torsdag 23 juni 2016

Glidgjutning skorsten

När man glidgjuter renoverar man en utdömd skorsten genom att gjuta en ny kanal inne i den gamla rökkanalen. Det är ett alternativ till installation av böjbara insatsrör, när man vill bibehålla så stor del av kanalens . Renovering och tätning av skorsten med glidgjutning Schädlermetoden. Köp glidgjutningsmaterial. Material för reparation av murade rök- och ventilationskanaler genom glidgjutning.


Ett alternativ till böjbara insatsrör.

Reparation av murade rök- och ventilationskanaler genom glidgjutning. Hos Soliduct kan du köpa alla tillbehör för glidgjutning av din skorsten. Funderar du på att glidgjuta din skorsten ? Vi erbjuder skorstensrenovering genom glidgjutning för dig i Stockholm till bra pris. Vi använder oss av typgodkända produkter från Nordiska Skorstensprodukter och Schiedel. Genom att kontinuerligt låta oss se över din skorsten kan vi förhindra problem och åtgärda det som . Glidjutning är ett alternativ till böjbara insatsrör.


Re: Egen glidgjutning godkänd! Glidgjutning till lågt pris.

Först och främst vill jag rosa ditt inlägg och ge det MVG och så många plus man kan om möjligt ge. Har dock en fråga gällande Byggmax C-bruk. Detta kallas för ” glidgjutning ”. Enkelt uttryck är det en slamning av kanalen för att fylla ut fogar och håligheter. Resultatet av en glidgjutning. I en otät, murad skorsten kan skadorna vara av olika typ och omfattning och renovering genom glidgjutning kräver specialutrustning.


En yrkesman har möjlighet att med tekniska hjälpmedel och sina erfarenheter göra en kompetent bedömning av skadorna och hur renoveringen kan utföras. Man använder helst en keramisk glidgjutningsmassa på den gamla kanalens innerväggar och då tätar man alla hål och ojämnheter. En skorsten med kraftigt vittrade fogar bör åt gärdas omgående. Det är ju bruket som håller fast teglet, och om inget görs kommer tegelste nar att lossna.


Därför har vi valt att inte sälja produkter för glidgjutning. Det kan skapa mer problem än vad man kan tro. Vill du absolut att din skorsten skall vara glidgjuten rekommenderar vi starkt att anlita ett företag som specialiserat sig på glidgjutning av skorstenar. Det finns företag ute på internet som hyr ut dessa produkter. Jag har tänkt att jag ska glidgjuta vår skorsten nu i sommar.


Jag har fått fram olika bud när jag försökt läsa på om det runt om på nätet. Vi tätar och renoverar rökkanalen och kan med glidgjutningstekniken bibehålla kanalens area så att skorstenens drag inte påverkas negativt. Tänkte bara höra om någon har erfarenhet av glidgjutning av skorsten.

Antingen om ni gjort det själv eller om ni tagit. Murade skorstenar slits med tiden och till slut är inte rökkanalen tät längre. Genom glidgjutning med keramisk tätningsmassa återställs och renoveras den murade skorstenen snabbt och effektivt. Rökkanalerna rengörs noggrant, och därefter appliceras ett fiberarmerat keramiskt bruk.


Vilken metod som passar bäst beror på vilken eldstad som är kopplad till kanalen samt kanalens dimension och höjd. Insatsrör innebär att ett rostfritt syrafast böjbart rör (runt eller ovalt) monteras i hela kanalens längd. Röret monteras normalt uppifrån och ner. Vid eldstaden tages ett arbetshål på .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg