torsdag 11 april 2019

Sätta in ventiler i hus

Om vanorna i ett hus förändras eller man gör konstruktionsändringar kan ventliationen i huset påverkas drastiskt. I det här huset från 40-talet har man både tilläggsisolerat och satt in nya treglasfönster och familjen som bor där idag använder aldrig den öppna spisen. En hel del har alltså skett sedan huset. Man behöver därför, speciellt vid en tilläggsisolering, se över ventilationen och se till att man på ett korrekt sätt kontrollerar flödet av luft in i och ut ur huset.


I en lägenhet med självdrag är det nästan alltid att föredra en fläkt med kolfilter, då en frånluftsfläkt kan sätta övrig ventilation ur spel. Tapetserar man över eller sätter igen husets ventiler för att spara energi är risken stor att man får en förhöjd relativ fuktighet i huset , vilket i sin tur kan leda till att man får mögel och fuktskador.

Avfuktningsteknik Stockholm AB arbetar med avfuktning, mögelsanering. Hej jag och tjejen köpte hus i somras och i överlåtelsebesiktningen så sa besiktningsmannen att vi kunde sätta upp ventiler på dom tre vindsgavlarna för det saknades. Vid takfoten så finns det ventilation runt större delen av huset men på något ställe hade isoleringen glidit ut så det kunde vi också åtgärda . Dessa allergier kan sätta livslånga spår. Därför är det viktigt att kontrollera din ventilation regelbundet. Högre luftfuktighet inomhus under lång tid kan skapa.


Tänk på att ventilerna är en del ditt ventilationssystem och att det finns flera olika varianter. Hör efter med oss på Byggmax om du är osäker på vad som är bäst för ditt hus.

Rätt ventil för rätt plats hos ByggmaxVentiler låter ditt hus andas och förbättrar inomhusklimatet. Har du imma på rutorna och svarta fläckar på väggarna vet du att det finns fukt i huset. Det är inte svårt att montera en ventil men fråga oss . Men vad ska du göra för att bli av med problemen? Blås ut fukten från badrummet.


Både huset som byggnad och personer som bor i ett hus är beroende av en god luftventilation. Tyvärr är det många hus som dras med problem vad gäller luftgenomströmningen. För dig som vill förbättra bristfällig ventilation finns en mängd . Ventilationen i din bostad har en huvuduppgift. Den ska sörja för att fukt och föroreningar som alstras i ditt hus ska tas bort och ersättas med ny, frisk luft. För att detta ska fungera optimalt måste ett samspel ske emellan tre olika komponenter: tilluft, frånluft och luft som rör sig mellan rum.


Sommarti när det är varmt och kvavt inomhus, kan du öka luftväxlingen i huset med hjälp av frånluftsfläktarna, tipsar han. Låt gärna fläktarna vara igång . Med en tillförlitlig ventilation i ditt hus andas du renare och friskare luft som ger dig möjlighet att behålla ditt och dina barns hälsa. En tillräcklig ventilation tar bort lukt, matos och skadliga gaser från byggnadsmaterial.


Samt förebygger fuktrelaterade mögel- och rötskador. Små barn är känsligare än vuxna och har lättare för .

Sommartid kan man åtgärda detta genom att fönstervädra, men om man försöker täta huset för vintern riskerar man att sätta hela ventilationssystemet ur spel. Det är stor skillnad mellan olika hus med självdrag, där vissa får in friskluft genom kontrollerade ventilationsdon och vädringsfönster och andra får in friskluft genom. Saknas det uteluftsventiler (tilluftsventiler) i sovrum och vardagsrum?


De kanske har blivit övertapetserade eller försvunnit i samband med renovering. Installera eventuellt fler eller nya ventiler. Det kan också ha varit självdrag i huset. Luften ska gå från de rum där luften är renast . Ska du investera pengar för att få energieffektiva fönster bör du inte i onödan sätta ventiler i dem. Därför att ventilen, i princip, punkterar fönstrets värmeisoleringsförmåga.


Störs du av buller utifrån är den här typen av tilluftslösning ännu mer olämplig. Fönsterventiler brukar användas vid fönsterbyte i hus med . Till exempel efter att den gamla värmepannan som slukade halva semesterkassan åkt ur huset. Lätt att montera nya ventiler i fönster eller väggar. Om du bor i ett självdragshus kan.


Funkar bra under vintern när . För att minska risken för upplevt kallras bör ventil ej placeras vid soffor , sittgrupp mm. Undvik håltagning i reglar och i närheten av el- och vattenledningar. En annan och något enklare lösning är att sätta en fönstertventil i fönstrets överdel (karmen). Läs mer om friskluftsventiler under . Har man bytt fönster i ett hus med självdragsven- tilation är det lätt hänt att ventilatio- nen försämrats. I de gamla fönstren fanns ofta otätheter mellan vägg och karm där tilluften kunde komma in.


All tilluft sker via självdrag, är nog standard på äldre hus. Kommer, när jag väl byter fönster sätta dit ventiler på dessa för att inte täta för mycket och få andra spännande problem med fukt och skit. Detta sitter som jag skrev bakom skåpen i köket.


Gissningsvis så var det ett skafferi där för länge sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg