fredag 17 augusti 2018

Bygglov braskamin

Vad behöver man veta innan man installerar en braskamin ? Här får du bra tips och värt att veta om bygglov eller bygganmälan innan du installerar din kamin. Om du vill installera en braskamin , eldsta kakelugn eller öppen spis ska du alltid göra en anmälan. För att få installera en eldstad måste du lämna in en anmälan till stadsbyggnadskontoret.


I vissa fall, om skorstenen tydligt påverkar byggnadens utseende, kan det även behövas ett bygglov.

Detta gäller också om du installerar eller. När du installerar en eldsta till exempel en braskamin , kakelugn, panna eller braskassett, eller om du byter eldsta från exempelvis kakelugn till braskamin. Normalt krävs inte bygglov för att installera en skorsten eller rökkanal.


Däremot kan bygglov krävas om installationen innebär en mindre . Kärt barn har många namn, braskamin , kamin eller eldstad. Det är många som har det på sin önskelista idag, men vad ska du tänka på när du ska installera en kamin ? Nedan bidrar vi med ett par varma tips till dig som går i kamintankar.

För att installera en kamin i din bostad måste du först söka bygglov. Handlingar du måste lämna in. För att söka bygglov eller göra en anmälan ska du lämna in följande: En ansökan som visar vilken typ av braskamin och skorsten du ska installera.


Bifoga även kopia av typgodkännande för dem. Fasadritningar som visar utseendet med den nya skorstenen. Anmälan om installation av braskamin eller eldstad. Rådgör gärna med sotaren i ett tidigt skede för att diskutera förutsättningarna för en eldstad. Behöver eldstaden en ny rökkanal eller skorsten kan även bygglov behövas, beroende på hur den placeras och hur det påverkar byggnadens utseende.


Du måste alltid göra en anmälan innan du installerar eldsta braskamin , kakelugn eller öppen spis, och numera även kassett eller insats. Om du bara ska ersätta din befintliga panna eller braskamin behöver du inte göra en anmälan. Du ska skicka in en anmälan om du vill installera eldstad som till exempel en kamin.


Du måste göra en anmälan även om du installerar en eldstad i en byggnad som du har byggt utan krav på bygglov. Till exempel en friggebod. Läs gärna mer på sidan i . Hej, Har sökt och blivit beviljad bygglov. I bygglovhandlingarna så finns en kamin utplacerad på planritningen samt att det finns kontroller i.

Vid installation eller ändring av en braskamin , även kallad eldstad och rökkanal krävs alltid en anmälan till kommunen. Innan den får tas i bruk krävs även ett slutbesked från kommunen. Tänk på att det är viktigt att begränsa eldningen då det kan påverka din omgivning.


Du ansöker om startbesked genom att lämna in en anmälan till byggnadskontoret. Om du installerar en ny braskamin eller gör en väsentlig ändring av eldstad innan detta får du betala en sanktionsavgift. Det är oftast en anmälan som krävs för att du ska få bygga en eldstad. Innan du börjar bygga behöver du ha fått din anmälan godkänd av stadsbyggnadsförvaltningen.


Det gäller främst om skorstenen . Här får du information om vad som gäller om du vill installera en kamin eller eldstad. Annars ska du istället göra en anmälan. Kontakta oss om du är osäker. Du får inte börja installera din eldstad innan du fått ett startbesked från byggnadsnämnden.


Innan eldning i eldstaden sker första gången . I vissa fall kan det också krävas bygglov om skorstenen blir dominant och därmed påverkar byggnadens utseende. Innan installation sker måste du få ett startbesked som utfärdas av . Vissa åtgärder är anmälningspliktiga och då ska du skicka in en särskild anmälan. Alla anmälningar debiteras enligt gällande avgifter, den så kallade bygglovstaxan. Att installera en kamin , spiskassett, annan eldstad eller ny rökkanal kräver anmälan. Installationen ska uppfylla ett flertal krav i plan- och bygglagen samt Boverkets byggregler.


Stadsbyggnadskontoret meddelar i så fall detta. Skorstenen ska dels mynna över nock och dels minst en meter över taktäckningen. Skicka in anmälan och kontrollplan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg