onsdag 22 augusti 2018

Köksfläkt med frånluft

Det finns fyra slags köksfläktar: kolfilterfläkt, utsugsfläkt och alliancefläkt samt spiskåpa, som inte är en riktig fläkt. Spiskåpan har ingen egen motor, utan samlar upp oset som sugs ut via husets gemensamma ventilationssystem. Den här guiden har som mål att göra det enklare för dig att välja en köksfläkt som fungerar till ditt kök, samt som har de egenskaperna du söker. Mekanisk frånluft i enfamiljshus innebär att en central köksfläkt kontinuerligt drar ut luft ur huset, vilket skapar ett undertryck och ny luft fylls på via ventiler eller otätheter.


Fläkten sitter vanligtvis på yttertaket, men kan också vara placerad på vinden eller bakom kryddhyllan.

Fläktens hastighet styrs via ett reglage på kåpan. Har du en frånluftskanal? Då passar det att välja en frånluftsfläkt. De kallas även spisfläktar och har en inbyggd motor och kopplas in till din ventilationskanal.


ILVE-kvalite ILVE AG1(Blå). Köksfläkt , Ilve AG1vägghängd 100cm. Uppskattad leveranstid dagar.

I vår guide får du all information du behöver för att kunna välja rätt köksfläkt. Olika typer av modeller, funktioner och annan fakta. Vi hjälper dig till rätt val.


De har en köksfläkt som kan styra takfläkten. Du ska köpa en köksfläkt och inte bara kökskåpa som även kan styra fläkten på taket. Vill du inte ha så måste du ordna någon typ av styrning till takfläkten från ex köket eftersom reglaget till takfläkten nu sitter i kökskåpan. Glöm inte att köpa en ny kondensator till . Tumregler för separat köksfläkt och frånluft i kök?


I fläkten finns ett filter, som kan ha flera former. Antingen kan det vara platt och sitta vid öppningen, eller så kan det vara cylindriskt och sitta i lufttrumman. Fläktar har antingen ett metall-, kol- eller polyesterfilter. En köksfläkt är ett exempel på frånluft.


Totalt sett bör man räkna med ungefär det dubbla mot en vanlig köksfläkt. En varning för att använda en fläktkåpa som inte är avsedd för en extern fläkt är befogad. Kolfilterfläkten behöver inte kopplas till ventilationssystemet.


Vilken bredd på köksfläkten?

Det innebär att den kan sättas var som helst i vilken bostad som helst. Däremot kräver kolfilterfläkten en bra ventilation i rummet i övrigt. Annars finns det risk för fuktproblem.


Det beror på att där en fläkt med frånluft leder ut all luft från spisområdet ur huset, rensar . Hitta din köksfläkt bland vårt stora utbud av köksfläktar fån välkända varumärken som Franke och Electrolux. Detta frånluftsdon kan vara kopplat till det allmänna ventilationssystemet. Om det finns ett separat frånluftsdon behöver spiskåpan eller spisfläkten bara användas när man lagar mat för att forcera bort föroreningarna, matoset och fukten.


Observera att en återcirkulerande köksfläkt med kolfilter inte utgör . Föreningen har ett ventilationssystem av typen mekanisk frånluft , detta betyder att fläktar suger ut luften ur lägenheterna. Flera lägenheter delar på en och samma ventilationskanal, vilket i sin tur betyder att man inte kan ha en köksfläkt ansluten till ventilationssystemet -eftersom man då trycker in sitt . Du som vill placera din fläkt utanför köket kan köpa en extern köksfläkt hos Fjäråskupan. Besök vår webbplats för mer information. Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Detta tar bort i princip allt matos och suger åt sig fett effektivt utan att sprida ut det över köksinredningen.


Det är även viktigt att kontrollera vad man har för typ av ventiler och skorsten i huset, detta avgör självklart om man bör köpa en köksfläkt med frånluft eller kolfilter. Utöver allt detta måste du förstås se till .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg