onsdag 2 augusti 2017

Hus på vatten

Hittills har kampen mot vattnet mest handlat om att stänga det ute med hjälp av vallar och vågbrytare. Huset har en invändig yta på 1kvadratmeter och ligger på vattnet in till kanten av hamnbassängen. Det är företaget Imorgon Innovation som fått ett tillfälligt bygglov för byggnaden vars betongfundament förankrats på botten.


Om allt går enligt plan blir det betydligt fler hus på platsen. Vi vill att detta ska bli planlagd mark . Huset är en prototyp som ska stå i hamnen i ett år, ett slags testbygge för att se hur det fungerar att bo på vattnet.

I framtiden kan det bli betydligt fler hus i Sundsvalls hamnbassäng, om Magnus Sandebrees företags vision blir verklighet. Vi ska bygga små kvarter med hus på vatten , . Sköna hem är en inspirationskälla för heminredning med mängder av inspirationsgallerier. Underbart boende med havsutsikt. Sjönära fastighet med utsikt över vattnet.


En skärgårdsdröm med egen sjöbod och bastu. Hus på sjötomt i väster med egen brygga och båtplats. Fridfullt läge intill badklippor i kvällssolsläge.

Kärt barn har många namn. Drömmer du om ett boende med utsikt över eller närhet till vatten. Den här snygga sjövillan är ett av de hetaste objekten på Hemnet just nu.


Vad som förr sågs som de sämsta lägena för att bygga hus , ofta ruffigt med dåligt rykte, hamnar numera högst upp i mäklarnas värderingar. Att bo vid vatten är hett, att bo på vatten kanske ännu hetare. Bostads- och markbrist, växande miljöhot och nya lösningar banar väg för fler boenden på vatten.


Aquavilla Adana är ett fantastiskt exlusivt boende på vatten. Husbåten har tre våningar och tre terrasser samt en takterass med magnifik utsikt öve. Bröderna Sandell brukar tillbringa sina somrar i föräldrarnas sommarstuga på Muskö i Stockholms skärgår men deras hus började bli trångt.


För att värna om harmonin i familjen byggde vi ett alternativt rum på vattnet tillsammans med inredningsprogrammet Roomservice på Kanal berättar Martina . Större text Mindre text Skriv ut artikel Rapportera fel. Designern Guy Lönngren har länge haft en vision om att bygga hus på vatten. Sedan tio år tillbaka har han samarbetat med den Ekenäsbaserade arkitekten Dominicus Björkstam, och nu ser visionen ut att bli verklighet. Ett flytande hus mitt i Mälaren kan bli ditt.


Det annorlunda Hotellet Ooops som är ritat av konstnären Mikael Genberg är nämligen till salu för miljoner kronor. Det är som att vara på en båt, det gungar ju lite, säger mäklaren Maria Rickert. Världen blir blötare och det ställer våra städer inför svåra utmaningar.


När det gäller själva huskroppen är även den ett resultat av åratals erfarenhet av hus på vattnet.

Ha koll på vatten och avlopp innan du köper eller säljer ett hus. Du har hittat ditt drömhus och vill slå till, toppen! Men, ställ dig frågan, vet du om avloppet som finns är ok eller ej? Vågkanalen i TeknikensHus. Få propellern att snurra med vågenergi.


Här kan du göra egna vattenexperiment. I vågkanalen sätter du fart på det lilla vågkraftverket, som får propellern att snurra. Här finns ett av världens minsta fungerande vattenkraftverk, . Svenska Sjöhus tillverkar och säljer ett unikt flytande huskoncept för ett boende direkt på vattnet och företaget har ensamrätt på den speciella marina byggteknik de använder.


Vi är det enda företaget med den mycket trevliga egenskapen att alla våra flytande hus och byggnader blir osänkbara, vilket vi är . Den dalsländska landskapsbilden är präglad av skog, åkermark och sjöar, men även i högsta grad av de Dalsland- stugor som inskriver sig i landskapet. Genom sin arketypiska form och den pragmatism som en gång har skapat dem, berättar den äldre bebyggelsen om en annan tid. Besiktning av VA-installationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg