fredag 12 oktober 2018

Värma upp pool

Att ha vattnet i poolen uppvärmt betyder härliga bad under stora delar av året. Det finns flera sätt att värma upp en pool på, och vilken som passar bäst beror på många olika faktorer. Storlek och modell av pool , önskad badsäsong, ekonomi och miljö spelar alla en stor roll i valet av värmesystem. Det kan skilja tusenlappar i driftkostnader för att värma upp utomhuspoolen.


Här får du en översikt över vilka värmesystem som kan passa just din pool. Drömmer du om lata sommardagar på en inbjudande uteplats och en skön pool att svalka dig i?

I det här blogginlägget reder vi ut vad du kan göra för att värma din pool till så låg kostnad som möjligt. Måste poolen verkligen värmas? Nej, men utan rätt temperatur i vattnet blir upplevelsen inte alls som du . En värmeväxlare gör att du kan använda värme från värmesystemet du har i huset för att värma upp poolen.


Det finns både för elvärme och för vattenvärme från exempelvis oljepanna, värmepump eller fjärrvärme. Det krävs en viss del energi för att ”transportera” värmen till växlaren. Pooltaket, som importerades färdigmonterat från Ungern, håller poolen varm under hela badsäsongen, intygar Jan-Olov.


Förutom att taket behåller.

Titta på värmefaktorn (COP): de . Nästan alla pooler kan isoleras och det är en liten kostnad att isolera poolen. Välj en bra pump som värmer upp poolen snabbt och som inte är för klen. Det är de sista graderna som gör uppvärmningskostnaderna högre. Speciellt om poolen inte är isolerad. En oisolerad pool drar mer energi . Det är viktigt att använda sitt poolskydd när poolen inte nyttjas, inte bara för säkerhet utan även av värmeekonomiska skäl.


En pool som inte har övertäckning drar i regel ungefär dubbelt så mycket energi. Stäng inte av värmesystem eller cirkulationspump på natten! Nattetid när lufttemperaturen är lägre stänger vissa av . Frågor om uppvärmningskostnader är komplexa eftersom att olika värmesystem är olika effektiva samt att dygnsmedeltemperaturen år från år ser olika ut.


Nedan följer ett exempel : Utomhuspool 4x8x5m med standardpoolskydd som värms till grader. Här har vi samlat svaren på några av de vanligast förekommande poolfrågorna. Låt solenergi värma upp din pool i sommar.


För att få en mer effektiv uppvärmning, tänk på att dimensionera solfångaryta efter poolens yta, inte efter volym. Och det blev ett riktigt bra resultat. Solfångarytan bör motsvara .

HeatForce- värmepumparna är välbyggda och tysta. Tack vare att poolvärmepumpen . Att bygga en pool på tomten kostar en del och många gruvar sig lite extra för uppvärmningskostnaden. Ett smart och kostnadseffektivt sätt är att värma poolen med hjälp av en värmepump. Värma poolen med värmepump – så funkar det.


Om du jämför med att värma upp en pool med elvärme sparar du i snitt till procent . Varför går det så långsamt att värma upp en pool? Varför är det så svårt att värma upp poolen om det är kallt ute, t. Hur snabbt får man varmt i poolen? Kapacitet över då poolen behöver värme. På papperet är det en enkel ekvation.


Utomhuspoolen värms under perioder då det inte behövs så mycket värme inomhus. På så vis borde värmepumpen ha kapacitet att även värma poolen , men det beror naturligtvis på förutsättningarna hemma hos dig. Besparing med poolvärmepump. Täck över poolen under natten, så att värmen stannar i poolen.


Använd poolvärmepumpen rätt för största besparing . Då är det extra bra att vara ansluten till fjärrvärme. Under säsongen maj till september har vi sommarpriser för våra fjärrvärmekunder som bor i Linköping och som är anslutna till prislistan Privatkund Linköping. Det är dock aldrig roligt att bada i en pool som är kall. Det kan lätt bli väldigt kallt i en pool , speciellt om den inte är uppvärmd.


Exakt hur mycket som krävs beror på själva poolens . Att värma upp en pool kräver dock en del energi. Vi erbjuder flera mycket praktiska och användbara lösningar för pooluppvärmning med effektiva poolvärmare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg