tisdag 10 juli 2018

Ta bort mögel i fogar

Att ta bort svartmögel behöver inte vara komplicerat, och med den här enkla guiden så kan du snart vara av med den! Självklart tål ett badrum fukt. Den uppkomna fukten måste sedan snarast ventileras bort.


Svartmögel är ett tydligt tecken på för hög luftfuktighet under för lång tid. Vad har ni för ventilation?

Nu i augusti-september är ju luftfuktigheten . Hur få bort svartmögel i badrum? Rengör med ättika – skinande rent badrum i dag! Det finns svartmögel som fogen mellan vägg- och golvmatta i duschrum och även i skarvarna på väggen – hur gör jag? Vi listar giftfria hushållsprodukter att använda för att städa bort svartmögel i ditt hem och badrum. Få bort mögellukt , mögelfläckar billigt och enkelt.


Innehåller ej klor och är luktfri. Synlig omgående effekt, djupverkan och långtidseffekt.

Speciellt lämpad för inomhusbruk, ingen . Mögelbort Mögelbort löser snabbt upp och avlägsnar mögelfläckar utan skurning. Spraya på möglet och det försvinner direkt! Används på kakel, fogar , duschd.


De går inte bort även om man skrubbar ordentligt. Eller lägger man ny fog ? Enkel rengöring av fogarna i badrummet: så gör du! Badrumsfogarna ofta lätta att glömma bort när man vardagsstädar, men när man väl ska duscha känns det ofta lite motbjudande att stirra in i fläckiga och smutsiga fogar. Fläckarna kan skyllas på flera.


Precis som mamman i inslaget var inne på finns det bara ett sätt att göra sig av med mögel – ta bort allt skadat material. Lite mögel i fogarna i ett intakt badrum kan man möjligen tvätta bort, men inte mögel bakom kakelplattor som sitter i vägg och golv som det rörde sig om i det här fallet. Regel- bunden vädring är nödvändig för att fuktigheten som uppstår transporteras bort med luften.


Framför allt efter mycket fuktintensiva aktiviteter, t. Fackmässig rengöring av silikonfogar är en annan viktig faktor. Det är viktigt att fogarna rengörs regelbundet för att fogen ska. Häll på, låt verka en stun häll på mer vid behov och skura med en borste tills den svarta smutsen är borta.

Börja med att spola av duschglasen med . Rengör fogarna ordentlig med bra rengöringsmedel. Applicera rikligt med impregnering på fogarna och andra känsliga ställen. Om medlet tränger rakt in i väggen så ska du applicera mer. Torka försiktigt av överflödig impregnering med en fuktig trasa.


Shine Duschrent avlägsnar svartmögel och fördröjer eventuell återväxt. Jag kontaktade ju hon på kommunen som vi hyr bostaden av (personalbostad) och berättade för henne att vi har fått mögel i badrummet. Ja vi har haft mögel i kakelfogarna ett bra tag, försökt att skrubba bort men de blir bara fula fläckar sen kommer de tillbaka. Vi hade en kille som mätte fukten i badrummet.


Men ska be hyresvärden mäta eller ta prover på möglet. Har även skrivit på byggahus. Det uppkommer lätt mögel i badrum eftersom halten av fukt ofta är hög i luften. Regelbunden tvätt bör även ske för att ta bort gamla avlagringar. Mögel i fog (kakelfog) mellan kakel Kakelfogar är porösa ytor som samlar både smuts, bakterier och mögel.


För rengöring kan skarpare rengöringsmedel som . Smutsen vill gärna sätta sig i fogarna. Om kakelfogarna har blivit rödaktiga eller om det har börjat växa mögel behövs rengöringsmedel för kakel och klinkers, som finns att köpa i byggvaruhandeln. Ta för vana att rengöra kakelväggar och klinkergolv en gång i veckan. Det är inte ovanligt att det bildas svartmögel mellan vägg- och golvmatta i duschrum och i skarvar på väggen.


Det fås bort genom att hälla ättiksyra och gnida . Mögelfläckar uppstår på grund av att fogarna varit smutsiga samtidigt som det har varit fuktigt i badrummet. I fortsättningen bör ventilationen vara bättre. Men nu har ju skadan redan skett, och då har du tre möjligheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg