måndag 13 augusti 2018

Gamla radiatorer

Radiatorer och andra klassiska byggvaror från Gamla Mejeriet. I vårt produktprogram hittar du därför välkända och klassiska namn som MR, REX, DUPLEX, TRIPLEX och 30-SPECIAL. Jan I över hundra år har husets element varit hemmets främsta värmekälla. Läs expertens råd för att vårda gamla radiatorer och enkla tips för att lufta element, fylla på vatten i element och fixa din krånglande termostat.


Läs även: Sekelskiftesdröm i grönt och rött.

Elementen tillhör heminredningens doldisar. Att ha ett vattenburet uppvärmningssystem är otroligt fördelaktigt, inte minst eftersom du kan ansluta nästan alla typer av värmekällor. Samtidigt har du möjligheten att dra ner på uppvärmningskostnaderna en hel del.


Kanske är det dags att byta ut dina gamla radiatorer ? Hörs ett knäppande ljud från elementen och har du . Gamla element i gjutjärn som står med tassar på golvet. Det är stor rotation på radiatorerna så enklast är om du tittar in hos oss för att kolla om det finns något som passar dig.

Alla är lagrade i Nackabutiken . Att värma sitt gamla hus med direktverkande el kan kosta skjortan, men ibland är det likväl det bästa alternativet. Det är billigt att installera och reagerar snabbt på temperaturförändringar. De arbetar ju med syrefattigt vatten under lågt tryck (atmosfärtryck), och utsätts därigenom för små påfrestningar.


Sektionsradiatorn har betydligt högre andel konvektion och tar på så sätt bättre . De har stor värmeavgivande yta och är ganska effektiva, även jämfört med moderna panelradiatorer med flera sektioner. Vi håller på att renovera huset och funderar på hur vi ska göra med våra radiatorer. Antingen byter vi ut dom gamla klassiska radiatorer till nya.


Aug Byta gamla radiatorer ? Service av gamla radiatorer eller vad? Clever Heating cleverheating. Det är enklare än du tror att byta ut gamla element. Sep Gamla typ högtemperaturradiatorer knäar fort när det är kallt ute, självklart är nya radiatorer mindre och effektivare. Skillnad på in och ut temperatur på den vattenburna värmen i min villa i stan är max en grad på vintern.


Mar Gör ett snyggt radiatorskydd av en mönsterstansad plåt. Gamla radiatorer kopplade med självcirkulation kan komma upp till höga temperaturer .

Dec Detta ger en jämn värme i hela huset och ju jämnare temperatur det är, desto effektivare använder man energin. Har du gamla elradiatorer kanske du känner igen problem som ojämn temperatur, knäppningar och heta ytor. De kan mycket enkelt användas för att ersätta eller komplettera gamla radiatorer vid renovering av värmesystem. Mått, anslutningar, avstån form – allt är som förr.


Dessa radiatorer kan användas i värmesystem med självcirkulation eller tvångscirkulation – beroende på rörmått och användning av termostatventil. Om du har gamla radiatorer och har lagt märke till att de avger en ojämn temperatur, att det börjar knäppa i dem eller att de blir extremt heta, kan det tyda på att termostaterna är gamla. Genom att byta ut dåliga termostater mot en bra styr- och reglerutrustning, kan man spara cirka procent av uppvärmningskostnaden.


I vår webbutik, och i vissa av våra butiker, finns ett brett utbud av element. Vi hoppas att du ska hitta det du behöver för att ersätta gamla element , sätta upp nya vid nyinstallation etc. Välj bland element som är portabla eller fasta med 2V resp.


Det finns klassiska elelement och värmepaneler, våtrumselement,. Det är stor skillnad mellan klassiska och moderna termostater på vattenburna radiatorer. Gamla termostater på vattenburna radiatorer är ofta inte temperaturstyrda alls. Värmen flödar fritt igenom hela radiatorn i den takt som personen som vridit på termostaten angett, oavsett vilken temperatur som finns i rummet. En samling gamla radiatorer säljes.


Varierade skick men behöver lackas. Feb Vi får många frågor på omräkning av gamla radiatorers effekt till nya modernare radiatorer. F- radiatorer med beteckningen . Gissar att detta är originalelementet.


Funderar på att byta till bergvärme men en VP vill ju ha så låg temperatur som möjligt i radiatorsystemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg