onsdag 4 juli 2018

Uppvärmning hus

Har du verkligen bästa möjliga uppvärmningsmetod för just ditt hus ? Att byta eller förbättra uppvärmning kan vara en riktigt lönsam investering. Här kan du enkelt jämföra alternativen till ditt hus. VärmesysteHitta rätt uppvärmning till ditt hus. Varmt, bekvämt, billigt och miljövänligt?


Det är svårt att hitta ett uppvärmningssystem som uppfyller alla önskvärda krav.

De olika systemen har sina styrkor och svagheter. Läs om hur de vanligaste värmekällorna funkar samt för- och nackdelar. Solfångare eller vindkraft. Rådgivaren kan även berätta om ditt hus drar mycket energi jämfört med liknande hus.


Genom att följa upp hur mycket värmeenergi huset använder varje månad får du ett bra underlag för att kunna dimensionera ett nytt värmesystem. Det ger även en bra bild över vilka möjligheter det finns för att minska . Har man ett gammalt hus med skorsten är byte till biobränsle logiskt. Då kan man utnyttja skorstenen för att hjälpa till att ventilera huset.


Om man vill göra det enkelt för sig kan man välja fjärrvärme – där det finns.

Det är prisvärt, men man bör förstås se över hur mycket en anslutning kostar. Värmepump Ett alternativ för den. Nyfiken på att testa något annat än el för att värma ditt hus.


Vi listar tio olika alternativ – hur de fungerar och ungefärlig kostnad. Så fungerar det: Bergvärme tar tillvara på solens energi som finns lagrad i berggrunden. Man borrar ett hål i marken och tar på så sätt upp den lagrade energin. I ett nybyggt hus har du verkligen alla möjligheter att anpassa värmesystemet. Men med många val följer också frågetecken.


I det här blogginlägget tittar vi närmare på vilket alternativ för uppvärmning som är bäst i ett nybygge. När du bygger nytt måste både ditt hus och ditt värmesystem uppfylla Boverkets . Om du funderar på hur du vill värma ditt hus är kanske inte uppvärmning det du ska ta tag i först. Glöm inte att klimatskalet, det vill säga fönster, dörrar, väggar, tak och även ventilationen, är viktiga delar av huset. Har du till exempel dragiga fönster är det sannolikt där du ska börja energieffektivisera. Nackdelar: Närhet till gasnät krävs.


Naturgas (fossilgas) bidrar till växthuseffekten. Kräver vattenburet värmesystem. Fördelar: Billig uppvärmning. Kan värma även vid elavbrott.


Minskar behovet av el för uppvärmning med upp till.

Luftvärmepumpen kan även användas som luftkonditionering. Låg investering jämfört med andra värmepumpar. Kan användas i hus med elelement. Värmen kommer endast in på ett ställe i huset . Biobränslepanna, värmepump eller fjärrvärme?


Det finns många sätt att värma upp villan — och flera smarta, ekonomiska kombinationer. En frånluftsvärmepump passar bäst för uppvärmning av mindre hus med lågt energibehov. Frånluftsvärmepumpen fungerar så att den återvinner den värme som via ventilationen går ut från en byggnad för att sedan återföra den till värmesystemet. Att installera en frånluftsvärmepump är enkelt och billigt om . Direktverkande el är den dyraste formen av uppvärmning för småhus. Men det finns möjlighet att minska elkostnaden,.


De hus som är byggda på 70-talet har ofta direktverkande el och då lämpar det sig med en luftvärmepump om de har en öppen planlösning. I äldre hus där man har satt in direktverkande . Nu har vi precis köpt ett hus och jag vet att val av uppvärmning är högt individuellt beroende på tycke och smak samt förutsättningar för huset. Jag vill dock ge er vår förutsättning och är . Huset är byggt i mitten på 30-talet.


Men värme kan komma i många olika former, där vissa passar bättre för miljön och plånboken än andra. Det finns inte en värmekälla som är den bästa i alla lägen, utan vilket uppvärmningssystem som passar ditt hus bäst beror bland annat på husets läge, storlek, isolering, ventilation, din egen arbetsinsats och familjens . Detta avsnitt kommer att handla av hur vi värmer våra hus här i UK. Jag vet egentligen inte riktigt var jag ska börja för det finns så många olika uppvärmningssystem. Som jag skrev i första avsnittet har många gasuppvärmning genom gasledningar . Det kan tyckas oöverskådligt när det gäller att välja rätt uppvärmning av hus , alternativen är många och skillnaderna i kostnad och besparing kan vara stora. Byggmentor ger dig tio tips för att du ska kunna välja rätt värmekälla för uppvärmningen av ditt hus.


Vill du diskutera tipsen i artikeln eller komma med . Uppvärmningssystemet är kanske den viktigaste funktionen i ditt hus. Samtidigt är valet avgörande för både driftskostnader, komfort, miljöpåverkan och husets värde. I listan nedan över olika värmesystem hittar du för- och nackdelar med de olika alternativen på marknaden.


Bra att veta när du ska välja uppvärmning till ditt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg