tisdag 16 april 2019

Till luft ventilation

FTX-system till förmånligt paketpris och rekommenderar starkt FTX-aggregat för att säkerställa korrekt ventilation till ditt hus. Med en tillräcklig och ständig luftväxling i bostaden kan alla i familjen andas in en renare och friskare luft som kan bidra till att behålla din och dina barns hälsa. Du påverkas av den luft du andas. Om du upplever luften som frisk mår du bra.


En bra ventilation behövs för att föra bort luftföroreningar som farliga ämnen, fukt och.

Om de farliga ämnena inte förs bort kan de ge upphov till allvarliga sjukdomar, genast eller efter längre tids inandning. Med en tillförlitlig ventilation i ditt hus andas du renare och friskare luft som ger dig möjlighet att behålla ditt och dina barns hälsa. Flyttar en barnfamilj in i ett hus som har en perfekt ventilation för ett äldre par kan den nya konstellationen av människor göra att husets ventilationssystem blir underdimensionerat. De är fler som delar på samma luft och de duschar kanske mer.


För att ta reda på hur det står till med innemiljön i villan kan man mäta mängden . Vädra gärna så att du får in frisk luft i bostaden. Håll tilluftsventilerna öppna så att luften känns fräsch.

Gör rent frånluftsventilerna från damm och partiklar utifrån. Rengör även filtret i kökskåpan, det sätts lätt igen av matos. Läs gärna våra tips för god ventilation. Om du har mekanisk till - och frånluftsventilation . Man behöver därför, speciellt vid en tilläggsisolering, se över ventilationen och se till att man på ett korrekt sätt kontrollerar flödet av luft in i och ut ur huset.


Men hur fungerar ventilation och vilka system kan man installera och sköta själv? Här visas ett antal exempel på ventilationslösningar för olika ändamål. Det är mycket viktigt med god ventilation. Med tillräcklig ventilation kan du förbättra hälsan hos både huset och familjen.


Ventilationen ser till att det kommer in ny frisk luft i huset och för ut olika föroreningar. En mycket viktig funktion är också att ventilationen håller luftfuktigheten i balans, så att huset undviker problem med . Med en ventilationsvärmeväxlare kan du ventilera huset med stängda fönster. Värmeväxlare är en lösning för att överföra värme från ett medium till ett annat.


Exempel på medium är luft och vatten. FTX aggregat, värmeåtervinning och köksfläktar till privatpersoner, föreningar och företag.

Den främsta anledningen till att man behöver ventilera ut gammal luft är för att få bort fukten. Utandningsluften innehåller mycket fukt (det kan man se om man till exempel andas på en spegel), likaså bildas vattenånga vid matlagning, dusch och exempelvis torktumling. Fuktig luft som blir stillastående mot . Inom forskningen för ventilation talar man allt oftare om ökningen av astma och allergier hos små barn. På två – tre generationer har det gått från att ha varit något ovanligt till att fyra barn av tio har någon form av allergi eller överkänslighet. Om man kunde se eller ta på dålig luft skulle troligtvis många . Hälsa är den största anledningen till varför du bör träffa någon som kan luft.


Mögel är ohälsosamt både för dig och huset. Sen har vi det här med allergi. Om du känner av pollen eller gräs om våren kan du faktiskt slippa det inomhus.


Dessutom kan du samtidigt passa på att mäta dina radonhalter för att . Till - och frånluftsventilation. Mekanisk till - och frånluftsventilation bygger på att en fläkt blåser in luft i bostaden och en annan fläkt leder ut luft ur bostaden. Flödena kan styras efter behov och tilluften värms och renas i filter innan den förs ut i bostaden . Ett bra och välfungerande ventilations system är en förutsättning för en frisk och hälsosam inomhusluft. Syftet med ett ventilationssystem är att ta bort fukt och förore ningar i partikel och gasform från inomhus luften och att ersätta luften med frisk utomhus luft. Föroreningarna kommer till exempel från.


Har ett enplanshus med kallvind. Dålig lukt, fuktproblem och till och med mögel- och kvalsteransamlingar kan uppstå i för dåligt ventilerade hus. Det beror inte minst på att luft som inte omsätts blir fuktig i ett hus, av personer och av krypgrunder, matlagning, dusch och mycket annat. Ett hus som inte är ventilerat korrekt blir också ett hus att vara trött i. Vi behöver frisk luft för att må bra. Efter snart år i branschen kan vi ventilation.


Vi söker hela tiden bättre och smartare lösningar för människorna, husen och miljön. Ett exempel på en smart lösning som vi förespråkar är att återanvända frånluften till uppvärmning. Många gånger är dock otillräcklig kunskap det största.


FTX kallas balancerad ventilation av den anledning att man både suger ut gammal luft och blåser in ny fräsh luft. Utöver de utsug som är gemensamma med de för FVP behöver man ha ventilationskanaler för inkommande luft till sov- och vardagsrum. Istället för att släppa in luft i springor eller ventiler i väggen kontrolleras .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg