torsdag 26 januari 2017

Munters homedry

Vår expertis hjälper dig att hitta rätt lösning för avfuktning och klimatstyrning av inomhusmiljöer inom t. Exempel på lämpliga användningsområden är: krypgrunder, källare, garage, fritidshus. Munters sorptionsavfuktare skapar torr och varm luft. Gokväll Har haft vår HomeDry 11y i konstant fläktläge men vill nu ställa om den så att den startar när hygrostaten tycker det är dags.


Ingen del av detta dokument får kopieras, lagras i ett system för informationslagring eller överföras i någon form eller på något sätt utan.

Eventuella kommentarer angående innehållet i detta dokument skickas . Hos Ventbutiken kan du prenumerera på ventilationsfilter. Du väljer om du vill få ett nytt halvårsvis eller årsvis. Gör ditt val: Årlig Halvår. Därefter genomför du köpet som vanligt i kassan. Sorptionsavfuktaren M190Y från det globalt välkända företaget Munters.


Arbetar effektivt i kalla och svala utrymmen. Sparar energi vintertid i sommarstugan.

Se filmen längre ner på sidan. Några enkla principer vid installation av avfuktare i krypgrund. Börja med att rensa bort rester av organiskt material samt eventuella byggrester. Täta därefter grunden genom att sätta igen alla ventiler till ”ljustät” standard. Den vänder sig framförallt till Gör-Det-Själv- segmentet.


Homedry är en så kallad sorptionsavfuktare och konkurrerar framför allt med Acetec. Jag tycker ej att den fungerar bra nu när det är kallt ute. Temp i grunden ligger runt c. Den skall ju ej fungera bra under 5° då bör man tillföra tillskotsvärme enligt bruksanvisnigen.


En ny stilren och modern frontkåpa inbjuder till installation i publik miljö. Den är lösningen på fuktproblemet i krypgrun den. Vad skiljer sorptionsavfuktaren från en vanlig kylavfuktare? Det traditionella sättet att bli av med fukt i varma utrymmen är att använda kylavfuk- tare.


Men en kylavfuktare fungerar inte i . Resultatet var till fördel för HomeDry i kallare utrymmen och testorganen rekommenderar denna typen av aggregat för t. Vi tycker det är mycket olyckligt att enbart ett aggregat av typen sorptionsavfuktare . Den har tuffat och gått utan problem men nu har den plötsligt börja lösa ut.

Jag får då plocka isär den och återställa på en liten knapp på värmepaketet. Jag har upptäckt att fläkten några gånger inte startat och då gissar jag att den blir . Avfuktning med den så kallade . Testet är utfört av Energimyndighetens. Tänk även på vilken ljudnivå du är ute efter. De flesta i testet låg dock på. HomeDry Outdoor kan med fördel monteras utanpå en krypgrund.


En hygrostat styr avfuktaren för optimal drift och till lägsta möjliga driftskostnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg