måndag 25 mars 2019

Luftvärmepump fakta

Hur stor är energibesparingen på en luftvärmepump ? Fakta : Energibesparingen för en luftvärmepump beror på vilken typ av värmepump du väljer. Vår största energikälla är solen. Bara en minimal mängd av den gratisenergin tas idag ti. En luft- luftvärmepump hämtar energi från utomhus- luften.


Genom processen i värmepumpen kan upp- värmd eller kyld luft tillföras inomhusluften.

Med en luft- luftvärmepump kan därför energibehovet för att värma inomhusluften reduceras med upp till. Via innedelens fjärrkontroll väljs önskad innetemperatur och utedelens kompressor ”kramar” ur värmen ur uteluften . En värmepump som hämtar värme ur luften kallas för luftvärmepump eller luft-luft, luft-vattenvärmepump. En som hämtar energi ur berget kallas för bergvärmepump och en som hämtar energi från solen kallas för solvärmepump. Värmepumpar fungerar även om energikällans temperatur bara är några enstaka grader över . Om du är osäker på vad en luftvärmepump kan göra för dig - fråga din lokala Thermiainstallatör om hjälp. Du ska köpa luftvärmepump och vill snabbt få reda på vilken som är den bästa värmepumpen idag.


Och du har kommit helt rätt! På denna sida kommer vi nämligen att titta närmare på vilka luftvärmepumpar som vunnit i testerna den senaste tiden.

Men du kommer också att få veta vilka saker . Nackdelar med luftvärmepump. Funkar mindre bra i hus med många rum utan öppen planlösning. Vissa modeller har problem med buller. Isbildning kan uppstå på utomhusdelen under de kallaste månaderna. En del luftvärmepumpar är anpassade för varmare klimat, inte svensk vinter.


Komfortvärme (luft- luftvärmepump ). Saknas ett vattenburet radiatorsystem i huset kan en luft- luftvärmepump fungera som ett effektivt komplement till huvudenergikällan (exempelvis elvärme). De flesta luft-luftvärmepumpar kan även ställas om (reverseras) och fungera som svalkande luftkonditioneringar på sommaren. En luftvärmepump fungerar som ett komplement till din bostad. Här beskriver vi hur den fungerar och vad de olika värdena SCOP, EER och COP betyder. Luftvärmepumpar - pris och fakta.


Använder du direktverkande el (elradiatorer) omvandlas kWh elektricitet till kWh värme. Wh el kan omvandlas till många olika . För en luftvärmepump är COP-värdet ung 5. För värmepumpar och frysar används nästan uteslutande elenergi. Att sätta igång en kompressor med flytande eller fasta bränslen är i princip en bekvämlighetsfråga, då även tänkbar spillvärme kan tas tillvara vid lokaluppvärming.


Absorptionskylskåp tillverkas dock även för gas- . Det finns många skäl att investera i en luftvärmepump.

Du sänker dina uppvärmningskostnader och sparar energi. Huskontroll, fjärrstyrning, installation och års försäkringsgaranti ingår när du köper en värmepump från oss. De flesta luftvärmepumpar är reversibla, vilket betyder att de kan både ge värme och luftkonditionering. När värmeläget är på fungerar utomhusdelen som en förångare, som köldmediet flyter igenom och för med sig värmeenergi till inomhusdelen, som är en kondensor. I kylläget är det tvärtom och inomhusdelen är . Här kan du läsa Bra att veta om värmepumpar.


Scanmont har värmepumpar för alla behov och säljer endast välkända kvalitetsmärken. Panasonics luftvärmepumpar är populärast bland svenska folket. En luft värmepump fungerar som ett komplement till din nuvarande uppvärmning. Läs mer om hur en luftvärmepump från Panasonic fungerar här!


Det är möjligt att göra stora besparingar med en luftvärmepump. Räkna ut hur mycket du kan spara med hjälp av en luftvärmpump här! Information om luftvärmepumpar. Här finns tester, priser och tips om din planerade luftvärmepump.


Funderar du på att installera en luftvärmepump för fritidshus eller sommarstuga? Praktisk installation och enkel skötsel gör att .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg