torsdag 12 januari 2017

Heltäckningsmatta sovrum allergi

Idag har miljoner av den svenska befolkningen en pågående allergisjukdom och 6- av den vuxna befolkningen har astma. Drygt var fjärde skolelev har en allergisjukdom med symtom. Tyvärr blir allergi och annan överkänslighet vanligare och anpassning av inomhus- miljöer efter dessa personers behov behövs . Njut av en heltäckningsmatta i ditt sovrum.


Detta gör att rum med heltäckningsmatta är bättre för att motverka allergier framkallade av damm.

Det går bra att lägga heltäckningsmatta på betonggolv, men då ska man tänka på att inte ha en matta med ett tätt material på baksidan, utan ett som andas. Inte hemma hos oss, mamma tyckte det blev för jobbigt att städa. Men hemma hos min dagmamma låg de i alla sovrum. Mysigt, men förmodligen inte superhälsosamt med tanke på hur lite koll man då hade på plaster och andra . Vi flyttar om en knapp månad in i ett 70-tals hus där det ligger heltäckningsmattor i alla sovrum , vardagsrum och halva källaren. Heltäckningsmatta i barnrum?


Vilken heltäckningsmatta ska man välja?

Här hittar du bra tips om textilmattor och olika typer av heltäckningsmattor samt värt att veta inför valet när du lägga en heltäckningsmatta på ditt golv. Snabbfakta om heltäckningsmattor. Många har insett hur bekvämt och praktist det är med en heltäckningsmatta. Passar ypperligt i barnrum och sovrum. Interiör heltäckningsmatta sovrum.


Mörk brun heltäckningsmatta sovrum. En heltäckningsmatta i sovrummet är både skön att gå på och så har mattan en ljuddämpande effekt. Många är också oroliga för att en heltäckningsmatta ska framkalla allergier.


Med dagens mattor finns det ingen sådan risk, snarare tvärt om. Ja ja vet att jag har astma men vi har en heltäckningsmatta idag i vårt sovrum och dammet lägger sig liksom ovanpå och damsugs lätt upp. Det är i många fall bättre med en heltäckningsmatta än med övriga golv om du har astma eller någon form av allergi där damm påverkar. Man var rädd för allergier och den var svår att hålla ren. En som nyligen lagt in en modern heltäckningsmatta är Rolf Engholm i Hudiksvall.


Han var själv skeptisk och efter att ha bott flera år i olika länder hade han sett många mindre trevliga heltäckningsmattor i såväl sovrum och vardagsrum som i badrum. Det är inte själva heltäckningsmattan som orsakar allergier utan det damm och den smuts som fastnar i den. Därför gäller det att du sköter en heltäckningsmatta noga.

Dammsug minst en gång i veckan, ta bort fläckar omgående och tvätta mattan en eller två gånger per år. För bästa resultat bör du kontakta . Vi har i vårt sovrum och jag verkligen älskar den. Jag skulle kanske inte lagt in det i ett bruksrum, men vi sliter ju inte på vårt sovrum på det sättet. Mjukt, varmt, skönt och snyggt.


Dammsuger man noggrant är inte en modern heltäckningsmatta ofräschare än ett vanligt golv. Folk jämför med hur det var på . Utbudet av heltäckningsmattor är stort och materialen varierar. Vi sonderade marknaden och utreder hur hälsosamt det egentligen är att ha heltäckningsmatta.


Vi hade tänkt lägga in en heltäckningsmatta men kom att tänka på risker med flamskyddsmedel och andra kemikalier. Frågor: Finns någon märkning man. Jag hittade på ovan nämnda affär en ullmatta som jag till sannolikhet kommer beställa till sovrum och vardagsrum. Då kommer vi genomgående . Jag och min sambo funderar lite på att ha heltäckningsmatta i vårt sovrum i den nya lägenheten.


När heltäckningsmattan rycktes bort ur hemmen på 80-talet var det mycket diskussioner om hur dålig den var för allergiker. Men nu har Astma- och allergiförbundet inte någon enad front mot mattan. Det säger Åsa Haremst, inredningsarkitekt på byrån White, som dock tror att fördomarna om heltäckningsmattor som ofräscha och murriga är på utdöende. De vanligaste utrymmena för heltäckningsmattor är sovrum , trappor och källare ( biorum eller dyligt), samt övervåningar i en och en halvplanshus. Skönare för barnen att ramla i, och på tal om allergier (båda döttrarna har astma och den ena är allergisk mot ja, allt ungefär) så läste jag runt lite och precis.


Det som skiljer dessa är i huvudsak möjligheten att väva omönstrat respektive mönstrat samt bindningen av luggarnet. Baksidan på vävda mattor är i regel av jute och bomull men även polypropen kan förekomma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg