fredag 3 augusti 2018

Alternativ till plintar

Det finns idag alternativ till betongplinten. Det är en nytänkande lösning med markskruvar som går ut på att man skruvar ner så kallade markskruvar ner i marken. Betongplintar köps färdiga eller gjuts på plats.


För enkla konstruktioner såsom altaner är detta en bra lösning, men för hus skulle jag inte välja . Där kan en krypgrund eller eller hybridgrund vara ett bra alternativ eftersom det innebär mindre markarbete än betongplatta och du behöver heller inga mängder betong. Anledningen till det är också en rekommendation att huset står på en högre punkt än omgivande tomten så att man inte får stående .

Jag kommer så småningom påbörja arbetet med altanen, kanske redan nu i höst för att sedan lägga på trallvirket till våren. Frågan är nu om man verkligen behöver gjuta plintar. Jordankare istället för plintar till altan? Började gräva hål för plintar , kom ner till berget. Konstruktion låg altan, vilket alternativ ? Bygga till , på plintar ? Fråga Experten: Altan utan plintar?


I Stockholmstrakten är frostfritt djup meter, ändå byggs det ganska ofta med betydligt kortare plintar (ca cm) och det går bra ändå.

Bärlagret paddas ordentligt och kan sedan toppas med några centimeter med makadam eller 4-mm kross för att jämna av och få till rätt höjd. I exemplet nedan följer en altan med förhöjd stomme, där trädäckets höjd bidrar till att utjämna nivåskillnader mellan inne och ute. Grundprincipen för altanbygget är att. Målet är att plintarna står . Det kräver betydligt mindre arbete och mycket mindre material att gjuta plintar än att gjuta en krypgrund.


I teorin är det enkelt att etablera en grund med plintar till din nya sommarstuga eller till cykelförrådet. Markskruv kräver ingen grävning eller gjutning. Snabb montering som vi gör åt dig.


Det är stabilare än betongplint och fäster säkert även i porös mark. Nu har jag även en mindre gäststuga som frugan vill ha en altan till. Ta till rejält när du väljer reglar för den bärande konstruktionen.


När du plintar är det viktigt att få till nivån rätt bra direkt. Det går att rätta till senare men det är bra om det är någorlunda rätt redan vid plintarna. Ett alternativ är göra en enkel spaljé. Börja med att i lugn och ro planera. Vi har allt du behöver i fråga om virke och.


För att slippa kilar ska du se till att betongplintarna verkligen kommer i våg från början.

Justerbara stolpskor är ett annat alternativ. Den inre bärlinan har dimen. För den unga familjen är ett barnvänligt uterum en självklarhet. Fundera redan från början på hur en eventuell fram tida tillbyggnad ska göras. Det kan gälla en utbyggnad i vinkel eller en del under tak.


Ett uterum på plintar över mark bygger man om till exempel. Hjälper dig att lägga en stabil grund utan att gräva eller gjuta! Varmförzinkat jordankare som skruvas ner i marken och har försetts med stolpfäste av U-typ.


Färdiga betongplintar olika typer av konstruktioner. Både med ingjutna stolpskor och justerbara där stolpskon skruvas i. Vid montering på plintar. Gjut egna plintar eller använd färdiga justerbara plintar. De kommer inte bära någon större tyng inte heller fungera som vindfång eller klätterställning - så de behöver inte sitta som gjutna i marken, men jag vill inte heller att de viker sig vid minste storm.


Finns det egentligen några alternativ till gjutning, jordankare och plintar ? Grundens uppgift är att bära upp byggnaden, hålla fukt och radon borta och att bidra till husets isolering. Blåmusselskal är också ett alternativ , som används mycket i danskt ekobyggande. Vanligen har man plintar i betong med bärlinor av trä ovanpå vilka huset byggs.


I detta läge är knivarna i kortslutet läge. Byglingar som kortsluter, har monterats från början på plintraden. Automatisk kortslutning av. Upp till st plintar kan förreglas, dessutom spärras och plomberas. Mät ut placering av plintar , rekommenderat avstånd är meter, men du kan ha upp till max meters avstånd mellan dem.


För den som söker ett mer ekonomiskt alternativ är den ytbehandlade trallskruven det perfekta valet. Båda två är bra alternativ till vanlig träolja och ger ett skydd i många år. Handla BITS FÖR PLINTAR till återförsäljarpriser hos Storel - din elgrossist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg