fredag 6 april 2018

Källare fukt

Eftersom en källare ligger under jord finns det alltid fukt utanför väggarna och under golvet som gärna vill tränga igenom. Alltså är det mycket mer komplicerat att inreda ett rum i en källare än ovan jord där ju väggarna faktiskt är ganska torra för det mesta. Och ett rum måste alltid vara torrt för att det skall . Många vill använda dessa källare men kämpar mot den fukt och mögel som finns i källaren.


Få bukt med fukt i källaren.

Vi ger dig råd och instruktioner för hur du kan få bukt med fukt i källaren. Därför behövs dräning samt avfuktare. Många fuktskador i källare uppstår genom att fukt och i värsta fall vatten utifrån tränger igenom husets grund.


Fukten kommer från marken under och runt huset. Skadorna upptäcks oftast genom att det luktar inne i huset. Misstänker du problem bör du anlita en Anticimex för att få hjälp med vad som orsak till . Orsaker till fukt i källare.


De vanligaste tecknen på ”murröta” i källaren är fläckar av mögel eller så kallade jordslag.

Kan man vara säker på att en dränering räcker för att avhjälpa fukt i källaren eller kan det ha gått för långt ? Tacksam för råd kring kostnader för att bryta upp golv ( väggar ?) och lägga om samt om man också måste dränera och kostnad på det. Känns som att det då är bättre att tak eller vind är fuktskadat, . Vad göra åt fukt och mögel i källare ? Fukt i källare vid besiktning. Isodrän tillverkar och marknadsför ISODRÄN-skivan. Vi går igenom förberedelserna för att åtgärda fuktproblem i källaren. Hur visar sig fukt och varför uppstår fukt.


Många nybyggda såväl som äldre hus drabbas av skador på grund av fukt. I andra delen av Villa Aktuellts artikelserie tar vi upp problem med källare och hur man säkrar den mot fukt. Marken lutar och därför rinner vattnet undan. Letar efter alla er med erfarenheter av att renovera. Vi flyttar nu fårn ett tals hus till ett som byggts på talet.


I vår nuvarande källare är det ju alldeles för fuktigt och sjabbigt för att kunna ha det till nåt annat än konserver. Men i det nya huset hoppas vi på att kunna utnyttja källaren mer. En källarvägg utsätts för fuktangrepp av byggfukt, regn och smältvatten.


Vi har fuktskyddet för din källare.

Angrepp som kan ge upphov till fuktskador som i sin tur leder till såväl dålig lukt som till hälsoproblem i värsta fall. En fuktig källarvägg har också en försämrad värmeisolerande förmåga. Har du rätt luftfuktighet i källaren för att undvika risken för mögel och fuktskador? Har du hittat mögel i din källare , ska du renovera källaren eller undrar du hur du bäst avfuktar din källare ? I äldre byggnader, där det utvändiga fuktskyddet börjat . Källare utsätts för fukt från flera håll. Särskilt sommartid kommer vattenångan i marken att sträva att vandra in (via diffusion) och fuktigheten i väggen höjs.


Särskilt under sommaren och tidig höst kan detta leda till höga fuktighetsnivåer i källaren. För hög luftfuktighet kan skada huset . Nu kan du dränera utan att gräva. Arid arbetar med en unik teknik för dränering av fastigheter. Inga grävskopor, jordhögar eller förstörda rabatter och gångvägar.


Inga irriterade boende eller grannar. Dräneringen pågår utan att störa eller förstöra, även i den kallaste vintern. Fuktskydda betong och tegel i källare.


Ofta saknas ett utvändigt tätande membran som hindrar fukt och vatten att tränga in i betongen. Då är det en god idé att impregnera betongen och undvika fuktskador. Oftast märks fukten genom att färg och puts släpper från väggarna.


Se till att marken närmast huset lutar ut från väggen. Se över takavvattningen, led bort regnvatten från stuprännorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg