tisdag 2 april 2019

Avfuktare garage

Avfuktare för garage ser till att den relativa luftfuktigheten sänks till Rh, rostbildning ökar om den relativa luftfuktigheten överstiger Rh. Woods DS28F är en oerhört robust, effektiv, och mycket hållbar luftavfuktare , som lämpar sig till både källare, garage , och andra fuktiga utrymmen på upp till 1m 2. Modellen har en inbyggd hygrostat som gör det enkelt att ställa in den önskade luftfuktigheten. När modellen har avfuktat en lokal till den . Varför använda luftavfuktare i Sverige?

Trots det torra, fina vädret säljs det många luftavfuktare varje år och det finns det goda grunder till. Användarområdena är många och vi nämner speciellt båt, camping, källare, sovrum, lägenhet, garage , verkstäder och lager. Ibland vill man väl verkligen ventilera, speciellt i ett garage om du ska vistas i det, för din egen hälsas skull menar jag? Avfuktare låter bra men inte att inte ha någon ventilation, med tanke på avgaser, bensinångor, lösningsmedel, slip- och bromsdamm, och ångor från allt annat man använder och förvarar i . Om ditt garage kännas kallt och rått, hjälper det inte att höja värmen. Det egentliga problemet är att luftfuktigheten är för hög.


På K-rauta hittar du ett stort utbud av effektiva luftavfuktare för att motverka fuktproblem och dålig luft.

Hos oss hittar du kraftfulla avfuktare från Woods. Kombiavfuktarna lämpliga för frostfria utrymmen. Ska du avfukta till exempel ett fristående och ouppvärmt garage eller en friggebod där det är frostfritt, men där temperaturen periodvis kan gå ner mot noll, är det bland de kombinerade kondens- och sorptionsavfuktarna du ska leta.


Avfuktaren har elektronisk luftfuktighetssensor, justerbar luftfuktighet och extern avloppsanslutning (Ømm) som kan användas vid mer permanent installation ( slang säljs separat). Risken med ett icke uppvärmt garage är att det vintertid är fuktigt. Kör man bilen ut och in varje dag uppstår kondens i ett varm- garage och det är nästan lika illa. Det finns ingen optimal lösning för ett allmänt garage i en bostadsrättsförening.


En god medelväg är att värma till cirka 15° vintertid för att få bort . Olika luftavfuktare är anpassade för olika typer av utrymmen, läs mer om respektive produkt för att hitta rätt. Vi har allt från automatiska kondensavfuktare till smidiga, enkla modeller liknande Torrbollen,. Driftsäker avfuktare för krypgrunder, källare och garage. Då jag har ett väldigt fuktigt garage har jag tänkt köpa en avfuktare.


Någon som har bra koll på sådana och kan ge mig lite tips? Köpa begagnat kanske kan vara något. Men ju billigare desto bättre så länge den fyller sin funktion.

Jag har haft tankar om att slänga in en Woods DS-i garaget, den ska ju ha lite av värmepumpseffekt när den avfuktar, kanske elradiatorerna går mindre med en sån? Kanske inte så smart att köra den på sommaren? I äldre hus, där dräneringen inte fungerar så bra längre, kan det vara ett bra alternativ att installera en avfuktare.


Genom avfuktaren kan man få bort lukter och minska korrosionen. En sorptionsavfuktare passar fint att installera i källare eller garage , om utrymmet ska vara ouppvärmt. I ett uppvärmt källar- eller garageutrymme . Det går inte att endast isolera för då är luften fortfarande för kall, och att bara installera en värmekälla är som att elda för kråkorna – värmen bara försvinner. Att installera en avfuktare är en långtidsinvestering för villan. Men det blir inte fukt i garaget över en natt.


Vi levererar det lilla extra för Båt, Husbil och Friluftsliv. Målet är 1 nöjda kunder! Alltid låga priser och billiga erbjudanden!


Funderar på att antingen sätta in en till ventil lågt bredvid garageportarna (och kanske höja värmen något) eller att köpa en avfuktare. För fritidshusägare är fukten problematisk när fritidshuset inte används. I ouppvärmda garage kan fukten orsaka rostskador på fordon och andra föremål som förvaras där.


Alla de här problemen går att lösa med Munters avfuktning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg