing från din luft- luftvärmepump genom rätt användning.


Smarta tips för att spara mera. Luftvärmepumparna blir allt bättre och ger större besparing i takt med att de utvecklas.

I diagrammet nedan visar vi genomsnittliga testresultat (från SP) för nya . En luftvärmepump som komplement till övrig uppvärmning innebär en stor besparing på sikt. Luftvärmepumpen sänker dina löpande energikostnader och har en låg investeringskostnad. Efter ett par år har luftvärmepumpen besparing oftast överstigit den ursprungliga investeringskostnaden.


Som extra grädde på moset är . Så mycket sparar du in på din luftvärmepump ? Resultatet är endast en uppskattning av den besparing man kan göra om man har direktverkande el. Vad har ni för årlig förbrukning i kWh.

Vilken typ av planlösning har ni? Att köpa en värmepump är för många en stor investering. Men en värmepump betalar ofta tillbaka sig själv i och med att den bidrar till att den totala elförbrukningen blir betydligt lägre.


En värmepump drar nytta av solenergin som finns lagrad runt omkring oss. I och med att den här värmeenergin är gratis . För att få det bästa svaret på frågan om besparing ska du kontakta någon av våra återförsäljare för ett kostnadsfritt hembesök. I samband med detta får du också . Hur stor är energibesparingen på en luftvärmepump ? Fakta: Energibesparingen för en luftvärmepump beror på vilken typ av värmepump du väljer. Men hur stor blir besparingen? Ingen har i siffror visat hur mycket det exakt rör sig om.


Den kommer fortfarande att vara mer ekonomisk, men den kommer inte ge en lika stor besparing som det står i broschyrerna. En värmpump beräknas ha en livslängd som ett kylskåp (ca år) och ger därför en stor besparing under flera år. Har du något exempel på hur lång återbetalningstiden är för en investering i en värmepump beroende på var man bor och hur stort ens energibehov är?


Martin: Ja, Energimyndigheten har . Luft- luftvärmepump passar ofta bra om du vill ha ett komplement till direktverkande el. En luft- luftvärmepump suger in luft genom en fläkt på utsidan av huset och höjer temperaturen på luften med hjälp av en kompressor.

Besparing i kronor per år och återbetalningstid för luft- luftvärmepump. Byggåret spelar roll eftersom olika byggtekniker kräver olika saker när det kommer till uppvärmning och ytan som ska värmas är i allra högsta grad en viktig faktor för vad värmepumpen både kostar och kan ge för besparing. Var i landet också viktigt. Olika värmepumpar fungerar olika bra beroende på var i . Nu tittar vi närmare på ett sätt att räkna ut . På varma sommardagar kan du även . Att göra av med mindre energi är mycket positivt ur miljösynpunk.


Dessutom utnyttjar en värmepump en förnyelsebar energikälla. Luften värms hela tiden upp av solen, och den tar inte slut i första taget. Diskussionen har varit uppe tidigare. Den om att de med fjärrvärme funderar på att komplettera uppvärmningen med en luftvärmepump. Vad man kan utläsa av befintliga trådar så verkar forummedlemmar som kommenterar vara skeptiska till eventuell besparing.


Nu på senare tid har jag dock varit på . Vi som återförsäljare av Sverigepumpen vill alltid säkerställa vilken pump som ska sitta i vilket hus. Detta för att du som kund ska kunna uppnå maximal effekt och besparing av din värmepump. Därför utför vi på Värmepumpskirurgen alltid ett gratis hembesök för att konstatera vilken pump som passar just ditt .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg