torsdag 5 juli 2018

Vad kostar en kwh el

Om man antar att vattnet värms från till grader och badkaret rymmer 3liter så går det alltså åt 1kWh. Om du värmer med el kostar det ca kr. Värmer du med fjärrvärme kostar det ca kr.


Bli energismart och se hur vad du får för kWh. Storindustri som köper enorma mängder på långa kontrakt betydligt mindre.

Fast tyvärr måste man ju även betala nätavgift för att den där kwh skall bli levererad till en. De ligger väl på närmare öre nuförtiden. Hur mycket kostar er elförburkning per månad? Då kan exempelvis gasturbiner behöva slås igång och dessa har en hög rörlig kostnad per kWh och priset, som sätts baserat på den sist producerade kilowatt-timmen, blir . El till läsplattan kr. Det är lätt att tänka sig att energianvändningen för en läsplatta är ungefär likvärdig med en dator.


Men när det gäller just läsplattor arbetar tillverkarna. Försöker räkna ut ungefär vad vår goa elräkning kommer att bli.

Räkna ut vad nått kostar i el att ha igång? Elpriskollen drivs av myndigheten Energimarknadsinspektionen (Ei). Ovanpå elpriset tillkommer alltid (1) elcertifikatsavgift, (2) energiskatt och (3) moms.


Elcertifikatsavgift är något som alla konsumenter betalar och som i sin tur tilldelas producenter av förnyelsebar . Hejsan, är lite nyfiken på vad ni tecknat för elavtal och vad ni betalar per kWh idag. Beräkna vad det kostar att duscha, formel? Vad tecknade ni för avtal? Nedan presenterar vi därför de allra vanligaste hushållsprodukterna och hur mycket de kostar att använda. Det kanske mest rättvisa sättet att jämföra t. Detta är i slutändan det som är relevant och när du vet vad varje kwh (står för KiloWattTimme) kostar kan du ställa detta mot installationskostnad och livslängd för att få . För konsumenten kostar varje kilowattimme ( kWh ) lika mycket, oavsett energikälla.


Men frågan är vad som kostar oss mest i längden. Fyll i ditt postnummer så visas rätt priser för ditt elområde. Längre ner hittar du historiska inköpspriser för vårt rörliga pris.


Vi behöver veta var i Sverige du bor för att ge dig rätt el -pris. Hos oss får du vad du betalar för. Aktuella priser för elområde Sundsvall.

Ett fast elpris är precis vad det låter sodu får ett fast pris under hela avtalsperioden och kan på så sätt alltid räkna ut hur mycket du ska betala. Ett fast elpris ger dig en trygghet och förutsägbarhet oavsett vad som händer på elmarknaden. Rörligt pris för föregående månad inkl.


Du kan välja mellan ett fast pris för flera år framåt i tiden. Samtidigt kan prisbilden variera kraftigt under ett år. Avtalet är dessutom flexibelt, för du kan närsomhelst teckna om till ett fast elavtal. Du som bor söder om linjen Varberg-Västervik .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg