onsdag 17 april 2019

Rengöring av oljetank

Oljetank: Så tar du oljetanken ur drift - Oljetank – tips när cistern tas ur. Det är annars svårt att kontrollera om marken under är förorenad. Det är för att de ska kunna avregistrera tanken. Elektroniskt överfyllnadsskydd har man för att olja inte ska rinna över i samband med påfyllning av oljetank.


Vid påfyllning kopplas en kontakt från tankbilen till kontakten bredvid påfyllnadsröret. Pumpen på oljebilen går inte att starta förrän .

Ragn-Sells erbjuder rengöring , besiktning och lagning av cisterner och oljetankar. Vi är ackrediterade enligt SWEDAC och har stor erfarenhet av att se till att cisterner och oljetankar uppfyller alla gällande lagkrav. Vi har en oljetank i källaren som vi vill ha bort.


Har någon av er tagit bort tanken? Hur mycket har det kostat? Rusta, ÖB eller liknande.


Oljetank ur bruk Observera att om du tar oljetanken ur bruk eller avlägsnar den så är du skyldig att ta bort påfyllningsröret och avluftningsledningen så att oljetanken inte. Slamsugning, högtrycksspolning, torrsugning, gödselkörning och transporter, Cisternkontroll och rengöring m.

Vi utför rengöring , kontroll, reparation, nedskärning av oljetankar. Får man ROT-avdrag på cisternkontroll? Nej man får inte ROT-avdrag på själva kontrollen, men man får ROT-avdrag på arbetskostnaden för rengöring och underhåll av cisternen.


Då det största, och viktigaste arbetet är just underhållsarbetet på cisternen så är en stor del av arbetet avdragsgiltigt. Ovanstående är bekräftat . SANOCON Miljö och Sanering är ackrediterade av SWEDAC med ackrediteringsnr. Alla våra certifierade medarbetare har mångårig erfarenhet av både rengöring och besiktning, allt ifrån arbete med villacisterner till stora . Nu är det hög tid för villaägare som ännu inte har besiktigat sin oljetank att göra det.


Kondensvatten som bildas i en oljetank kan medföra driftsstörningar i oljebrännaren och orsaka rostangrepp i tanken. Regelbunden kontroll och skötsel av oljetanken höjer driftsäkerheten. Tänk på att det är viktigt att rengöring och besiktning utförs av personal som är ackrediterad av SWEDAC. Oavsett om du har en mindre oljetank till villan eller en större cistern är det du som ägare som är ansvarig för lagring och hantering av olja och andra brandfarliga vätskor. När det gäller cisterner.


Kopia på intyg om rengöring och plombering eller skrotning av cisternen kan lämnas av behörig firma i de fall där sådan anlitats. Naturvårdsverkets föreskrifter om. Cisternkontrollen utförs genom att vi kommer till platsen och tömmer tanken med en specialbil på befintlig olja (ca: m³ ren olja kan uppsugas och återföras efter kontrollen).


Därefter sker en grundlig rengöring och en okulär besiktning av tanken. Eventuella frätskador kontrolleras och .

Om du inte längre ska använda din cistern eller oljetank måste du tömma och rengöra den för att undvika olyckor med risk för stora kostnader för dig som fastighetsägare. Du ska också ta bort ledningar, påfyllningsrör och avluftningsrör så att cisternen inte fylls på av misstag. Efter tömning och rengöring bör du också gräva . Man talar om två typer av cisterner. K står för korrosionsskyddad och S står för stålcistern (det finns S- cisterner med korrosionsskydd).


För att en tank eller cistern skall kunna klassas som K-cistern måste det finnas en certifiering eller typgodkännande. Tyvärr har vi på Stockholms Tankdemontering sett en del sorgliga exempel på dyra, miljöskadliga och onödiga saneringar som följd. Nästan alla av dessa läckage har berott på att fastighetsägaren inte har låtit kontrollera sin oljetank. De flesta oljetankar som finns i landet är från 50- till 70- talet och de har alltså använts i 50 . Om Ni behöver hjälp med nerskärning av cistern ombesörjer vi även detta samt utfärdar avställningsintyg för vidarebefordran till miljömyndigheten. Avställning av markcistern.


Rengöring av cistern invändigt samt kontroll ej läckage till mark. Demontering av påfyllnad och avluftningsrör . Det är därför av största vikt att rengöra och besiktiga sin cistern eftersom en sanering kan bli mycket dyrbar om olja läcker ner under ex vis husgrunden eller förorenar en vattentäkt. Denna kostnad drabbar som regel cisternägaren.


ControTech AB utför som ackrediterat kontrollorgan rengöring , besiktning och provtryckning . Information och åtgärder inför en oljetank sanering. De företag som erbjuder sanering av en oljetank är även flexibla i huruvida oljetanken ska hanteras. En oljetanksanering som utförs av fackmän är dock gjord med hög expertis och allt från tömning till rengöring görs mycket smidigt så att ingenting går fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg