måndag 30 januari 2017

Ta bort mögel med ättika

Svartmögel är inget man vill ha att göra me svartmögel är hälsovådligt och det krävs ordentlig sanering. Mögel trivs utmärkt i badrum och kök, vid toaletten, duschen eller diskbänken. När du sedan sköljer bort bikarbonaten kan du blanda ut vattnet med ättika för att neutralisera bikarbonaten.


Hur får jag bort kalkfläckar på glaset i duschkabinen? Det finns svartmögel som fogen mellan vägg- och golvmatta i duschrum och även i skarvarna på väggen – hur gör jag?

Vinäger är ett fantastiskt medel för att ta bort mögel på kläder. Du kan gnugga in utspädd vitvinsvinäger eller ättika i fläcken eller blöta kläderna i en balja med vatten och ¾ dl vinäger eller ättika i en timme eller lite längre om det behövs. Vi listar giftfria hushållsprodukter att använda för att städa bort svartmögel i ditt hem och badrum. Städa och ta bort svartmögel med vanliga giftfria hushållsprodukter. Skrubba och skölj med en blandning av ättika och vatten för att neutralisera bakpulvret och för att undvika rester.


Det tar enkelt bort svåra fläckar, mögel , fungerar avkalkande och motverkar dålig lukt. Om du exempelvis har problem med att tvätten ofta luktar unket så måste du bara testa ättika. Vill du ta bort mögel i hemmet men är trött på dyra och ineffektiva kemikalier som du köper i affären?

Läs denna artikel för enkla husknep! Att städa badrum med ättika är världens bästa husmorstips. Du kan använda ättika till att få bort kalk på duschmunstycken och runt kranar, till att få bort svartmögel i duschen och att bli av med dålig lukt. De miljontals sporer komma ut i luften och orsaka luftvägssjukdomar hos sällskapsdjur och människor om inte elimineras.


En av de billigaste typer av mögel mördare är vanligt hushållsättika 1. Placera den övre tillbaka på sprayflaska . Med natriumbikarbonat och ättika håller du hemmet i topptrim – de funkar nämligen utmärkt till rengöring! För att förhindra mögel från att bildas, spraya väggar, draperier och duschdörrar med ättika efter att du duschat. Använd inte ättika på blanka ytor eftersom det är en syra och kan ta bort glansen. Inte så trevligt , eller hur?


Ta ut bomullstussar från förpackningen och lägg dem i ättika där de får absorbera upp vätskan i några minuter. Vet bara att när man ska ha bort svartmögel från kylrum så brukar man tvätta med ättika o vatten. Men en tältduk e ju lite knepigare. I ett badrum så blir det av förklarliga skäl varmt, det blir fuktigt och det blir instängt – något som leder till att exempelvis mögel trivs utmärkt där och speciellt så brukar.


Ska du rengöra kaklet i ditt badrum så blandar du ättika och vatten i en sprayflaska, sprutar på och där du sedan gnuggar rent med hjälp av en diskborste. Spruta på, gnugga ut med en trasa och använd en fönsterraka för att dra av. Det här kommer även att ta bort en del av den imma som är vanlig vid en varmare .

Skonsamt – Få medel har så många olika användningsområden som ättika och såpa. För att på ett smidigt sätt göra rent kakelväggar och klinkergolv i badrummet behöver du en blomspruta, 24-procentig ättika och en mirakeltrasa. Om kakelfogarna har blivit rödaktiga eller om det har börjat växa mögel behövs rengöringsmedel för kakel och klinkers, som finns att köpa i byggvaruhandeln.


Ta bort kalkavlagringar i vatten- och kaffekokaren. Annars finns en risk att mögel och beläggningar av tvättmedel byggs upp inuti maskinen och den kan börja lukta illa. Så här gör du den ren och. Häll upp ättikan i ett mått och ta med det till tvättmaskinen.


Använd en ren svamp för att skrubba runt öppningen och få bort extra envisa fläckar eller mögel. Vår båt är lite eftersatt i underhåll och har fått mögel i inredningen då rutorna läckt. Sökte på Husmorstips och hittade att Galltvål skulle fungera eller att badda med ättika som man blandat del -ig ättika och delar vatten. Visa trà ¥d - fÃ¥ bort lukt ur dynorna?


Jag har köpt en syskovagn nyligen och det visade sig vara svartmögel inne i suffletten. Nu undrar jag om det är någon som har erfarenhet om hur man kan ta bort svartmögel från barnvagnstyg? Jag skulle prova att hälla ättika ( ättika inte ättikssprit) i en blomspruta och spraya på ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg