tisdag 3 april 2018

Båtvärmare vattenburen

Med en Eberspächer båtvärmare förlänger du inte bara årets båtsäsong. Du kan även sätta kurs mot nordligare resmål. Tack vare båtvärmaren håller besättningen värmen oavsett väderomslag och kyliga nätter. Luftburna värmare värmer snabbt upp innerutrymmet och ger ett behagligt klimat ombord.


Det som oftast spökar med vattenburen värme är svårigheter få det tätt, och att avlufta systemet och hålla det avluftat.

Jag rekommenderar att permanent montera en centrifugalpump med rejäl kapacitet i kretsen utöver den lilla cirulationspump som normalt körs. Med den stora kan man avlufta systemt bara genom att köra. Vår MPC är en färdig värmeanläggning som gör att man snabbt och enkelt kan installera vattenburen båtvärme eller värme i husbil. Värmeanläggningen är baserad på EBERSPÄCHER eller WEBASTO dieselvärmare som ger överlägsen komfort och funktionalitet.


MPC finns i tre grundutföranden, båt-husbil-komersiell drft. Bergqvist JE Agenturfirman AB. Auto Termo, Ebersprächer, UWE konvektorer.


Trotsa lågtryck och kallfronter och förläng båtsäsongen med hjälp av en båtvärmare.

Jag arbetar med alla typer av båtar, segelbåtar och motorbåtar, men har specialiserat mig på segelbåten Scanmar. Jag gör jobb åt såväl privatpersoner som båtförsäljare och för mig är det viktigt att vara noggrann. Som ny medlem har jag läst lite om vattenburna värmesystem. Jag funderar på hur jag skall göra. Jag har en Sunwind 26:a där det sitter ett vattenbu.


MotorbåtSnack posts Aug Vilken värmare ! Ardic båtvärmare - luftas? Strömsnåla och driftsäkra. De kan till och med användas där det inte finns tillgång på el.


Den högsmala konstruktionen gör installationen enkel och att det krävs minimalt med utrymme. Comfortpannorna lämpar sig utmärkt för fjällstugan,. Mar Ett annat ställningstagande som man kan fundera över är valet mellan luft- eller vattenburen värme. Med vattenburet system kan du värma motorn och vatten i båten och med luftburen värme får du snabbare uppvärmning vilket i sin tur leder till att fukten försvinner snabbare ur båten. En luftburen är någorlunda lätt att installera.


En vattenvärmare kräver vattenslangs dragning, sätta ditt element och ett expansionskärl, en mer komplex installation. Feb Hej, har en Ge-hå värmare i båten för vattenburen värme - radiatorerna är den gamla sorten typ rör med flänsar.

Finns det andra bra radiatorer på marknaden? Eller är det bortkastade pengar? Sep Ett av vinterns potentiella projekt är att installera värme i båten (Allegro 33). Har funderat en del och kommit fram till att ett vattenburet system verkar mest tilltalande. Tänker mej att värmen blir jämnare, mindre strömförbrukning, tystare plus möjligheten att använda gångvärme från motorn.


Jun Det förenklade vår installation. Wallas Dt är en finsk varmluftsvärmare. Den ersätter den år gamla Webastovärmaren. Här berättar vi om vårt val, om olika typer av värmekällor ombord och om monteringen.


Värme ombord kan man få på många sätt. Värmaren kan vara vattenburen eller av varmluftstyp. Sep Däremot sitter samtliga rör, kablage och även avgasgenomförningen kvar. Om man generaliserar lite så finns det två typer av värmare, vattenburen och varmluftsvärmare. Båda har sina för- och nackdelar.


Jag tänker inte försöka redogöra för alla här, men låt oss säga så här: Varmluft. Om jag kommer över en dieselvärmare, eberspächer, som sitter i en bil eller i ett lastbilsskåp, kan jag komvertera den till båtvärmare eller är det inte samma grejer? Krävs det en massa dyra komplement?


Vi tillverkar och säljer kaminer, dieselvärmare och båtvärmare samt tillbehör. Vi gör även specialprodukter inom plåt och metall. I en båt med vattenburen värme är det lite annorlunda.


Men aggregat och radiatorer tar mycket plats och konkurrerar med värdefulla stuvutrymmen. Vattenburen värme är säkert bra att ha. Efter många års IF-seglande har jag kommit till insikten att man, så långt det är möjligt, ska undvika fasta installationer i en så liten båt .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg