måndag 1 april 2019

Golvvärme komfortvärme

Kul att du överväger vårt system för din golvvärme ! Skillnaden är effekt per kvadratmeter. För komfortvärme brukar man . Allt du bör veta om värmegolv - Viivilla. Komfortvärme under trägolv.


Det finns två varianter av golvvärme - fullskaleuppvärmning och komfortvärme.

Men kom ihåg att det är rummets bruttoyta som avses, den tillgängliga ytan för installation kanske är mindre på grund . Platta på mark, golvvärme nere. Nu till min fråga, behövs extra elgolvvärme nere i badrummet för att inte klinkersen (heter det så ?) ska bli kall sommartid när systemet går på lågvarv? Uppe är det kanske mer givet att lägga in komfortvärme (el) på golvet som komplement till . Men beroende på förutsättningar, underlag och golvmaterial finns det olika saker som du behöver ta hänsyn till.


Effektbehovet för olika rum varierar. Man kan generellt säga att klinker- och stengolv . Det känns så hemtrevligt när golven är varma. I vissa fall har man ett rum som redan värms upp av annan värmekälla t.

Här kan golvvärmen installeras som så kallad komfortvärme för att undvika kalla golv. Totaluppvärmning eller komfortvärme ? Golv med värme är inget sentida påfund från vår tid. Nej, redan under det romerska rikets storhetsti omkring år f. Rökgaserna från en eldstad passerade på sin väg till skorstenen genom kanaler i. Dessa kräver att nätspänningen transformeras ner och de används normalt enbart till komfortvärme. Bäst med klinker- och stengolv.


En förutsättning för att ett lågtemperatursystem som golvvärme ska fungera bra är att värmen snabbt leds från rörets eller kabelns lilla mantelyta ut till hela golvet utan förluster på vägen. Nu träter vi med firman om golvvärmen i badrummet. Vi tycker att golvet knappt blir varmt. Om man har golvvärme ska man väl utan tvekan känna när den är på?


Elektrikern menar dock att det är så det ska vara när man bara har komfortvärme ! Kan detta verkligen stämma? Men oftast är den här sortens golvvärme mer tänkt som komfortvärme. Ett komplement till den övriga uppvärmningen.


Men om golvet känns varmt under fötterna behöver inte rummet vara lika varmt, och om det bidrar till att höja luftens temperatur ett par grader torkar handdukar och kakel mycket snabbare. Golvvärme kan vara luftburen, vattenburen eller förmedlad via elslingor. Vattenburen golvvärme är ofta ansluten till fjärrvärme eller lokalt till bergvärmepump eller pelletspanna.


I våtrum med keramiska ytskikt är det vanligt att man kompletterar med komfortvärme , eftersom man upplever dessa som kalla.

Det går att sätta in elslingor som golvvärme oberoende av husets övriga värmesystem. Det brukar kallas komfortgolvvärme eller ”sommargolv” eftersom det elvärmda golvet ger en tydligare känsla av värme. Installerar du golvvärme som komfortvärme ökar ofta energianvändningen, eftersom golvvärmen gärna används . Har du inte det, bör du endast installera golvvärme som komfortvärme på begränsade små ytor.


En golvvärmeförsäljare framhåller gärna att golvvärme sparar energi eftersom inomhustemperaturen kan sänkas. Men detta förutsätter att ditt hus är konstruerat så att det lämpar sig för golvvärme , annars kan . I flerbostadshus är radiatorer det vanligaste uppvärmningssystemet. Inte alls många har golvvärme i deras lägenheter. I dagens nyproduktion av flerbostadshus bygger man för det mesta husen med radiatorer och har elburen golvvärme som komfortvärme i badrummen.


I villor är det däremot mycket . Elektrisk golvvärme är den vanligaste typen av värmegolv. Den är enkel att installera och finns i flera storlekar och till alla typer av golv BAUHAUS har. Eller som komplement till existerande värmesystem, så kallad komfortvärme.


I ett rum med golvvärmesystem är uppvärmningen jämnt . Danfoss värmekablar är den optimala lösningen för golvvärmesystem i nybyggda hus. De vanligaste golvvärmesystemen . Badrummen är utrustade med komfortvärme som regleras med en vit termostat (T2) placerad på väggen invid dörren. Med den kan du ställa in önskad golvtemperatur.


Tryck in huvudströmbrytaren som är den stora vita knappen ovan ”fönstret”. Efter några sekunder visar fönstret klockslaget . Vid renovering av en grund eller ett golv kan vattenburen golvvärme läggas in. Det vanligaste fallen är då man har golvvärme på entreplan och radiatorer på ovanplan eller vid tillbyggnader.


Värmare 3W är en shunt med kompletterande elpatron som ger komfortvärme för golvytor upp till m2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg