måndag 8 april 2019

Scop värmepumpar

COP-värdet och SCOP -värdet är mått på värmepumpens prestanda i värmedrift. Motsvarigheten vid kyldrift är EER-värde och SEER-värde. COP står för Coefficient of Performance och är alltså ett mått på värmepumpens prestanda.


På svenska kallas det ofta värmefaktor eller verkningsgrad. Jan SCOP -värde och Energimärkning frontas ofta i marknadsföring av värmepumpar , men hur bra är de?

Så får du den bästa värmepumpen för dina behov. Läs mer om SCOP och COP värde här! Det finns olika sätt att mäta effektiviteten hos en värmepump.


Här går vi igenom de olika värden som du kan stöta på, och vad som är viktigt att tänka på. Bland annat får du reda på varför COP och SCOP inte ger alltid ger en rättvisande bild av hur effektiv en värmepump är. Och varför istället SPF-värdet ger dig den bästa.


Nov När du tittar närmare på värmepumpars tekniska specifikationer har du säkert stött på begreppet SCOP , och kanske även COP.

I det här blogginlägget förklarar vi. Anders är Produktchef och har även koll på alla siffror med mer än års erfarenhet av IVT Värmepumpar. Framför allt när det gäller bättre energiklass, högre SCOP -värde och lägre ljudnivå. COP står för ”coefficient of preformance” och är ett sätt att mäta prestandan på en värmepump. I Sverige säger vi oftast verkningsgrad.


COP-värdet visar hur mycket energi värmepumpen ger jämfört med hur mycket energi den förbrukar. En värmepump med COP ger alltså gånger . Planerar du att för första gången köpa en värmepump till ditt hem? Eller tänker du kanske byta ut din gamla pump mot en ny och mer effektiv? När du letar efter rätt värmepump för just ditt hus, finns det en hel del tekniska ord och uttryck som kanske inte alltid är så lätta att förstå.


Vilken värmepump är bäst? Hur fungerar en värmepump ? Var bör en värmepump placeras? Dec Den så kallade värmefaktorn, även benämnd COP, är då till 4. Värmefaktorn är ett mått på hur mycket värme värmepumpen ger i förhållande till elanvändningen.


Ju högre värmefaktor desto bättre.

När man jämför olika sorters värmepumpar är det bra att jämföra årsvärmefaktorn, SCOP -värdet, vilket är . Oct Ett betydligt bättre, och ärligare, mått på en värmepumps effektivitet är därför årsvärmefaktorn, eller SCOP (Seasonal Coefficient of Performance). Skillnaden mellan COP-, och SCOP -värdet är att COP visar verkningsgraden vid specifika förutsättningar, och att SCOP -värdet visar verkningsgraden över ett . Mar Bäst i test: Luft-vattenvärmepumpar testade. Jämför pris och kvalitet på värmepumpar. Beställ skräddarsydda offerter på GreenMatch - Helt kostnadsfritt!


Detta leder till att det blir enklare för dig som konsument att jämföra olika modeller av värmepumpar , då detta värde är mer representativt än COP-värdet. SCOP mäts vanligen i laboratoriemiljö, vilket gör att värdet . Sep Årsvärmefaktorn för uppvärmning förkortas SCOP , efter den engelska beteckningen, Seasonal Coefficient of Performance. Titta på de siffror som anges för nordiskt klimat, det är den blå zonen på kartan. Det är inte alla värmepumpar som har energimärkning för nordiskt klimat och då är den delen av. SEER-värdet (Seasonal Energy Efficiency Ratio) och SCOP -värdet (Seasonal Coefficient Of Performance) anger den verkliga energiförbrukningen vid kylning och värmning hos en värmepump.


EU:s direktiv för energirelaterade produkter (ekodesigndirektivet), som specificerar de . Jag har letat runt på er sida för att hitta en bra värmepump till vårt hus och stöter hela tiden på beteckningarna COP och SCOP. Jag undrar vad detta står för? Och finns det några andra viktiga värden man borde känna till vid köp av värmepump ? Genom att omvandla energin från utomhusluften, sänker du dina energikostnader på ett miljövänligt sätt, samtidigt som du skapar det perfekta inomhusklimatet. Eco-designdirektivet gäller för värmepumpar med en nominell kapacitet under kW värmeeffekt.


Kravet ställs på energieffektivitet och mäts med vad som i direktivet kallas. Om du har direktverkande el får du ut lika mycket energi från elementen som du stoppar in( scop ), en värmepump har en årsvärmefaktor som berättar hur mycket mer du får ut gentemot det du stoppar in. Denna säsongsvärmefaktor .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg