tisdag 5 mars 2019

Nya radiatorer

Det är inte lönsamt att bara byta ut termostaten. Numera finns det också i olika material. Här hittar du allt om radiatorer och värmeelement i villa.


Kanske har du gamla element som ger en ojämn temperatur, knäpper och ger heta ytor? Då kan det vara ett tecken på att termostaterna är slitna och att det är dags att köpa nya element – kanske både ur säkerhetsperspektiv och estetiskt .

Om du skall renovera ditt hus eller vill förnya dina elelement går det enkelt och smidigt att byta ut dessa till nya moderna element med elektronisk termostat. Ett sådant byte av element går på en dag i ett ”normalstort” familjehus. Välkommen till Rinkaby Rör!


Detta är för att du ska få ut maximalt med värme från dina nya element. Om du ska byta till vattenburna radiatorer är det inte effekten som är viktig, utan storleken på dem. Ju större radiator, desto större möjlighet till värmespridning i rummet.


Lagerrensning, outletpartier, skadat gods!

Viadrus gjutjärnsradiatorer tillverkas i Tjeckien. Vackra radiatorer kan vara ett fantastiskt inslag i en inredning. Våra radiatorer passar många olika stilar och är i grunden klassiska i sin design. Ni beställer radiatorerna i valfri RAL färg eller. Här dimensionerar och tillverkar vi radiatorer helt efter dina önskemål – oavsett om du är husägare, installatör, grossist eller arkitekt.


En av de vanligaste anmärkningarna i en energideklaration nu är att radiatorer är undermåliga. Inget talar för att dessa regler kommer att mildras i framtiden, snarare tvärtom. Att byta ut en radiator eller ett element kan därför löna sig och då tänker vi inte bara på värmeekonomi, nya radiatorer ger ofta huset ett estetiskt lyft ! En kombination av nya radiatorer och gammal cirkulationspump kan även medföra att det låter mycket om värmesystemet, och detta beror på att flödet blir för högt.


Värmepumpsutvecklingen går dock snabbt framåt och redan nu finns det ett fåtal modeller på marknaden som kan producera vatten med högre temperatur. I över hundra år har husets element varit hemmets främsta värmekälla. Läs expertens råd för att vårda gamla radiatorer och enkla tips för att lufta element , fylla på vatten i element och fixa din krånglande termostat.


Läs även: Sekelskiftesdröm i grönt och rött. Elementen tillhör heminredningens doldisar. Han ville på något sätt inte pracka på mig nya element utan föreslog bara det när jag pratade om att byta ut alla termostater eftersom de inte fungerar.

Får nog prata med honom igen och fråga vad han menar. För han menade på att i det långa loppet kommer vi spara pengar på att byta ut elementen. Utöka med fler radiatorer på befintlig slinga?


Dra nya rör till vattenburet element ? Nya vs gamla radiatorer ? Behöver nya elradiatorer , vad väljer jag? Lönar det sig att byta radiatorer vid stambyte i höghus? I lägenheter har man ofta gjort många inrednings- och ytreparationer utan att radiatorerna har bytts. Radiatorer är hållbara och därför långlivade.


Precis som med möbler uppstår det med tiden ett behov att byta även radiatorer. Yali sortimentet har utformats med inomhuskomfort, användarvänlighet och energieffektivitet i åtanke. Det nya radiatorsortiment tillhandahåller en händig öppet fönster funktion”. Ifall temperaturen hastigt sjunker under en period på minuter, kommer termostaten på Yali . Epecon AB är en ledande aktör på den svenska marknaden inom radiatorer och konvektorer för vattenburen värme och ingår i Lyngson-koncernen. Snabbt, enkelt och snyggt montage med nya radical.


Energiprojekt hos HSB Malmö brf Almedal, Västkusten, Kronotorp och Segevång. För att få värme i HE- radiatorerna var det inte så noga hur tillopp och retur kopplades. Dessa radiatorer var tunna och. Se till att ditt nya element har eller är förberett för funktion för sänkning mellan komfort och spartemperatur.


Spartemperatur används när huset står tomt längre perioder, samt på natten eftersom du sover bättre i lägre temperaturer. Satsa på en bra elektronisk termostat. Styr dina nya radiatorer med WiFi! Du behöver inte längre komma hem till ett kallt hus.


Nu kan du enkelt kontrollera dina radiatorer via fjärrstyrning. Nobös nya teknologiska plattform har termostater som inneburit en reducering av pendling ner till ºC och drivning till mindre än ºC. Pendling ( Temperaturvariation).


Gammal mekanisk termostat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg