fredag 15 mars 2019

Kyla serverrum

Hej Osäker på var jag skulle lägga denna tråd men ligger den fel förmodar jag att en admin korrigerar mig. I ett rum som är skapat för att vara en datahall eller ett serverrum är kraven höga på att det ska vara rätt temperatur och fuktighet. I och med att serverna genererar stora mängder värme som bör ledas bort någonstans behövs en smart lösning.


Den varma luften måste på ett effektivt sätt ledas bort och därefter . Klimatkonsult ger goda rå planerar, projekterar, levererar, installerar, underhåller och löser alla era frågor kring kylanläggningar och kylaggregat till serverrum och datahallar (datakyla).

Vi arbetar med alla typer av kylaggregat för datahallar och serverrum och erbjuder kompletta lösningar för stora och små anläggningar, från små luftkylda kylaggregat till kompletta och komplexa vätskeburna kylsystem med frikyla eller värmeåtervinning. I serverrum och datahallar ställs höga krav på rätt temperatur och . Kylgruppen i Stockholm har nöjda kunder som vi har hjälpt med kylaggregat för datahallar och serverrum. Klicka här för att ladda ner en PDF om Datakyla - klimatsystem för datorhallar och serverrum. I datahallar och serverrum ställs höga krav på rätt temperatur och fuktighet.


CoolWorks är specialiserade tjänster kring kyla som gör att du kommer att kunna öka prestandan på din datahall utan ytterligare investeringar. Vi har ett serverrum på jobbet där det står ca maskiner, blandat vanliga towerlådor och rackservrar.

Rummet i sig är runt 20kvm stort. Nu till problemet, vi har inget riktigt kylaggregat men det sitter lite fläktar i taket som suger ut varmluften (för varmt blir det). Nytt från Panasonic Panasonic har utvecklat ett komplett sortiment av lösningar för serverrum som effektivt skyddar dina servrar och håller dem vid en lämplig temperatur även om utetemperaturen ligger under.


Om ni inte har möjlighet att ge utrustningen eget rum måste du tänka på bullernivåerna. Det är ofta värt att skapa ett serverrum med en ny mellanvägg. Där står också utrustningen säkrare, och är lättare att kyla. I små lokaler, där det inte går, kan du använda rackskåp med ljuddämpande funktioner. Den el som används i datacenter genererar mycket värme, värme som kan orsaka avbrott i IT-tjänsterna om kylningen inte fungerar.


Ett effektivt kylsystem sänker energiförbrukningen i datacentret och förhindrar avbrott på grund av överskottsvärme. Caverion erbjuder flexibla tjänster för kylning i datacenter, serverrum och . De flesta värmepumparna som jag har sett har en spärr på ca -grader som gör att de stannar och detta kan vi inte acceptera då kylan behövs även om det är riktigt kallt ute. Relaterat: Hej, Har en kund vars kylanläggning i serverrummet börjar lägga av, är det någon som har någon bra referens om hur man kan räkna på kapaciteten när man ska skaffa en ny kylanläggning? Vänliga hälsningar Patrick Simplifying Network Documentation.


Behovet av kylning är en direkt konsekvens av den energi som förbrukas, men kylning kräver också energi. Driftstopp kan betyda förlorad arbetstid för dina medarbetare och förlorad information för dina kunder. Vi levererar och underhåller kyllösningar som ger din lokal den bästa möjliga fördelningen och cirkulationen av kyla.

Aggregatet väljs för att ge dig en hållbar produkt som gör det enkelt för dig att hålla din driftkostna och . Bekväm kyla när du behöver den. Ett rum fullt av medarbetare, eller servrar, skapar obekvämt stora mängder energi. Kyla är mer än en frisk fläkt.


Det blir för varmt, helt enkelt. När temperaturen stiger, sjunker produktiviteten. Risken att servrar och andra känsliga . DCE AB erbjuder genomtänkta, energieffektiva lösningar för kylteknik i datorhallar och serverrum. Oavsett hur ditt kylbehov ser ut eller vilka förutsättningar den fysiska miljön . I ett serverrum vill man oftast byta luft mycket långsammare än vad som är brukligt för andra lokaler. Bed begränsad luftväxling hålls fukt på lagom nivå lättare.


Särskillt vintertid kan man annars behöva tillföra väldiga mängder vattenånga per tidsenhet. Därutöver tillkommer el för kyla som står för av total elanvändning. För total energianvändning i landets samtliga serverhallar finns inga siffror, då kartläggning inte genomförts för de fristående serverhallar som ökar i allt större utsträckning. För att energieffektivisera en serverhall .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg