onsdag 3 april 2019

Miljögodkända kaminer

Produkter märkta med TG är typgodkända produkter. Förutom att klara utsläppskraven så är dessa dessutom provade ur . Vilken panna ska jag välja som har hög verkningsgra är bra för miljön, inte stör grannarna och inte bränner ned huset? Spara miljön med en miljövänlig kamin. Conturas kaminer ger en naturlig stödvärme i huset, något både du och miljön tjänar mycket på.


Designen är väldigt tilltalande.

Vi kan erbjuda dig över 1olika modeller ur vårat sortiment. Vi visar fn olika modeller i vår utställningshall. Vi har allt ifrån den lilla enkla till den exklusiva.


Du kan spara tusentals koner i uppvärmningskostnader. Alla våra kaminer är miljögodkända. Värmen ger en behaglig känsla. De flesta kaminer på marknaden är miljögodkända men enbart detta innebär inte att de behöver vara effektiva som värmekällor.


Då kaminer eldas på full effekt visar de flesta bra förbränningsresultat men är det så de sedan kommer att brukas? Vi hjälper er med installationen av er nya eldstad.

Med vår mångåriga kunskap hjälper vi dig med allt från bygganmälan, val av kamin , installation, renovering till beställning av reservdelar samt fria hembesök av våra egna montörer. På Boverket sajt finns en ny informationssida där myndigheten skriver: ”Om du redan har en panna eller kamin berörs du inte av de ändrade reglerna utan kan fortsätta använda denna som du tidigare har gjort. Ett par i 60-årsåldern har haft en miljögodkänd braskamin i år i sin villa. Reglerna för kaminer och pannor som eldas med pellets och ved ändras till sommaren. Anledningen är att utsläppen av rökgaser från vedeldning ska minskas.


Du som redan har till exempel en vedspis eller kamin i byggnaden berörs inte av ändringarna. Vad gäller när jag ska bygga nytt hus? Miljögodkänd är eldstad som har lägre tjärutsläpp än byggreglerna rekommenderar. Verkningsgra det vill säga hur mycket. Det finns ett tiotal olika fabrikanter av miljögodkända tunga eldstäder.


Kaminer är särskilt lämpade för villor med god ventilation och Öppen planlösning. Skicka in din anmälan tillsammans med en planritning som visar var eldstaden ska placeras. Ange även beteckning på eldstaden så att vi kan kontrollera att den är miljögodkänd. Ska du installera en ny rökkanal behöver vi även en fasadritning där man ser utifrån var rökkanalen kommer upp. Elda rätt i din braskamin.


Braskaminer, kakelugnar, spisinsatser och liknande så kallade lokala eldstäder som säljs idag, har en relativt modern teknik och är till största delen miljögodkända. Inom tätorter ska de användas med förnuft och framförallt som sekundära eldstäder. De ska inom tätort endast användas för . Våra vedspisar och kaminer är uppdaterade och klarar kommande utsläppskrav.

Har du frågor och funderingar kring de nya regler som rör vedeldning är du välkommen att kontakta oss, vi hjälper . Nordic Heatings kaminer och skorstenar är CE-certifierade och får säljas inom hela EU! Pelletskaminer använder en teknik som i sig är extremt miljövänlig så pass miljövänlig att kraven kan ställs gånger högre för en pelletskamin än för en vedkamin om de båda skall kunna kallas miljögodkända. Om eldning sker på rätt sätt i miljögodkända kaminer och pannor kan utsläppen minskas. Använd endast torr, ren ved.


Gammal erfarenhet säger att ved ska fällas på vintern, kapas och klyvas före midsommar och sedan få torka under tak. Torr ved ger bättre förbränning och mindre utsläpp av luftföroreningar. Josef Davidssons har, liksom Morsö, 1års erfarenhet av sitt hantverk. Viking är en klassiker i deras sortiment. Att det dessutom är Sveriges ända miljögodkända smalspis, gör ju inte valet svårare.


Vi på Skorstensfolket har möjlighet att erbjuda en lägsta-pris-garanti på Morsö kaminer. Varför en öppen spisinsats? Jo, därför att i spisinsatsen utnyttjas energin i veden upp till ggr effektivare än i öppna spisen. På så sätt blir energin billig, i jämförelse med olja eller elvärme. Stures Spisar AB i Alafors är en komplett leverantör av braskaminer från ledande leverantörer.


Om du ska installera eller göra en väsentlig ändring av en kamin , eldstad eller rökkanal ska du anmäla det till byggnadsnämnden. Sveriges tekniska forskningsinstitut (SP) har en förteckning över miljögodkända eldstäder och pelletsbrännare. Tänk på att nästan alla . Den har då hög verkningsgrad och ger låga utsläpp vid ostrypt lufttillförsel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg