måndag 20 augusti 2018

Paraply som tål blåst

Omdöme: Gedigen ingenjörskonstruktion som tål regn och blåst bra, även om det blåser kraftiga vindar. Paraplyet har en automatisk öppning och stängning av kronan och en rejäl fastsättning av tyget i ställningen vilket uppväger den lite . Ett bra paraply är mycket uppskattat av de flesta under den hårda och kalla hösten. En del billiga märken visar sig dessutom vara lika bra som några av de dyrare paraplyerna.


Material och byggkvalitet är A och O när det gäller paraplyer, för viker sig paraplyet så fort det börjar blåsa ute har man egentligen . Orkanparaplyet Gustbuster är ett stort och robust paraply som tål vindar upp till orkanstyrka utan att det vränger sig.

Det är systematiskt testat i vindtunnlar. När paraplyet är utfällt har det en storlek på 1. Paraplyet är utformat för att klara stormvindar på upp till 1kilometer i timmen utan att vända sig. Som fotograf känns det som man alltid skulle behöva uppfinna exakt det man behöver. Hur mycket man än undersöker vad det finns för smarta lösningar på marknaden är det nästan alltid någon egenskap eller funktion som saknas. Under det senaste året har jag fotograferat . Efter en stund gick man runt med en nylonduk på huvudet med en massa spröt runtikring.


På platsen såldes det iaf reklamparaplyer för 3kr, vilket jag ansåg vara lite dyrt, stora var de med tveksam kvalitét. Så var (gärna rikstäckande kedja eller postorder) hittar jag ett bra hållbart paraply som tål lite blåst.

De paraplyer som används för sånt är ganska dyra grejer som har en del viktiga egenskaper. Hej Det finns golfparaplyer som tål vind ganska bra. Ventilation i överkanten. Riktigt paraply - postad i Off Topic: Har nu tröttnat på 50-kronors paraplyn som går sönder vid minsta vindpust.


Först och främst kan ett paraply precis som en kostym eller skor vara hantverksmässigt gjort och i bra material. Detta gör att livslängden ökar. De tenderar också att kunna stå emot blåst lite bättre vilket åtminstone känns viktigt på västkusten där undertecknad huserar. Nästa argument är att kvalitetsparaplyer . Jeg har en sammeleggbar, rø snerten sak, med et supert etui.


En Knips X en slik, liten lekker sak. Testet i vindtunnel og flip resistant. Jeg kjøpte min i Bergen, i en liten spesialbutikk i Marken. Den er god også i blåst , men. Klarar något paraply starka vindar?


För att svara på den frågan tog vi hjälp av Chalmers tekniska högskola och deras vindtunnel för att testa åtta paraplyer, allt från ett stormparaply till sådana billiga varianter du kan köpa var som helst. Läs också: Testresultaten. Det enda som saknades var regnet.


Med ett bra paraply behöver du inte stanna hemma bara för att regnet öser ner ute.

Ett paraply som tål vind och blåst ger dig frihet att gå ut när du vill, samtidigt som du inte behöver ta på dig regnkläderna. Våra paraplyer finns i en mängd olika färger, mönstrade eller omönstrade, så att du enkelt kan välja ett som passar just . Xär ett litet och lätt manuellt vindtunneltestat paraply mot regn och sol, med ett tyg som tar UV protection. Parasollen tål stark blåst upp till 25kVisa mer.


Kraftfullt golfparaply tillverkat i glasfiber med dubbla tyger vilket ger luftgenomsläpp. Kraftigt paraply som tål rejält med blåst. Skaft i glasfiber, handtag i EVA och spröten i metall. Tårbjörk är en vårtbjörkssort med små blad och hängande grenar. Det här lilla trädet med sitt speciella utseende passar väl som solitärträd.


En väldigt intressant produkt är det här paraplyet från Senz°, som erhållit flest designutmärkelser i världen och även har hunnit med att nomineras till årets bästa. Kan det vara så vansinnigt svårt att tillverka ett paraply som håller för lite blåst ? I går fick jag inleda dagen med ett rejält bråk med mitt Clas Ohlsson- paraply som med hjälp av en vindpust fick för sig att formera en strut så att säga ut och in. I dag var det mitt Västerbottens-Kurirens-paraplys tur att luftas. Jag hittade en sådan lista på en dansk site, men det gällde dom sorter som finns just där.


Lånade Anton Nilssons böcker om äpplen och andra frukter och där stod en hel massa om vinterhärdighet, ganska ointressant i zon men däremot inte någonting om vilka som tål blåst. För mig är det nästan den .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg