onsdag 29 augusti 2018

Alla vedpannor

Spara ti kropp och pengar genom att välja en lättskött anläggning. Energimyndigheten har testat vedpannor för småhus. Bästa verkningsgrad i testet, , har Värmebaronens svensktillverkade Vedolux 350. En ren och lättsotad vedpanna sparar mycket tid . Alla vedpannor är miljögodkända.


Sju av nio testade vedpannor för småhus har en verkningsgrad på procent eller bättre när de kopplas till ackumulatortank.

I testet används ved med samma egenskaper till alla pannorna. Här har ni på sidor marknadens vedpannor uppgifter. Frågor rörande denna artikel är välko. Finns det något som är så genuint äkta och svenskt som att elda med ved? Tillverkningsland: Finland.


Vedeldning bidrar inte till växthuseffekten, eftersom växande träd binder lika mycket koldioxid som sedan frigörs när veden eldas. Installerar du en vedpanna från CTC, ingår Energyflex. Det kan kännas som en djungel av vedpannor när man står i valet inför en ny. Ofta är det dessutom ganska stor skillnad på en modern vedpanna jämfört med en äldre, den tidigare kanske inte hade ackumulatortank medans en nyare .

Utbyteshastigheten av föråldrad teknik är därför mycket långsam, och kontrollen av att utbytt utrustning inte säljs vidare och återinstalleras är näst intill obefintlig. Så ser det inte ut i dag. Dessutom är vedpannorna utformade för att erbjuda hög. En vedpanna eldas i första hand med ved och de moderna vedpannorna har en verkningsgrad på över om den installeras på rätt sätt med en stor och isolerad ackumulatortank. Cirka procent av alla gamla ved-pannor ger höga utsläpp av miljö- och hälsofarliga ämnen.


Ett byte till miljögodkända pannor minskar emissionerna med nästan procent. Politiker och myndigheter måste nu hitta ett system som motiverar användarna att byta pannor, skriver Svante Axelsson, . Detta resulterar i höga verkningsgrader för alla bränslen – för ve för pellets. Med pelletsbrännare klarar Bonus minst dagar utan tillsyn.


Brännaren monteras smidigt i den medföljande pelletsbrännarluckan och du byter sedan mellan ved och pellets med ett enkelt handgrepp. Våra värmepannor har hög kvalitet och är utrustade med stor funktionalitet som ger både lång livslängd och trygg och driftsäker eldning. En ny högeffektiv värmepanna är en investering som snabbt betalar igen sig i form av låga bränslekostnader. Vi har villapannor som passar för hus av alla storlekar! Våra nya Excellentpannor är en serie exklusiva vedpannor med den allra senaste framtidssäkrade miljötekniken.


De har en nyutvecklad keramik som hjälper till att hålla en hög verkningsgrad (96-9 beroende på modell). Vedpannor med den senaste framtidssäkrade miljötekniken. Fri frakt, Snabba leveranser, Personlig service och till lågt pris med produkter av kvalité.


Vedpannan är en klassiker i de svenska hushållen. Sedan urminnes tider har vi låtit ved värma upp våra bostäder, och än idag är vedpannan det vanligaste uppvärmningssättet för hus på landet.

Så lär det vara i framtiden också. Moderna vedpannor ses som miljöriktiga och effektiva. Boka gratis hembesök med diplmerad energivägledare. Det är också, för den som har tillgång till . Glöm inte att utnyttja ROT-avdraget och spara pengar på alla installationer. Kontakta oss för mer information.


En enkel klassisk gjutjärnspanna med självdrag som har total avsaknad av fläkt, keramik och andra utbytbara delar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg