måndag 16 juli 2018

Bockningsradie rör

Mycket goda bockningsegenskaper och hög kvalitet för rostfritt stål och andra hårda rör , t. Schabloner för mjuk och mjuk lackad koppar. Kallbockning är en snabb och billig bockningsmetod som är klart konkurrenskraftig vid tillverkning v till exempel rörledningar och maskinkomponenter. Genom att använda kallbockning istället för prefabricerad bockning minskas antalet svetsfogar betydligt.


Detta minskar i sin tur den totala arbetsbördan . Du kan utföra högerbockning likaväl som vänsterbockning med fri och variabel radie, både två- och tredimensionellt.

I regel är bockningsmaskinerna helautomatiska och ibland även . Vilken bockningsradie bör man använda för Prisol rör av dimension mm respektive mm utan att det är risk för kollaps av röret. När bockningsfjäder används bör bockningsradien vara minst 6x rörets ytterdiameter (du). För liten bockningsradie kan leda till att röret brister eller plattas till. Syrafasta rör får inte värmebockas.


Klena rör , dimension och 2 kan kallbockas med minsta bockningsradie r = 3. LK tillverkar och levererar produkter inom förnyelsebar energi primärt till den Europeiska marknaden. Kunderna är främst OEM, distributörer och återfö. Våra maskiner klarar rör från DY 1mm till 21mm med många olika radier.

Maskin för bockning av slingor. Rekommenderade värden på minsta bocknings- diameter ges i tabell 8. N, men i Sverige gäller andra värden. Större täckskikt än Ø får ej tillgodoräknas för att minska bockningsgraden. Risken för skador på betongen (krossning eller spjälkning). För mindre vinklar än ß = 90° resp ß = 180° kan bockningsradien bli mindre än vad tabellen anger.


Minsta tillämpbara standardiserade bockningsradie för byglar. SSABs höghållfasta stål ger inte bara högsta prestanda, de är också exceptionellt svetsbara. Faktum är att du kan använda konventionella svetsmetoder för att svetsa dessa stål till vilken annan typ av svetsbart stål som helst. Hämta svetsnings- och fogningsansvisningar . En gammal ”tumregel” är att inte bocka rör under gånger ytterdiametern på röret.


Med dagens teknik och med dagens produktbehov går vi ofta under denna tumregel. Moderna maskiner har många gånger en boosterfunktion, vilket ger oss möjligheter att ”putta” lite extra på röret då det ska forma sig. Styrka är å andra sidan inte alltid en fördel, ska man t. Glödgningen ger en viss kornförstoring, och denna kornförstoring gör att stålet blir mjukare.


Det finns inga regler för hur mycket mjukare det blir, men en . Som tillbehör finns fler dimensioner. Rörbock för tunnväggiga rör.

Fästavstånd för rörledning. Korrosionsbeständigheten hos SANHA systemkomponenter ( rördelar och rör ) gör i regel att yttre korrosionsskydd är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg