fredag 24 augusti 2018

Värmeåtervinning hus

Att minimikraven för luftflöden kan vara hälften för bostäder jämfört med andra lokaler där människor vistas är ofattbart. Om du bor i ett hus med självdragsventilation eller fläktstyrd frånluftsventilation är du beroende av vädret för att få en tillfredsställande ventilation. Dessa enkla system innebär också att den varma . Värmeåtervinning som komplett ventilationssystem i byggsats anpassat efter ditt hus , gammalt som nytt.


Köp aggregat med värmeåtervinning till lågt pris! X i ventilationssystem står för värmeåtervinning.

Spara energi, men få tillräcklig ventilation i huset. Vid mekanisk frånluftsventilation kan man säkerställa en tillräcklig ventilation i huset , genom att mekaniskt fläkta ut frånluften. Lösningen ger även möjlighet att använda en frånluftsvärmepump för värmeåtervinning.


Mekanisk frånluft med värmeåtervinning , kan kallas FX-ventilation men också FVP-system. Precis som du, så måste också din bostad andas och ventileras för att fungera. Framförallt för att du ska må bra i bostaden, men bra ventilation är också en effektiv basförsäkring mot fukt- och mögelrelaterade problem i ditt hus. God hälsa är självklart ovärderlig, och just därför bör bra ventilation vara en av grundstenarna i . Med energikrisen på 70-talet kom nya byggregler som krävde att nya hus skulle vara täta och energisnåla.


Med tätare hus försvinner den naturliga ventilationen, luftombyte måste därför ordnas på mekaniskt vis via fläktar.

De flesta material t ex mattor, färger, spånskivor mm . Aggregat utan värmeåtervinning - enklare och billigare installation! För bästa inomhusmiljö och ventilation bör du omsorgsfullt utforma ditt system och ta hänsyn till såväl ventilationsaggregat, eventuell värmeväxlare och alla andra komponenter som ingår i systemet och byggsatser inom ventilation. Hos oss hittar du färdiga . För att FTX-ventilationen ska fungera optimalt måste huset vara tätt. Energibesparingen är beräknad jämfört med hus som har frånluftsventilation. Hur mycket man kan spara beror på flera . Hög kvalité till bra priser.


Detta förutsätter dock att man har uppgift om den specifika fläkteffekten SFP. I befintliga hus kan den mätas eller ha mätts i samband med energideklarationen. För nya byggnader bör den finnas som en projekteringsförutsättning. I äldre kontorshus kan SFP . Komplett ventilation systems med kanaler, böjar, don, kondensisolering och takhuv för Er villa.


Ventilationssystem med värmeåtervinning. Allt ingår i våra systemlösningar vi hjälper Er från start till mål med ventilationslösningar. Flexit kompletta lösningar allt ingår, ert bästa val.


Det behövs ingen elektricitet för att driva värmeväxlingen. Varmt avloppsvatten och kallt färskvatten är det enda som krävs. Värmeväxlaren arbetar i det tysta, år efter år helt utan rörliga delar.

Man kan återvinna värmen från flera duschar i t. LUNOS Eär ett bland världens minsta decentraliserade ventilationssystem med värmeåtervinning bland bostäder. I praktiken kan man driva ventilationen i ett helt hus på samma mängd elenergi som en enda vanlig watts-lampa tar. Dessa hus var utrustade med enkla ventilationslösningar som frånluftsfläktar och springventiler för tilluft. Systemen fyllde dåtidens krav, men är numera omoderna och energikrävande. Genom att installera FTX-system kan man spara mycket energi, då dessa system använder värmen i frånluften som i hög . Värmen i den utgående ventilationsluften kan återvinnas genom att en värmeväxlare kopplas in.


Den överför värmen till den ingående ventilationsluften. Ett annat sätt att ta vara på värmeenergin i den utgående ventilationsluften är att installera en frånluftsvärmepump. Källa: Energimyndigheten. Målsättningen idag är att bygga täta hus. Om inneklimatet då inte ska bli outhärdligt måste huset förses med kontrollerad ventilation, ett sk mekaniskt till- och frånluftssystem, FT.


Eftersom det samtidigt finns ett krav på att huset skall vara energisnålt, sätts en växlare in för värmeåtervinning , system FTX. Badrumsventilation, återvinning, värme, värmeåtervinning , allt hittar du hos smartahus. Det är ett enkelt system, men det medger ingen rening av tilluften och ingen värmeåtervinning. Under den kalla delen av året sugs luft in genom ventiler, vädringsfönster, eller otätheter i huset och använd .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg