torsdag 30 augusti 2018

Pellets katt

Pappersströ är betydligt lättare att bära hem än kattsand tack vare sin låga vikt. Börja med att bara ha lite pellets i vanliga kattsanden, öka sedan gradvis mängden tills katten tycker att det känns ok. Därefter kan ni prova att introducera lådan igen.


En del katter gillar dock inte att gå på pellets (de är känsliga i tassarna) och om det verkar vara så för era katter så får ni helt enkelt byta tillbaka till en finkornig . Vår katt bara ignorerar toan.

Kan man använda peewee systemet till en veckors kattunge som är van sand? Peewee system till en kattunge? Ett sätt att visa lite extra omsorg om din katt – och samtidigt göra gott för miljön – är att välja stallpellets som strömaterial i kattlådan.


Pellets är ett 1 förnybart strömaterial som tillverkas av bark, kvistar och annat som blir över från skogsindustrin. Igår fick vi hem vår första matkasse och i denna beställning hade jag även lagt till andra varor som vi behöver - t ex kattsand. När jag ska byta hela lådan på kvällen upptäcker jag att det är pellets jag har köpt och inte kattsand. Jag har funderat på om jag ska testa pellets till min katt.


Jag har hört att en del katter inte tycker om att gå på låda där det finns pellets , att dom.

Ekonomiskt, dammfritt och bra för katten. Beställ din kattlåda hos Animail och få fri hemkörning och frakt på beställningar över 499kr. Den svenska kattlådan med dubbla bottnar. PeeWee-systemet är ett enkelt, säkert och miljövänligt sätt att sköta din kattlåda på. Använd helst en klumpbildande sand för att göra det enklare att tömma lådan.


Pellets kan vara bra, men tänk på att för katten är sand det bästa. Vissa katter tycker inte om att trampa på pellets ! Personer med astma kan dock uppleva pellets som bättre alternativ för att lindra eventuella egna symptom från dammet i sanden. En kattlåda är en låda, ofta tillverkad i plast, vars syfte är att göra det möjligt för en katt att uträtta sina toalettbehov inomhus.


Jag undrar vilket ni tycker är bäst? Kattlådan fylls med kattsan kattströ eller pellets , som suger till sig vätska och minskar urinlukten. Det går inte att urvinna energi ur leran eftersom den inte kan förbrännas, utan istället hamnar på soptippen. Branschorganisationen Avfall Sverige ser det som problematiskt och rekommenderar att man använder mer miljövänliga alternativ som lokalproducerade biobaserade produkter, exempelvis pellets eller kattströ som . Hitta den bästa kattsanden för dig och din katt ! Vi har ett stort sortiment av kattströ från marknadens bästa varumärken. Köp i butik eller på granngården.


Ca gång i veckan när det var för lite pellets kvar slängdes allt resterande och lådorna diskades ur.

Mycket smidigt och praktiskt. Tills vi köpte en katt som vägrade pellets. Det var supersmidigt, bara att knyta ihop påsen och slänga i soporna.


Birmadalen, vad är det för små pellets du har? Mina vägrar ju PeeWeepelletsen. Vi har alternativen och vi vill slå ett slag för våra miljövänligare alternativ, som dessutom är helt odörfria. Kattströ eller kattsan vad föredrar egentligen katten?


Om katten är inomhus mycket bör den ha en kattlåda. Innehållet i kattlådan kan vara av san lera eller av miljösmartare alternativ såsom träpellets. Här hittar du bra kattsand från kända märken. Vi säljer det populära och ekologiska peewee kattströ. Vilket är ett bra kattströ pellets.


Snabb leverans och hemköring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg