torsdag 21 mars 2019

Bästa luftrenare växter

Gröna växter med stora blad ligger i topp på listan över de krukväxter som är bäst på att fånga skadliga partiklar. Det tycks som att växter som kräver mycket vatten för att må bra förbättrar miljön i . Oct Även Nasa, amerikanska rymdstyrelsen, har kommit fram till att krukväxter är bästa sättet att rena luften på en rymdstation. Det har visat sig i flera studier att växter som kräver mycket vatten för att må bra verkar förbättra miljön i rummet allra bäst. Sep Du vet väl att det finns helt naturliga luftrenare i form av växter ?

Feb Jag skrev i ett tidigare inlägg för någon vecka sedan om hur du kemikaliebantar ditt hem på prylar som innehåller gifter. Vissa av dessa kemikalier frigörs dessvärre och förgiftar vår inomhusluft. Men det fina i kråksången är att helt vanliga krukväxter kan vara ett värdefullt vapen i kampen mot gifterna. Mar Naturliga luftrenare : vanliga lättskötta krukväxter som renar luften på kemikalier och förbättrar luften du andas varje dag.


Letar du efter vackra plantor som renar luften hemma? Kolla då in dessa fantastiska luftrenare ! May Vissa växter kan neutralisera skadliga gaser, förbättra luftfuktigheten samt skapa ett bättre klimat. Undersökningar visar att det verkar som.

En lättskött och en effektiv luftrenare. Nov Att många krukväxter trivs bäst i hög luftfuktighet är inte så konstigt när man betänker att flera av dem har sitt ursprung i tropiska regnskogar. Det hjälper till att öka luftfuktigheten i rummet varpå både växter och människor . Det finns över olika arter av krukväxten Dracena, vilket gör det väldigt enkelt att hitta den rätta för just dig. Den gör av med bensen, formaldehy trikloretylen och xylen från luften.


De är giftiga för katter och hundar, så ifall du har husdjur så kanske Dracena inte är det bästa valet. Mar Forskarna avslöjar: växter som renar luften inomhus och gör det lättare att andas. Om du vill ha renare, fräschare luft hemma borde du titta på amerikanska NASA:s lista över det bästa växterna som luftrenar.


En liten, lättskött, frodig växt med som fungerar som både luftrenare och luftfuktare. Dec Pillan Jonsson och Lisa Lundin på Blomsterlandet i Eskilstuna tipsar om bra växter som inte bara är lättskötta och pryder sin plats utan också fångar upp skadliga ämnet i ditt hem. Fredskallan – kanske den allra bästa luftrenaren , som frigör ditt hem från många skadliga ämnen, . Feb Visste du att cirka procent av det vatten du ger dina växter avdunstar och höjer luftfuktigheten? Det bästa är alltså att välja extra törstiga växter – då blir effekten som störst. Och ställ gärna en krukväxt vid datorn för då motverkas den statiska elektriciteten.


Glöm inte att duscha växterna ofta – det . Sep Plantorna kan bland annat rena luften från föroreningar som formaldehy bensen, trikloretylen och ammoniak – giftiga ämnen som finns i till exempel rengöringsmedel, plast och färg.

Flera av växterna är dessutom fenor på att absorbera koldioxid och släppa ifrån sig syre under natten, vilket gör att de . Av Katarina Kihlberg Foto: Floradania. I ett rum där det finns växter , vare sig det är hemma eller på kontoret, blir miljön trevligare. Många tror kanske att det stannar vid den positiva känslan av att ha grönt och blommor omkring sig, men det är mycket mer än så! Växter gör nytta också genom att rena och fukta luften inomhus. Oct Det är en utmanande växt när det gäller skötsel, speciellt vattningen kräver fingertoppskänsla.


Men den är inte bara vacker utan fungerar också som luftrenare i hemmet eller på kontoret. Mar Många av våra vanligaste inomhusväxter, både blommande och grönväxter, bidrar på olika sätt till att rena luften! En växande trend idag är just detta, att se på grönväxterna som luftrenare och som skapare av en lugn och harmonisk inomhusmiljö. Jan Eftersom vår katt gärna tuggar på våra växter är det också viktigt att de är ogiftiga och för gästernas skull allergivänliga.


Här listar jag nu några av mina favoriter. Växter kan förbättra din inomhusmiljö genom att rensa bort byggkemikalier och andra föroreningar. De tre följande är aningen knepigare skötta, men . Den förbluffande upptäckten gjorde NASA, den amerikanska rymdstyrelsen, när de när de ville ta reda på hur man kunde rena luften på en rymdstation.


Krukväxter visade sig vara den bästa lösningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg