måndag 25 mars 2019

Handdukstork som element

Vi står i startgroparna för att renovera vårt badrum och skulle vilja använda en handdukstork som element. Badrummet är på ca kvm. En av väggarna är en yttervägg, med ett litet fönster.


Vi kommer visserligen att ha golvvärme, men vår bostadsrättsförening vill också att vi har en vattenburen radiator. Ska snart påbörja renoveringen av vårat badrum. Spelar det någon roll vilket .

Handukstork även som element. För vattenburen värme, endast eluppvärmd eller kombinerad vattenburen och eluppvärmd. Då är det en god idé att ersätta ditt vanliga element med en handdukstork. Carbe handdukstork är en ny produkt med en unik design och en väldigt praktisk produkt.


Den enkla designen är med sina rena linjer en produkt som passar på många ställen. Det är enkelt att hänga upp handdukar. Tack vare sin smarta design fungerar den både som radiator och handdukstork.


Den har generöst med rör för att du allti oavsett hur många handdukar du använder, ska ha en torr handduk tillgänglig.

Jarl är även utrustad med en inbyggd . En vattenburen handdukstork kan användas nästa till vilket badrum som helst. Den kan antingen kopplas till en befintlig värmekälla eller värmesystem, alternativt drivas med en elpatron. Den ger en behaglig och jämn värme och kan, om den är stor nog, ersätta ett vattenburet element. Handdukstork istället för element.


Rätt temperatur, effekt och värmereglering är avgörande för ett skönt och behagligt inomhusklimat. Radiatorvärme är världens bäst kända och mest utnyttjade värmelösning och har de bekvämlighetsfaktorer som ett värmesystem kan ha. Purmos handdukstorkar är planerade för att uppfylla . Hyllplats: Välj varuhus Loading.


Slut Begränsat lager I lager. Håller handdukar varma och torra samtidigt som rummet värms upp. Ersätter element i badrum med vattenburen uppvärmning. Ej för inkoppling på tappvattensystem. Endast för icke syresatt . Varma, sköna handdukar närhelst du vill – men låt inte handdukstorken stå på i onödan.


Ett sätt att spara energi är att titta efter modeller med energisparfunktioner som termostat, elektronisk timerstyrning eller temperaturreglering. HANDDUKSTORK EL BATH DELUXE ROUND MATT KROM 63X1CM.

Round handdukstork Modern handdukstork med runda rör i mattborstat stål. Gemini handdukstork är i borstad rostfritt material. Den unika designen innebär att man kan använda den som ett element och ni kan även hänga saker på den. Men först och främst är det ett element i en annorlunda design.


Vi kallar det handdukstork element eller radiator handdukstork. Namnet Gemini kommer av att den . Jag har tänkt ersätta en radiator med en handdukstork och det kommer att vara enda värmekällan i rummet. Hur stor effekt behöver jag ha på handdukstorken? Om du är osäker fråga din . SET är en kombination av element och handdukstork , som följer den stilrena designen från vår elementserie med samma namn. SET är tillverkad i gjutgranit och har en elektronisk termostat med temperatursänkningsmöj- lighet 5°C ( manuellt) eller stegvis 0-15°C (via extern styrning).


Modellen finns i två olika bredder med . Ta bort element och ersätta det med en handdukstork. Detta är tillåtet under förutsättning att den radiatorventil som är monterad på elementet flyttas över på handdukstorken. Om detta inte görs måste den nya radiatorventilen vara av typ Markaryd AN.


Den nya ventilen skall då ställas in av föreningens fastighetsskötare för att . Ibland dyker det upp frågor som är viktiga men lite knepiga att förstå. En av dessa på sistone har varit frågan om man får koppla på en handdukstork istället för ett befintligt standardelement. Svaret är ja och nej – det beror helt enkelt om du har element kopplat på ”öppet system” d. VVC (tappvatten) eller ”slutet system” . Om ni skall koppla en värmare på ert vvc system rekommenderar vi andra produkter som är bättre utformade.


Några exempel på mer lämpade vvc produkter är Elegance, Shiney eller Nordic. Dessa är syrafasta handdukstorkare som även fungerar som handdukstork element. Så kontakta oss först för att få den rätta . LED-lysrör fungerar i befintlig armatur och är en enkel uppgradering till en modern lösning.


Falemo utreder reglerna för nätkoncession. I ett hem med VVS och element som är vattenburna så kan man också installera vattenburna handdukstorkar. Det här är faktiskt ett riktigt smart val eftersom vattenburna handdukstorkar är energisnåla och enkla att använda.


Har du redan en radiator i ditt badrum så kan du kanske koppla torken direkt till denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg