torsdag 21 mars 2019

Kamin i källare

I vår källare är den gamla oljepannan utbytt mot fjärrvärme. Man kanske borde anlita någon, har iofs ett par privata kontakter som man kan anlita svart så det borde ju funka. Jag ska installera en kamin i en villa med källare och jag har fått olika bud när det gäller tilluft.


Kan man ta den från källaren eller ska man ta den utifrån? Kaminen ( contura 570) ska stå på huvudplanet och huset har självdrag. S: Frågan kan tyckas enkel men är komplex och komplicerad och därför svår att ge ett .

Det funkar, man slipper ju elda MEN, gosse när du drar . Vedspisar: Aldrig sätta en kamin i källaren - Vitvaror. Om du letar efter råd om var att placera en i ditt hus, har jag en historia jag vill att du ska läsa först. En braskamin är en underbar funktion för att lägga till i ditt hem, om du vet var du har det installerat.


Eftersom en källare ligger under jord finns det alltid fukt utanför väggarna och under golvet som gärna vill tränga igenom. Alltså är det mycket mer komplicerat att inreda ett rum i en källare än ovan jord där ju väggarna faktiskt är ganska torra för det mesta. Och ett rum måste alltid vara torrt för att det skall . Har du en källare som du vill renovera eller inreda?


Vi har låtit vår expert Peter Bratt beskriva några vanliga källartyper.

Kommer detta hålla kondens och mögel borta? Vi funderar på att köpa en billig kamin , sätta den nere i källaren och elda varje dag i den. Hur är det med fukten som tränger in utifrån?


Kommer det att kunna hållas i schack i två år till vi har råd att spara till en dränering? Vi hade tänkt att huset ska värmas av . Först fick de en fuktskada i källaren och fickriva ut allting. Samtidigt blev det strömavbrottoch. Vi ville ha en kamin som kunde lagravärmen bra och eftersom jag är teknikintresseradräknade jag ut precis hur stor kamin vibehövde för att värma huset och även klara ossöver natten, berättar Weine. Brasugnen står i gillestugan . Se även BADRUM, DÖRR, GARDEROB, KAMIN , KÄLLARE , MATRUM, RÖRSYSTEM, . Vi har en luftvärmepump i källaren som ger ett jätteskönt klimat och desssutom tar bort källarlukten.


Kamin vore ju också jättemysigt, men det har vi inte så jag kan inte säga något om det. Förutom värmepumpen har vi några element med vattenburen värme på platser där värmepumpen inte riktigt kommer åt . Under hela huset finns en odränerad källare. I sådana får man alltid ett visst fuktgenomslag.


Det är inget fel på källaren och fukten behöver inte vara något problem, konstaterar Per Håkansson. Varmt välkomna till ett trivsamt och välhållet hus på Sanden området. Huset är väldisponerat med fina ytor på entréplan med kök, vardagsrum, allrum, badrum och sovrum.

Källare med bl a rymligt extra sovrum. Rymligt friliggande garage. Trädgårdstomt med ett fint läge.


Principen för en vattenmantlad kamin i själva bostaden är densamma som för en vedeldad central panna i källare eller pannrum. En vattenmantlad kamin är liksom den centrala pannan tillverkad för kontinuerlig eldning. Det är inte de flesta andra kaminer, som istället är byggda för intensiv eldning under ett par timmar om . Mariebergs Kakelugnsmakeri säljer skorstensfria kaminer i många olika utföranden. Fördelen med en skorstensfri kamin är att den inte kräver installation.


I samband med installationen la Kenny även in en inluftskanal i golvet, vilket är idealistiskt. Nu kommer friskt syre in utifrån och kaminen fungerar optimalt. Nu eldar paret nästan varje dag i sin kamin, och funderingar finns på att installera ytterligare en kamin i källaren , för värmens och ekonomins skull. Här finns en väggfast och specialanpassad bokhylla som medföljer i köpet.


Bra förrådsutrymmen med klinkergolv. Tvättstuga med klinkergolv, tvättmaskin (- 00), torktumlare (-11), tvättho, skåpsinredning samt varmvattenberedare (-06).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg