tisdag 24 juli 2018

Renovering av skorsten

Skorsten , renovering och underhåll. Här hittar du tips om hur du underhåller din skorsten och bra att veta när du ska renovera skorstenen. Väder och vin höga och låga rökgastemperaturer, sättningar och kondens gör tillvaron tuff för din skorsten.


Skadorna kommer även smygande – det börjar med en liten spricka som växer och blir fler. Snart börjar skorstenen bli farlig – risken för brand ökar och för att giftiga gaser kan tränga ut i .

Vi finns i hela Sverige och vi kan skorstenar. Surfa in på vår sida och hitta en skorstenshantverkare nära dig. Behöver du renovera din skorsten ? En guide för husägare med skorsten.


Renovera otät skorsten med typgodkända material. En väl fungerande skorsten leder inte bara bort rök, den ska även ge jämn temperatur, bra luftdrag och bidra till en effektiv uppvärmning som optimerar energiprocessen och minimerar miljöpåverkan. Men med tiden blir din skorsten sliten och otät – för din och din familjs trygghet bör . Använd ROT avdrag för renovering av skorsten !

Kolla på vår blogg vad är ROT - avdrag och vem kan få det. Information och produkter för skorstensrenovering. Installera insatsrör och skapa en motståndskraftig rökkanal i skorstenen. Läs mer om skorstensrenovering.


Upptill avlsutas insatsröret med ett toppfoder och detta relativt enkla renovering kan man själv göra. Den vanligaste reparationsmetoden för tegelskorstenar är att installera ett insatsrör i rökkanalen. Många småhus har en befintlig murad skorsten.


Eller din öppna spis behöver konverteras till inbyggnadskamin. Något som tillför huset ett stort värde. Om man ska installera en fristående braskamin eller inbyggnadskamin och inte har en skorsten , så kan det bli en dyr historia.


I dagsläget har utvecklingen nått längre, och man kan genomföra en skorstensrenovering helt ifrån taket. Dessutom kan de flesta problem åtgärdas på några timmar. Det finns ett flertal tekniker att använda sig av vid renovering av en skorsten , och garantier på upp till år är vanligt beroende på vilken teknik man använder. Allt inom skorstensrenovering, skorstenslagning, skorstenstätning, ventilation och rökkanaler.


Behov av skorstensrenovering? Kontakta oss när du vill renovera skorstenen. Murdesign i Reftele AB utför renovering av skorstenar, kakelugnar, kaminer och spisar och utför installation av eldstäder från kända märken på marknaden åt kunder i Småland och Halland.

Re: Renovering av skorsten. Jag monterade insatsrör i min 10m höga skorsten. Gjorde arbetet själv och det var inte svårt. Sök monteringsanvisningar på internet.


Sotaren godkände installationen i fredags så. Nov Renovering av skorsten. Aug Renovering av skorsten , BR-vem betalar? Vi kan erbjuda Dig som kund det Du söker. Du står inför ett husbygge eller en renovering , kanske är Du redan i full gång.


En värmepanna eller en eldstad vill Du förstås ha, men vilken typ av skorsten är den rätta för just Dig? Vi hjälper dig hitta skorsten som Du söker och behöver. Smidigt Säkert Kostnadseffektivt Gammal Kärlek rostar inte Precis som allt annat blir en skorsten gammal med tiden. Då kan det vara värt att se över den. Kanske tycker du om din eldstad och inte vill byta ut den mot en ny.


Ett smart sätt är att renovera den. Det tryggar din familjs säkerhet på ett . Precis som allt annat blir en skorsten gammal med tiden och kräver underhåll. Vi utför skorstensrenovering med proffsigt resultat!


Vill man inte byta ut hela sin eldstad är en renovering ett smart, smidigt och tryggt sätt att säkerställa toppskick. KS kaminer erbjuder skorstensrenovering inom Göteborgsområdet. En skorstensrenovering sker genom att täta insidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg